Simič krivdo za neuspeh Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2012 bolj kot igralcem ali selektorju Keku pripisuje podpredsednikom NZS-ja,
Simič krivdo za neuspeh Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2012 bolj kot igralcem ali selektorju Keku pripisuje podpredsednikom NZS-ja, "ki so zaigrali dobljeno drugo mesto v skupini". Foto: MMC RTV SLO

Odgovor nekdanjega predsednika NZS-ja Ivana Simiča kakšen je bil njegov odnos s selektorjem Matjažem Kekom, ki ga je pred dnevi sicer zamenjal novi selektor Slaviša Stojanović.

"Zato ker članska reprezentanca potrebuje športnega direktorja in ker je Zlatko Zahović najboljša izbira. Soglasje je dal tudi Matjaž Kek. Toda kot sem izvedel naknadno, naj bi se uprli igralci in seveda nekateri moji podpredsedniki, ki pa po mojem mnenju tako ali tako niso imeli vizije, kaj je dobro za nogomet, saj je zanjih udobje imelo prednost pred vizijo. Če to ne bi bilo res, potem bi zdaj bili v kvalifikacijah za EP in potem še na EP-ju."

Kako je Simič pred enim letom hotel v reprezentanco pripeljati Zahovića, a je ob tem ostal brez podpore podpredsednikov NZS-ja, zaradi česar je odstopil le nekaj ur pred prijateljsko tekmo z Gruzijo.

Vir: Ekipa