Z dvema zadetkoma je bil igralec tekme Brad Marchand. Foto: Reuters
Z dvema zadetkoma je bil igralec tekme Brad Marchand. Foto: Reuters
Pittsburgh je na dveh tekmah dosegel le en zadetek. Foto: Reuters

A dvakratni strelec Brad Marchand umirja evforijo med privrženci Bruinsov: "Ni pomembno, kakšen je zdaj izid. Če bodo dobili naslednjo tekmo, se bodo vrnili v serijo. Naslednja tekma je najbolj pomembna do zdaj."

Pingvine, ki so prvo tekmo izgubili z 0:3, je že v 28. sekundi tekme šokiral Marchand. V 15. minuti je na 2:0 povišal Nathan Horton, slabi dve minuti pozneje pa se je med strelce vpisal še David Krejči. 34 sekund pred koncem je upanje gostiteljem vrnil Brandon Sutter, a je 9 sekund pred zaključno sireno za varno vodstvo spet poskrbel Marchand.

Domači trener Dan Bylsma je po tretjem prejetem zadetku od 12 strelov iz vrat povlekel Tomasa Vokouna in ga zamenjal z Marcom Andrejem Fleuryjem. Srečanje je v 27. sekundi zadnje tretjine dokončno odločil Patrice Bergeron. V zaključku je Pittsburgh dodatno ponižal Johnny Boychuk. Gostujoči vratar Tuukka Rask je zaustavil 26 strelov.
"To je bilo grozno, ni drugega opisa. Tekmo je treba hitro pozabiti," je povedal zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby, ki je ostal brez točke na drugi tekmi zapored.
Naslednja tekma med tema dvema tekmecema bo v noči na četrtek. V noči na sredo bo v finalu Zahodne konference Los Angeles gostil Chicago, ki v seriji vodi z 2:0. Tekma se bo začela ob 3.00.
PITTSBURGH (1) - BOSTON (4)
1:6 (1:4, 0:0, 0:2)
Sutter 20.; Marchand 1., 20., Horton 15., Krejči 17., Bergeron 41., Boychuk 59.
Obrambe: Fleury 14, Vokoun 9; Rask 26.