Foto:
Foto:

Rezultat je, kot vemo, isti - na koncu sta najebali tako Hrvaška kot Slovenija. A so jo Slovenci, kot vedno, bolje odnesli.
Oni vsaj vedo, da je kriva država.
Hrvaški novinar Boris Dežulović je v kolumni v Dnevnikovem Objektivu razmišljal o zmagi slovenskih košarkarjev nad Angolo v predtekmovanju svetovnega prvenstva in besedah selektorja Jureta Zdovca, ki je pred dnevi povedal, da so pred tekmo od predsednika slovenske košarkarske zveze "dobili navodilo, da morajo tekmo dobiti", čeprav bi se s porazom lahko izognili morebitnemu srečanju proti ZDA v četrtfinalu.
Ob tem se je spomnil tudi na zgodbo hrvaških rokometašev na svetovnem prvenstvu leta 2007 v Nemčiji, ko so ti kljub osmim zmagam in le enemu porazu ostali brez medalje na petem mestu. V četrtfinalu je namreč Hrvaška izgubila proti Franciji, ki bi se ji s porazom proti Španiji v zadnjem krogu predtekmovanja lahko izognila. Toda zmagala je za gol. Kot piše Dežulović, je takrat selektor Lino Červar vso odgovornost zvalil na igralce, ki so se - kot je dejal - na svojo roko odločili, da premagajo Špance. Predsednik hrvaške rokometne zveze pa je željo igralcev, da premagajo nasprotnika, ocenil za "bahanje".