Boštjan Groznik je v Tivoliju doživel že številne vzpone in padce. Foto: www.alesfevzer.com
Boštjan Groznik je v Tivoliju doživel že številne vzpone in padce. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance
Žiga Pance je v nedeljo dvakrat zatresel mrežo Olimpije. V letošnji sezoni je dosegel 21 golov in prispeval še 17 podaj. Z Bolzanom bo znova igral v končnici, lani pa je v Salzburgu odločil finalno serijo. Foto: www.alesfevzer.com
Hunter Bishop
Hunter Bishop je najboljši strelec Olimpije v letošnji sezoni. Z 20 goli in 16 podajami si je precej dvignil ceno. V naslednji sezoni bo zelo verjetno igral za Dornbirn. Foto: www.alesfevzer.com
Cvetek in Dahlem po zadnji tekmi v Tivoliju

1. marca 2012 je bil Tivoli razprodan, 5.000 navijačev je pripravilo nogometno vzdušje (mehiški val, bakle ...) ob koncu šeste tekme četrtfinala Lige Ebel proti Sapi Fehervar (4:3), ki jo je odločil kapetan Aleš Mušič. Olimpija je zmagala s 4:2 v zmagah in se prebila v polfinale, kjer je bil Tivoli še dvakrat poln proti Linzu, poznejši prvaki pa so bili boljši s 4:1 v zmagah.

Dahlem večkrat močno zaloputnil vrata
Natančno tri leta pozneje tudi prost vstop skoraj nikogar več ne privabi v Tivoli, na tribunah so vedno isti obrazi. Dolgoletni spremljevalci tega kluba, ki jim tudi v teh časih ni vseeno in upajo, da se bo položaj le izboljšal. Trener Fabian Dahlem poleti ni želel preveč poslušati zgodb iz preteklih sezon, zdaj pa jih je občutil na svoji koži. V drugem delu se je stopnjevala tudi njegova jeza. Po porazih večkrat na vso moč zaloputne vrata svoje pisarne, a še vedno ni obupal. V Nemčiji niso vajeni tako neurejenih razmer niti v najnižjih ligah.

Igralcev ni lahko motivirati
V nedeljo je Bolzano že po dveh tretjinah štirikrat zatresel mrežo zmajev in se prebil v končnico (1:4). "Tekma proti Bolzanu je bil res zelo težka. Mi igramo le še za čast, Bolzano pa se je boril za preboj v končnico. Ponosen sem, da so fantje vsaj v zadnji tretjini prikazali dobro igro in niso vrgli puške v koruzo v teh težkih razmerah. Za nami so zelo težki tedni. Nikakor ni lahko motivirati igralcev, a izgovorov ne sme biti. Na ledeni ploskvi morajo vsi dati svoj maksimum, drugače morajo zamenjati poklic," je pojasnil 49-letni strokovnjak.

Številne poškodbe nosilcev igre
Olimpija je bila vso sezono prikovana na dno Lige Ebel. Redni del je začela s tremi zmagami in 13 porazi, nato pa se je novembra in decembra odprlo. V rednem delu so zeleno-beli zbrali 34 točk, lani pa le 21. V drugem delu so nato številne težave zunaj ledenih ploskev zelo vplivale na predstave, tudi poškodbe nosilcev igre so bile vse pogostejše (Hunter Bishop, Kyle Medvec, Gal Koren ...). Lani je Olimpija zbrala osem točk v drugem delu, letos pa pred zadnjim srečanjem v Gradcu le dve.

Zelo se je poznal odhod vratarja Chioda
"Štart v sezono ni bil dober, a lahko smo pričakovali veliko težav. Veliko igralcev se je nato razvilo, nanizali smo nekaj dobrih izidov. V drugem delu nam je zelo hitro zmanjkalo sape, čeprav sem pričakoval, da bomo dalj časa v igri. Treba je priznati, da se nam je zelo poznal odhod Andyja Chioda. Ni bil le vrhunski vratar, ampak tudi vodja garderobe. Številne okoliščine nam niso šle na roko. Pisarna kluba je zdaj na potezi, da omogoči Olimpiji boljšo prihodnost," je dodal Dahlem.

Motivirani železarji nevaren nasprotnik
Pred ekipo je nov izziv, ki ne bo lahko uresničljiv. Jeseničani igrajo vse bolje, imajo kar nekaj igralcev, ki so že igrali v Ligi Ebel. V Ligi INL so na prvi tekmi četrtfinala premagali Playboy Slavijo z 2:1 in so na poti v polfinale, kjer je prav tako marsikaj mogoče. Finale državnega prvenstva bo zanimiv, saj bodo železarji maksimalno motivirani, v Ljubljani pa imajo ogromno težav.

"Do začetka slovenskega prvenstva so še trije tedni, to je velika težava. Fantje bodo imeli teden dni odmora, malce morajo odklopiti misli od hokeja. Zadnji trije tedni so bili res naporni. Zavedamo se, da so Jeseničani zelo dobra ekipa, ki bo na teh tekmah še posebej motivirana. Mi imamo pa številne mlade igralce, železarji imajo morda celo izkušenejšo ekipo. Njihova prednost je tudi, da bodo igrali v končnici Ligi INL, tekmovalni ritem je zelo pomemben," je še poudaril Dahlem, ki je v stalnem stiku s predsednikom Markom Popovičem in upa, da se bodo finančne razmere le izboljšale.

"Groza": Ko pade prvi plošček na tekmi, se vse drugo odmisli

Boštjan Groznik je že vajen težkih razmer v Tivoliju. "Drugi del se ni izšel po naših željah. Na začetku smo bili na določenih tekmah še blizu, na zadnjih tekmah pa nismo bili blizu uspeha. Največja težava je doseganje zadetkov, na devetih tekmah smo zadeli le desetkrat, kar je vsekakor veliko premalo za dober izid. Mlada ekipa ima številne vzpone in padce, težko je držati visoko raven igre. Škoda, da smo najbolj padli prav v drugem delu," je povedal postavni branilec.

"Težave zunaj ledene ploskve se seveda poznajo. Ko pade prvi plošček na tekmi, se vse drugo odmisli. Vsi skušamo prikazati največ. Želimo si zmagati in ne razmišljamo o drugih stvareh. O finančnih težavah ne bi govoril. Zdaj nas čaka odmor, moramo si zbistriti glave. Čaka nas še državno prvenstvo in ni večjega motiva kot zmaga v finalu nad večnimi tekmeci z Jesenic," je še dodal "Groza".

Cvetek in Dahlem po zadnji tekmi v Tivoliju