Usain Bolt se je na novinarski konferenci v karnevalskem vzdušju nadvse sprostil in zabaval vse prisotne. Foto: Reuters
Usain Bolt se je na novinarski konferenci v karnevalskem vzdušju nadvse sprostil in zabaval vse prisotne. Foto: Reuters
Michael Johnson
Michael Johnson je svetovni rekord v teku na 200 m podrl na olimpijskih igrah v Atlanti. Njegov dosežek je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 Bolt izboljšal za dve stotinki, novi mejnik (19,19) pa je postavil leto pozneje na svetovnem prvenstvu v Berlinu. Foto: Reuters

"Ljudje bi morali zaupati v atletiko. Izločamo goljufe in gremo v pravo smer," je poudaril Jamajčan, ki si lasti svetovna rekorda na 100 in 200 m, ter nadaljeval: "Prebroditi moramo slabe trenutke, da bomo prišli do boljših. Čez nekaj let bo ta šport čistejši in vse bo v najlepšem redu."

Teče zato, da tekmuje in zabava
Vseeno pa 29-letnik ni izključil možnosti, da bodo v Riu v šprinterskih disciplinah kraljice športa vsi 'čisti'. Pred začetkom iger je svet športa pretresal ruski dopinški škandal, znano je tudi, da se je v preteklosti dopingiralo tudi nekaj Boltovih največjih tekmecev, med drugimi Justin Gatlin in LaShawn Merritt. "V življenju ni nič zagotovljeno. Sam se s temi stvarmi ne ubadam. Jaz tečem zato, da tekmujem, šokiram in zabavam gledalce. Vse, kar želim, je tekmovati," je povedal in dodal, da bodo to zagotovo njegove zadnje olimpijske igre v karieri.

"Storil sem dovolj. Dokazal sem se vedno znova in znova. To bodo moje zadnje igre," je še dejal Bolt, ki namerava bogato športno pot skleniti po svetovnem prvenstvu 2017, ki ga na olimpijskem stadionu gosti London.

Johnson prepričan, da bi prehitel Bolta
Za zanimivo izjavo je poskrbel tudi nekdanji ameriški šprinterski as Michael Johnson, ki si je dolga leta lastil svetovni rekord v teku na 200 m, na koncu pa je moral to čast prepustiti Boltu, ki je Johnsonov dosežek izboljšal celo dvakrat. Zdajšnji rekord znaša 19,19 sekunde, 13 stotink hitrejši čas od Johnsonovega. "Zagotovo bi ga premagal, če bi tekla v istem obdobju," je povedal Johnson, ki je svetovni rekord dosegel na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996. 48-letnik iz Dallasa je hkrati prepričan, da bi skupaj z Boltom prek rivalstva prebila magično mejo 19 sekund.