V petek bodo za Bežigradom postavili ogrado, v soboto pa bo nared še ledena ploskev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V petek bodo za Bežigradom postavili ogrado, v soboto pa bo nared še ledena ploskev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Sekelj
Matjaž Sekelj ves čas opazuje dela na stadionu za Bežigradom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bežigrad
Častno tribuno je že pošteno načel zob časa. Na njej bodo tekme spremljali posebni povabljenci kluba. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bežigrad
Dež, ki je v Ljubljani padal v sredo, je povzročil veliko blata na stadionu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na stadionu za Bežigradom dela v polnem teku

zatorjem povzroča vreme. Dež je povzročil veliko blata.

Telemach Olimpija bo na Plečnikovem stadionu prvič zaigrala 4. januarja, ko se bo srečala z Beljakom. Dva dni pozneje se bodo zmaji pomerili z Medveščakom, 8. januarja pa bodo igrali še proti KAC-u. Organizatorji bodo poskrbeli tudi za družabne dejavnosti in sprostitev. Za eno izmed atrakcij bo poskrbel tudi Dare Prusnik, nekdanji hokejist Olimpije, ki bo v okviru nedeljske tekme proti Medveščaku poskušal podreti dva svetovna rekorda v dviganju uteži, v t. i. bench pressu.
Zmanjšana bo osrednja tribuna, kapaciteta ostaja enaka, bo pa verjetno malo nižja in postavljena drugače, kot je bilo sprva predvideno.
"Ko smo prvič prišli na stadion za Bežigradom, je bila igrana površina popolnoma zaraščena. Zdaj je vse skupaj že precej bolje videti, igralna površina bo kmalu pripravljena. Delavci so pripeljali več kot 400 kubikov peska in vse skupaj utrdili. V petek bo stala tudi hokejska ograda, v soboto pa bo led že postavljen. V prihodnjih dneh bomo postavili tribune, postavili bomo tudi zabavno cono, kjer bodo ljudje lahko uživali, tudi tisti, ki jih hokejske tekme ne zanimajo preveč. Dež nam je v sredo povzročil veliko blata, a ne smemo se pritoževati. Vse poteka po načrtih, tudi vremenska napoved je ugodna. Upamo, da se bo temperatura spustila pod ničlo," je na častni tribuni, kjer bo prostor za povabljence kluba, poudaril direktor Matjaž Sekelj.

Prišla bo tudi znamenita Heidi Horton

"V tujini so odzivi na naš projekt zelo pozitivni. Stadion za Bežigradom so si ogledali tudi koroški novinarji, pričakujemo med 500 in 700 navijačev iz Koroške in vsaj 500 tudi iz Zagreba. Napovedala se je gospa Heidi Horton, največja mecenka KAC-a, ona gre zelo redko na gostovanja. V Celovcu bomo 1. januarja še dodatno oglaševali našo tekmo," je še dodal Sekelj. 71-letna Hortnova je četrta najbogatejša osebnost v Avstriji, njeno premoženje so ocenili na 3,2 milijarde evrov. Ogleda si večino tekem Celovčanov v sejemski dvorani.
Največ je še vstopnic za tekmo proti KAC-u
Poleg tekem želijo organizatorji obuditi vzdušje Plečnikovega stadiona. Na dogodku bodo tako navzoči člani zlate nogometne reprezentance, navijači bodo lahko podoživeli nogometne obračune Olimpije in zagrebškega Dinama, zadnja tekma pa bo v znamenju 80-letnice prve mednarodne hokejske tekme v slovenski zgodovini med Ilirijo, predhodnico današnje Olimpije, in KAC-em (ta tekma je bila odigrana leta 1932).
Vodja projekta je Robert Verlič, ki že nekaj let odlično sodeluje s Sekljem, je pa prav tako zadovoljen z marketinškimi aktivnostmi. "Prodali smo med 3.000 in 4.000 vstopnic za vsako tekmo. Cilj je 8.000 za posamezno tekmo. Vstopnic še ne zmanjkuje. Za prvi dve tekmi je pošlo že precej vstopnic za tribuno, za stojišče pa jih je še dovolj. Najbolj oddaljena je tekma proti KAC-u, za katero je tudi na voljo še največ vstopnic. Radi bi imeli pravi spektakel, zato morajo biti tribune polne. V petek in torek bosta tekmi ob 19.15, v nedeljo pa zelo verjetno ob 17.00," je pojasnil Verlič.
Muršak: Znojmo je resen kandidat za naslov prvaka
Dela na stadionu si je ogledal tudi Jan Muršak, ki je zablestel na zadnjih dveh tekmah v Szekesfehervarju. "Stadion za Bežigradon je vsak dan videti bolje, na prostem še nisem igral prave tekme. Komaj čakam na ta spektakel, to bo prava izkušnja. Navajen sem že, da pravih praznikov ni, veliko tekem je v tem času. Razplet "lockouta" v Ligi NHL ne obeta nič dobrega, zato bom za Bežigradom zagotovo igral. Želel bi si oditi nazaj v Detroit, v prihodnjih dveh tednih bo znano, ali se bo liga sploh začela," je dejal četrti strelec Lige Ebel.
Muršak je misli usmeril k Orlom iz Znojma, ki v petek gostujejo v Tivoliju: "Čehi so odlična ekipa, drsalno so zelo dobri. Mislim, da so med glavnimi kandidati za prvaka te lige. To bo zelo težka tekma."

Na stadionu za Bežigradom dela v polnem teku