Nico Hülkenberg bo tudi v novi sezoni formule ena dirkal v force indii. Foto: EPA
Nico Hülkenberg bo tudi v novi sezoni formule ena dirkal v force indii. Foto: EPA
Vidžaj Malja
Vidžaj Malja, solastnik in vodja moštva Force India, je zelo zadovoljen s Hülkenbergovimi predstavami v letošnji sezoni. Foto: EPA


27-letnik se je pred začetkom letošnje sezone vrnil v moštvo Vidžaja Malje, za katerega je nastopal med letoma 2011 in 2012. Na letošnjih dirkah Nemec niza solidne rezultate, brez uvrstitve je ostal le na Madžarskem, sicer se je do točk dokopal na 13 od 16 dirk. V dirkaškem seštevku za svetovno prvenstvo je trenutno osmi.
Glede sezone 2015 ima dober občutek
"Lepo je potrditi moje načrte za prihodnjo sezono," je dejal Hülkenberg. "To ekipo poznam zelo dobro. Letos smo skupaj dosegli že kar nekaj odličnih rezultatov. Moštvo ima visoke ambicije, prepričan sem, da bomo konkurenčni tudi prihodnjo sezono. V Mercedesu imamo močnega zaveznika, vsi skupaj smo zelo motivirani in lačni uspehov." Hülkenberg je nedvomno vesel, da je po koncu lanske sezone zapustil Sauber, ki letos životari in ni osvojil še niti točke. "Glede prihodnje sezone imam zelo dober občutek. Želeli bomo nadgraditi letošnje rezultate," je še dodal.
Z Nicovo odločitvijo je zadovoljen tudi Malja. "Je pravi dirkač, ki zna motivirati ekipo. Prepričan sem, da je eden najbolj talentiranih dirkačev v formuli ena, in ponosen sem, da bo kariero nadaljeval pri Force Indii," je poudaril in pojasnil, da želi ekipa podaljšati sodelovanje tudi s Sergiom Perezom.