Foto:
Foto:

Osvoboditev kninske krajine je imela velik vpliv tudi na potek spopadov v BiH-u, konec leta 1995 pa so vpletene strani podpisale tudi daytonski mirovni sporazum, s katerim se je končala vojna.

Američani pomagali Hrvatom
Velike zasluge za uspeh operacije Nevihta pripisujejo tudi ameriškemu podjetju MPRI, saj so vojaški strokovnjaki podjetja svetovali hrvaškim generalom in urili vojake. Tiho podporo Hrvaški pa je v svoji knjigi Moje življenje razkril tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, ki je zapisal, da je takrat navijal za Hrvate.

Maša v Beogradu
Padlim in pogrešanim so v cerkvi svetega Marka v Beogradu posvetili mašo, na kateri so se zbrali tudi nekateri srbski politiki.

Predsednik združenja pogrešanih oseb iz Krajine Čeda Marić je dejal, da imajo družine pogrešanih vse manj upanja, da bodo našli trupla svojih bližnjih.

Po maši so opravili tudi zasedanje Srbov iz Krajine, na katerem so sprejeli deklaracijo, v kateri obsojajo etnično čiščenje Srbov iz Hrvaške in sistematično oviranje njihovega povratka.

Hrvaško slavje v Kninu
V Kninu pa so Hrvati obeležili dan zmage in domovinske hvaležnosti ob osvoboditvi Knina. Slovesnosti so se udeležili tudi hrvaški premier Ivo Sanader, predsednik Stipe Mesić in predsednik parlamenta Vladimir Šeks. Ti so na kninskem pokopališču položili vence in se spomnili 174 hrvaških vojakov, ki so padli med spopadi.