On je vzor ekipi in si zasluži podporo. Ne vem, kam to vodi. Ne razumem, da se žvižga igralcu, ki je dal dušo in srce za Anglijo. Kako bo to pomagalo njemu ali ekipi?

Besede selektorja Anglije Garetha Southgata na novinarski konferenci po zmagi Anglije na prijateljski tekmi z Avstralijo (1:0) v Londonu.

V 63. minuti srečanja je z igrišča odšel Jordan Henderson, ki je ob odsotnosti Harryja Kana nosil kapetanski trak. Dolgoletnega igralca in vezista Liverpoola so tribune Wembleyja ob odhodu z zelenice pospremile z glasnim in jasnim žvižgalnim koncertom.

Angleški selektor Southgate je javnosti sporočil, da Henderson ostaja član reprezentance, čeprav zdaj igra v Savdski Arabiji. Foto: Reuters
Angleški selektor Southgate je javnosti sporočil, da Henderson ostaja član reprezentance, čeprav zdaj igra v Savdski Arabiji. Foto: Reuters

Jordan Henderson je s poletnim odhodom iz Liverpoola v Savdsko Arabijo dvignil obilo prahu. V savdski ligi je podpisal za klub Al Ettifaq, kjer ga vodi Steven Gerrard in naj bi prejemal kar 40 milijonov evrov letne plače.

Henderson je v dresu Liverpoola veljal za izpostavljenega zagovornika in podpornika skupnosti LGBTQ in za rasno enakopravnost. Odhod za bajno plačo v teokratsko kraljevino, kjer se preganja omenjeno skupnost in so zagrožene drakonske kazni za istospolne odnose, velika večina angleških navijačev dojema za izdajo načel, za katera se je predtem zavzemal.

Vir: BBC