Anže Kopitar je petič organiziral golfturnir v dobrodelne namene. Lani so zbrali 42.950 evrov. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Kopitar je petič organiziral golfturnir v dobrodelne namene. Lani so zbrali 42.950 evrov. Foto: www.alesfevzer.com

Letošnja akcija, pri kateri sicer vreme ni najbolje sodelovalo, saj je igralce motil dež, je bila namenjena trem prejemnikom. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali dobrodelni ustanovi Rdeča žoga, Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča, pa tudi Kulturnemu društvu Pustota.

Dogodek so spremljala tudi številna slovenska podjetja, Kopitar pa je povabil tudi dejavne in nekdanje športne kolege, med drugim so palice vihteli Jure Košir, Bojan Križaj, Tomaž Razingar, Tomaž Vnuk, skakalni as Peter Prevc pa se je prvič preizkusil tudi v golfu.

"Hvala vsem, da so se udeležili tega turnirja. Naredili smo lep dogodek, najbolj pomembno pa je, da smo se imeli dobro in da lahko pomagamo tistim, ki to potrebujejo. Hvala tudi sodelavcem, ki so se dva meseca trudili za dobro izvedbo," je po končanem dolgem dnevu na blejskem golfigrišču dejal Kopitar.

Na dražbi dresi Kopitarja, Mazejeve, Prevca, Tavaresa, Dragića
Na dobrodelni dražbi je bilo ljubiteljem športa na voljo nekaj mikavnih spominkov, med drugimi podpisan reprezentančni dres Anžeta Kopitarja, podpisan tekmovalni dres smučarke Tine Maze, podpisana rumena majica za zmago v svetovnem pokalu v seštevku smučarskih poletov Petra Prevca, podpisan dres udeleženca nogometne Lige prvakov Marcosa Tavaresa, reprezentančni dres slovenskih nogometašev, podpisana hokejska palica Anžeta Kopitarja in podpisan dres Phoenixa košarkarja Gorana Dragića, pa tudi možnost igranja golfa s slovenskim hokejskim asom. Letos so zbrali 39.275 evrov, v petih letih pa jim je na turnirjih uspelo zbrati 140.650 evrov.