Aljaž Bedene želi zaigrati za Veliko Britanijo v Davisovem pokalu. Foto: Aleš Fevžer
Aljaž Bedene želi zaigrati za Veliko Britanijo v Davisovem pokalu. Foto: Aleš Fevžer

To je tudi decembra 2013 javno zatrdil novinarju Dnevnika. Enako je večkrat izjavil na sestankih s predstavniki TZS-ja. V vsem tem času smo se pri odnosu med TZS in Aljažem Bedenetom izdatno trudili in opravili sestanke z njim v novembru 2012 v Ljubljani, 6. 1. 13 v Zagrebu, 2. 7. 13 v Portorožu, 24. 7. 13 v Umagu in avgusta 2013 v Ljubljani. Januarja 2014 je Aljaža Bedeneta kapetan reprezentance Blaž Trupej na OP Avstralije osebno ponovno povabil k nastopu proti Portugalski, kar je Aljaž potrdil, a nastopil ni. Marca 2014 smo pri TZS s kandidatom opravili nekaj telefonskih pogovorov in e-dopisovanj v katerih se je kandidat z direktorjem TZS pogajal o pogojih za nastop za reprezentanco proti Izraelu aprila 2014.

Kako nekonsistenten in izključujoč je v svojih povedih, pričajo tudi izjave za javnost, in sicer, da se že 6 let počuti Britanca, čeprav je l. 2009 sodeloval v reprezentančnih nastopih proti Latviji, 2010 proti Norveški, kjer je igral tekmo posameznikov, 2011 proti Finski in pozneje Italiji ter igral tekmo posameznikov. Leta 2012 je bil v slovenski DC-ekipi proti Danski, kjer je prav tako nastopil v igri posameznikov in zmagal.

Izjava za javnost Teniške zveze Slovenije glede primera Aljaže Bedeneta, ki želi postati Britanec in njegovem neigranju za Slovenijo v Davisovem pokalu, o čemer je svoje videnje podal tudi kapetan Blaž Trupej.