Sebastjan Hadžič se želi dokazati v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Sebastjan Hadžič se želi dokazati v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com

V Ljubljano je prišel pred pričetkom lanske sezone. Kot posojen igralec Jesenic je najprej okrepil mlado moštvo Olimpije v tekmovanju EBYSL, kjer je bil najučinkovitejši hokejist zmajčkov. Hitro je navdušil tudi trenerja Fabiana Dahlema, ki bo konec tedna prišel v Ljubljano.

Ob debiju v Ligi Ebel, 23. januarja proti Znojmu, se je takoj vpisal med strelce. Na 14 srečanjih razširjenega avstrijskega prvenstva je zadetku dodal še dve podaji. Za zeleno-bele je igral tudi v končnici članskega državnega prvenstva. Pred prihodom v Tivoli je Hadžič vso kariero nosil dres Jesenic, kjer so ga želeli imeti v ekipi tudi v letošnji sezoni. V mlajših selekcijah je bil nepogrešljiv člen slovenskih mladinskih reprezentanc.

"Zelo sem vesel priložnosti za novo dokazovanje. Rad bi se zahvalil predsedniku Marku Popoviču, celotnemu vodstvu in še posebej obema trenerjema za izkazano zaupanje. Želim si napredovati in Ebel je pravšnja liga za to. Veseli me tudi, da bom zopet združil moči z Nikom Pemom, s katerim sva skupaj v napadu igrala že v mlajših selekcijah. Znova bova skušala pokazati najino sposobnost in kemijo. Z dobrimi igrami se želim dokazati tudi selektorju in si prislužiti priložnost v članski reprezentanci. Glavni cilji z Olimpijo v novi sezoni so zagotovo čim boljša uvrstitev v Ligi Ebel ter osvojitev naslova državnega prvaka in pokalnega zmagovalca Slovenije," je poudaril Hadžič.

29. avgusta derbi v Podmežakli
Veljavno pogodbo za naslednjo sezono imajo še Žiga Pešut, Gregor Koblar, David Planko, Jure Sotlar, Aljaž Uduč, Luka Kalan, Jaka Zdešar, Kristjan Čepon in vratar Tomaž Trelc.
Vodstvo kluba bo v naslednjih dneh podpisalo pogodbe še z ostalimi domačimi hokejisti. Predvidoma naj bi za Olimpijo zaigrali trije tujci. Priprave bodo Ljubljančani začeli 27. julija, počasi se sestavlja tudi program prijateljskih tekem. 29. avgusta bodo zmaji gostovali v Podmežakli, saj Poletne lige na Bledu letos ne bo.

Železarji potrdili sodelovanje še s tremi hokejisti
Državni prvaki z Jesenic so sklenili pogodbe z Urbanom Sodjo, vratarjem Grego Vilmanom in Miho Pesjakom. Po novem imajo tako v ekipi Sij Acroni Jesenice 13 igralcev s pogodbami za novo sezono, v kateri bodo igrali v štirih tekmovanjih: slovenskem prvenstvu in pokalu, Ligi INL in celinskem pokalu.

Sodja in Vilman sta pogodbo podaljšala, za 19-letnega vratarja bo to prva prava članska priložnost. Napadalec Pesjak je pogodbo z Olimpijo lani predčasno prekinil in se ob koncu sezone že vrnil na Jesenice, zdaj pa se je tudi on odločil za podaljšanje sodelovanja.