Anže Kopitar je dosegel svoj drugi gol v letošnji končnici. Foto: Reuters
Anže Kopitar je dosegel svoj drugi gol v letošnji končnici. Foto: Reuters
Kopitar načel mrežo San Joseja

Kralji so prvi gol dosegli tik pred koncem druge tretjine, ko je bil po podaji Justina Williamsa pred gostujočimi vrati najspretnejši Anže Kopitar. To je bil za slovenskega reprezentanta prvi gol v seriji in šele drugi na zadnjih 27 tekmah.

Kralji so vodstvo podvojili že po 53 sekundah zadnje tretjine, ko je četrti gol v letošnji končnici dosegel Slava Vojnov. Vse dvome o zmagovalcu je v zadnjih sekundah razblinil Jeff Carter, ki je zadel prazna vrata.

Kindl odločil tekmo v Detroitu
Detroit je še tretjič zapored premagal Chicago. Tokrat je v svoji dvorani slavil z 2:0 in v seriji povedel že s 3:1. Odločitev je padla točno na polovici tekme, ko je Jakub Kindl tik pred iztekom igralske prednosti od daleč matiral Coreyja Crawforda. Rdeča krila so drugi gol dosegla pol minute pred koncem, ko je Daniel Clarey plošček poslal v prazno mrežo.

Babcock: "Serija z Anaheimom je koristila"
"Če bi mi pred dvema mesecema povedali, da bomo v tako dobrem položaju, da se uvrstimo v konferečni finale, bi bil šokiran. A začeli smo igrati bolje in bolje. Serija z Anaheimom nam je koristila, da smo res precej napredovali, tako sem verjel, da imamo priložnost. Imel sem prav," je bil zadovoljen trener Detroita Mike Babcock.

Rangersi so se rešili metle
New York je v podaljšku ugnal Boston s 4:3 in izid v seriji znižal na 3:1. Na začetku srednje tretjine je sicer kazalo, da se bodo Bruinsi z metlo uvrstili v konferenčni finale, saj so v razmiku treh minut dosegli dva gola z igralcem več. A Rangersi so se rešili v podaljšek, v katerem je v osmi minuti po podaji Ricka Nasha zadel Chris Kreider.

Liga NHL, konferenčni polfinale, vzhod:
NY RANGERS (6) - BOSTON (4) - 1:3
4:3 (0:0, 1:2, 2:1)
Hagelin 29., Stepan 42., Boyle 51., Kreider 68.; Horton 25., Krug 28., Seguin 49.
Obrambe: Lundqvist 37; Rask 28.
Zahod:
LOS ANGELES
(5) - SAN JOSE (6) - 3:2
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Kopitar 39., Vojnov 41., Carter 60.
Obrambe: Quick 24; Niemi 26.
DETROIT (7) - CHICAGO (1) - 3:1
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Kindl 31., Cleary 60.
Obrambe: Howard 28; Crawford 25.
V odebeljenem tisku je izid v seriji. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Kopitar načel mrežo San Joseja