Kimi Räikkönen je po spodletelem štartu na nedeljski dirki za VN Bahrajna vseeno osvojil drugo mesto. Foto: Reuters
Kimi Räikkönen je po spodletelem štartu na nedeljski dirki za VN Bahrajna vseeno osvojil drugo mesto. Foto: Reuters

Kimi je imel nekaj težav na štartu, kar se mu je maščevalo v naslednjih krogih, saj je moral prehiteti tri dirkače. Morda je s tem zapravil priložnost za zmago.

Maurizio Arrivabene, vodja moštva Ferrari
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel je po odstopu v krogu za ogrevanje dirko za VN Bahrajna spremljal iz Ferrarijeve garaže. Foto: Reuters

V Albert Parku je po sijajnem štartu dirko v garaži končal Kimi Räikkönen, v Bahrajnu pa je zaradi eksplozije motorja dirko, še preden se je ta dejansko začela, v krogu za ogrevanje sklenil Sebastian Vettel. Brez omenjenih okvar dirkalnikov bi moštvo iz Maranella v konstruktorskem seštevku nedvomno kotiralo precej bliže Mercedesu.

Arrivabene: Kimi je dirkal spektakularno
Kako dober je letos Ferrari, je težko določiti. Je italijansko moštvo znatno zmanjšalo zaostanek za mercedesoma? Vodja moštva Maurizio Arrivabene je prepričan, da je. Še več, 59-letnik iz Brescie meni, da bi nedeljsko bahrajnsko preizkušnjo v Manami Räikkönen najverjetneje dobil, če bi mu uspel boljši štart. Spomnimo, Finec je dirko začel s četrtega štartnega mesta (tretji po vrsti po odstopu Vettla), a je hitro zaostal za williamsoma Felipejem Masso, Valtterijem Bottasom in Danielom Ricciardom. Potreboval je sedem krogov, da je znova zavzel tretje mesto, a tedaj si je vodilni Nico Rosberg privozil že slabih 12 sekund prednosti. "Kimi je imel nekaj težav na štartu, kar se mu je maščevalo v naslednjih krogih, saj je moral prehiteti tri dirkače. Morda je s tem zapravil priložnost za zmago," je dejal Arrivabene in dodal: "Vseeno pa menim, da je dirkal spektakularno." Räikkönen se je po odstopu na prvi dirki in drugem mestu v Bahrajnu v dirkaškem seštevku za svetovno prvenstvo povzpel na 4. mesto, zaostaja za obema mercedesoma in Ricciardom, točkovno pa je izenačen z Romainom Grosjeanom, ki je letos poskrbel za eno največjih presenečenj z novincem v karavani kraljice motošporta, ekipo Haas.

Ferrari še ni pokazal vsega
Räikkönen je na koncu za zmagovalcem Rosbergom zaostal za 10,2 sekunde. Nad njegovo predstavo in predvsem hitrostjo dirkalnika je bil kar nekoliko presenečen tudi Nemec, ki je v Manami vknjižil že peto zmago zapored. "Vse sem imel pod nadzorom, vse smo storili tako, kot je treba. Hkrati pa je tudi Kimi pokazal, kako hiter je lahko. Vsi vemo, kako hiter dirkalnik je letos razvil Ferrari, o tem smo se prepričali že v kvalifikacijah," je dejal sin slovitega Kekeja Rosberga in nadaljeval: "Ne smemo zaspati, ves čas moramo napredovati, saj Ferrari do zdaj še ni pokazal, česa vsega je zmožen. Na uvodnih dirkah je imel kar nekaj težav, ki so ga drago stale." Ekipa iz Maranella bo novo priložnost za dokazovanje dobila na naslednji dirki v Šanghaju, kjer je lani osvojila tretje in četrto mesto, za zmagovalcem Lewisom Hamiltonom pa je zaostala za zgolj slabe tri oziroma štiri sekunde.

Kimi je imel nekaj težav na štartu, kar se mu je maščevalo v naslednjih krogih, saj je moral prehiteti tri dirkače. Morda je s tem zapravil priložnost za zmago.

Maurizio Arrivabene, vodja moštva Ferrari