Michael Schumacher za zdaj skrivnostno molči. Foto: EPA
Michael Schumacher za zdaj skrivnostno molči. Foto: EPA
Niko Mihelič
Niko Mihelič je strokovni komentator za formulo ena na Valu 202. Foto: RTV SLO

Ker Felipe Massa zaradi nesreče letos (morda pa sploh nikoli več) ne bo mogel dirkati, so po dirki v Budimpešti v ospredju špekulacije, kdo bo zamenjal Brazilca. Morda veliki Michael Schumacher? Če je še v ponedeljek Schumacherjev menedžer Willi Weber povsem izključil vrnitev sedemkratnega svetovnega prvaka, je dan pozneje tiskovna predstavnica Sabine Kehm sporočila, da ni nič nemogoče, toda prvi korak mora narediti Ferrari. Zlasti za VN Belgije konec avgusta bi se utegnil Schumacher zelo motivirati, saj je bila to vedno njegova najljubša dirka, kjer je slavil šest zmag.

Tudi Alonso je kandidat
"Že Niki Lauda je rekel, da bi, če bi bil na mestu Luca di Montezemola, takoj poklical Schumacherja. Testna voznika Luca Badoer in Marc Gene letos ne vozita nič, nimata izkušenj z dirkalnikom, ki je letos popolnoma nov. Na drugi strani ni prostih dirkačev, Sebastian Bourdais ne pride v poštev. Če bi se Schumacher vrnil, bi imel Ferrari še izjemno promocijo, posebej zdaj, ko pripravlja nov model osebnega avtomobila 458. A pripeti se lahko še nekaj drugega. Renault je kaznovan in ga ne bo na VN Evrope. Pri Renaultu vozi Alonso, ki ima podpisano pogodbo s Ferrarijem in ker bo v Valencii predstavitev novega Ferrarija, ne bi bil presenečen, če bi bil za volanom Ferrarija na VN Evrope prav Alonso."

Slovo simpatičnega moštva?
Miheliča smo prosili še za komentar sveže novice, da se bo BMW, ki je nekdaj z motorji opremljal ekipo Williamsa, od leta 2006 pa se je preselil k Sauberju, po letošnji sezoni umaknil iz formule ena, kar je nemški proizvajalec uradno sporočil danes v Münchnu. "Biti v formuli ena je neverjetno drago. Če ne zmaguješ, je to slaba promocija. BMW je pred začetkom sezone napovedoval, da se bo boril za naslov, je pa katastrofalno slab. Vodstvo podjetja športni del ne zanima prav veliko, vse gledajo skozi denar. Škoda, če bodo odšli, bo kar žalostno, saj so simpatično moštvo."