Peter Sauber vidi svetlo prihodnost. Foto: EPA
Peter Sauber vidi svetlo prihodnost. Foto: EPA

"BMW se je dogovoril s Petrom Sauberjem. Dogovor naj bi dokončno sklenili, ko bo ekipa dobila mesto v sezoni 2010," so sporočili iz nemškega podjetja. Ekipa je pred časom izgubila zagotovljeno mesto, zdaj pa jo je med "žive" vrnila odločitev Toyote, da se umakne iz formule ena. Japonci so s tem ustvarili novo prazno mesto.

Quadbak ima v lasti Notts County
Peter Sauber
je leta 1993 ustanovil svoje moštvo, leta 2005 pa 80 odstotkov moštva prodal BMW-ju. Od poletja naprej je bila v igri za nakup dolgo časa korporacija Qadback, ki naj bi predstavljala investitorje z Bližnjega vzhoda. Ta korporacija ima med drugim v lasti tudi Notts County, ki velja za najstarejši nogometni klub na svetu.

Število zaposlenih s 388 na okrog 250
"Sedež moštva bomo lahko obdržali v Hinwilu, obdržali pa bomo tudi večino zaposlitev," je bil zadovoljen 66-letni Švicar, ki je optimistično dodal: "Verjamem, da bo imelo novo moštvo v formuli ena svetlo prihodnost. Naši delavci so dobri in zelo motivirani, veselim se sodelovanja z njimi." Vse pa ne bo šlo tako gladko, saj se bo število zaposlenih v Hinwilu zmanjšalo s 388 na približno 250.

Za Force Indio Sutil in Liuzzi
Vodstvo Force Indie pa je potrdilo, da bosta v prihodnji sezoni za njih vozila Nemec Adrian Sutil in Italijan Vitantonio Liuzzi.