Jeseničani niso imeli težav z Jaco. Foto: HDD Jesenice
Jeseničani niso imeli težav z Jaco. Foto: HDD Jesenice
Jure Pavlič
Vratar Jesenic Jure Pavlič je bil izbran za igralca tekme. Foto: HDD Jesenice

"Železarji" so upravičili vlogo favoritov in povedli že v 5. minuti, ko je Marjan Manfreda podal Alešu Remarju, ta je preigral vratarja in zadel za vodstvo.

Erman in Pesjak razblinila vse dvome
Jeseničani so tudi v nadaljevanju prevladovali, tako da je nov zadetek visel v zraku. Zanj je poskrbel Matevž Erman v 24. minuti. Le dve minuti pozneje pa je semafor kazal 3:0, potem ko je Miha Pesjak prodrl pred španska vrata in s strelom pod prečko ukanil gostujočega vratarja.

Pavlič izbran za igralca tekme
Jaca je v 35. minuti dosegla častni zadetek, za kaj več pa ni imela možnosti. Železarji so v zadnji tretjini brez težav branili prednost in varčevali z močmi za obračun z Miskolcem. Za igralca tekme je bil izbran jeseniški vratar Jure Pavlič. V soboto se bodo Jeseničani ob 19. uri merili s prireditelji turnirja iz Miskolca, v nedeljo pa jih čaka na papirju najzahtevnejši tekmec, Riga. V medsebojnem dvoboju je latvijski klub z 2:1 ugnal Miskolc.

Napreduje le zmagovalec turnirja
V nadaljevanje tekmovanja vodi le prvo mesto. Zmagovalec tega turnirja se bo novembra pomeril v skupini D v Asiagu, kamor so že uvrščeni danski Herning, kazahstanski Jertis Pavlodar in domači Asiago. Na finalnem turnirju januarja pa bosta nastopili po dve najboljši ekipi iz dveh turnirjev tretjega kroga.

CELINSKI POKAL

TURNIR V MISKOLCU

SIJ ACRONI JESENICE - JACA
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
180; Remar 5., Erman 24., Pesjak 26.; Gonzalez 35.

MISKOLC - RIGA
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)


Sobota ob 15.30:
RIGA - JACA

Ob 19.00:
SIJ ACRONI JESENICE - MISKOLC

Nedelja ob 15.30:
SIJ ACRONI JESENICE - RIGA

Ob 19.00:
MISKOLC - JACA