Michael Schumacher je v formuli ena 91-krat skočil ob proslavljanju svojih zmag. Foto: EPA
Michael Schumacher je v formuli ena 91-krat skočil ob proslavljanju svojih zmag. Foto: EPA
Felipe Massa
Za zdaj še ni znano, koliko časa Felipeja Masse ne bo v karavani formule ena. Foto: EPA

Brazilski voznik formule ena se je v soboto na kvalifikacijah pred VN Madžarske poškodoval, saj ga je delec iz vozila rojaka Rubensa Barrichella, ki je vozil tik pred njim, zadel v glavo. Po operaciji lobanje sicer dobro okreva, a zaenkrat še ni jasno, koliko časa bo potreboval za popolno rehabilitacijo in kdaj se bo vrnil v formulo ena.

Trojica se je sestala v sredo popoldne
"Najpomembneje je tole: Felipe Massa je zdrav. Želim mu le vse najboljše," je zdaj 40-letni Nemec spregovoril o svojem nekdanjem sovozniku, nato pa obrazložil: "V sredo popoldne sem se srečal s Stefanom Domenicalijem in Luco di Montezemolo, nato smo se skupaj odločili, da prevzamem Felipejevo mesto."

Odločila lojalnost do ekipe
"Res je, da sem že zdavnaj zaprl poglavje z dirkanjem v formuli ena, a s tem se ni končala moja lojalnost do Ferrarija, zato ne morem ignorirati trenutnega položaja. Kot športnik se izjemno veselim izziva," je v svojem slogu pripovedoval vedno motivirani Nemec, ki je v svoji dolgi karieri nanizal kar 91 zmag za svetovno prvenstvo.

Schumija najprej čaka poseben program
Pri italijanskem moštvu so novico že potrdili, Schumacher bo zanje vozil, dokler se Massa povsem ne pozdravi. "Schumacher je že večkrat pokazal, da je iz pravega testa. V prihodnjih dneh ga čaka specifični program, po katerem bomo lahko povsem uradno potrdili njegovo vrnitev, v kar pa sicer ne dvomimo," so v izjavi za javnost zapisali pri Ferrariju.

Prvi dirki konec avgusta
Legendarni Nemec se je upokojil s koncem sezone 2006. V poskočnega rdečega konjička se bo spet usedel 23. avgusta, ko se bo karavana formule ena ustavila v Valencii, kjer bo potekala velika nagrada Evrope. Teden dni pozneje bo na sporedu dirka za VN Belgije.

Na stezi prvič proti Hamiltonu in Vettlu
Schumacher bo tako 23. 8. dirkal na enem od redkih dirkališč, kjer še ni nastopal. Prvič pa bo na isti dirki nastopil tudi z dvema dirkačema prihodnosti - Lewisom Hamiltonom in Sebastianom Vettlom.