Žiga Pavlin je dosegel edini zadetek za Slovenijo. Foto: BoBo
Žiga Pavlin je dosegel edini zadetek za Slovenijo. Foto: BoBo
Selektor Matjaž Kopitar
Selektor Matjaž Kopitar v Franciji preizkuša tudi številne mlajše hokejiste. Foto: BoBo

Slovenska ekipa na drugem reprezentančnem turnirju v mesecu dni nastopa v precej spremenjeni in pomlajeni postavi. Poraz proti gostiteljem, ki so imeli na voljo podobno močno zasedbo kot novembra v Ljubljani (takrat je Slovenija zmagala s 3:1), ni bil presenetljiv.

Pavlin unovčil podajo Kopitarja
Slovenija se je v prvem delu dostojno upirala. V vratih je začel Gašper Krošelj, po priložnosti Gašperja Kopitarja pa je Francija povedla, v 7. minuti je bil natančen Anthony Guttig. Toda Slovenci so se hitro vrnili, v ospredju je bil prvi zvezdnik turnirja Anže Kopitar, ki si je priboril plošček v nevtralni tretjini, ga izmenjal z Boštjanom Goličičem, nato pa videl prostega branilca Žigo Pavlina, ki je izenačil.

Francozi učinkoviti v drugi tretjini
Začetek druge tretjine je obetal izenačeno nadaljevanje. Ob igralcu več takoj na začetku je slovenska vrsta celo prevzela pobudo, Jan Berčič in Anže Kuralt pa priložnosti nista izkoristila. Vratarja Floriana Hardyja sta preizkusila še Andrej Tavželj in Žiga Jeglič. Francozi so nato začeli zadevati, najprej je bil uspešen Damien Fleury. Ob številčni prednosti so nato galski petelini zadeli še enkrat, le pol minute pozneje pa je bilo ob izenačenih močeh na ledu že 4:1.

V zadnjem delu so sicer Slovenci imeli nekaj priložnosti, a Pavlin, Rok Leber in Jakob Milovanovič niso premagali Hardyja, uspešen pa ni bil niti Anže Kopitar. Francija je v zadnjem delu dosegla še dva gola (Fleury in Sacha Treille) in se tako izdatno oddolžila za novembrski poraz.

V petek bo Slovenija v drugem krogu ob 15. uri igrala z Dansko.

Turnir Evropskega izziva, Lyon:
FRANCIJA - SLOVENIJA
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
3.500; Guttig 7., Fleury 30., 47., Meunier 36., Henderson 36., Treille 59.; Pavlin 9.

DANSKA - LATVIJA
* 3:2 (1:0, 0:1, 1:1)
* - po kazenskih strelih

Petek ob 15.00:
SLOVENIJA - DANSKA

Sobota ob 15.00:
SLOVENIJA - LATVIJA