Davy Klaassen ni mogel nadaljevati srečanja. Foto: EPA
Davy Klaassen ni mogel nadaljevati srečanja. Foto: EPA

Nizozemski derbi polfinala pokala med Feyenoordom in Ajaxom je bil kar dvakrat prekinjen. Z 2:1 so na koncu slavili Amsterdamčani. Po tekmi so dogodek komentirali na nizozemski nogometni zvezi, kjer opozarjajo, da je ob vseh varnostnih ukrepih največja težava v nameri navijačev, da povzročajo incidente.

Tekma se je začela s pirotehnično predstavo domačih navijačev, zaradi gostega dima pa je moral sodnik tekmo že v uvodu prekiniti za pet minut. Sodniki so morali obračun vnovič prekiniti po dobri uri. Po enem od ostrih dvobojev na igrišču so se igralci obeh ekip skupinsko sprli, s tribune pa je priletelo kar nekaj predmetov. Eden od njih je v glavo zadel Davyja Klaassna, strelca drugega gola za Ajax. Igralec je krvavel in tekma je bila prekinjena kar pol ure.

Policija iz Rotterdama je na družbenih omrežjih sporočila, da je še med tekmo prijela 32-letnika, ki je osumljen, da je vrgel predmet, s katerim je bil poškodovan nogometaš. Klaassen je tekmo sicer skušal odigrati do konca, a ga je moral trener zaradi poškodbe vendarle zamenjati.

Ajax je povedel v 14. minuti z golom Srba Dušana Tadića. Za domače je v sodnikovem podaljšku prvega dela poravnal Mehičan Santiago Tomas Gimenez. Končni izid je v 51. minuti postavil Klaassen. V finalu bo igral s PSV-jem, ki je dan prej v drugem polfinalu ugnal tretjeligaša SV Spakenburg prav tako z 2:1.