Iz prvega slovenskega napada Jeglič - Tičar - Sabolič je v Mariboru igral le slednji, pa še to le na prvi tekmi. Foto: BoBo
Iz prvega slovenskega napada Jeglič - Tičar - Sabolič je v Mariboru igral le slednji, pa še to le na prvi tekmi. Foto: BoBo
Italijani risom zabili en, a usoden gol

"Mislim, da je bila druga tekma ne glede na rezultat bistveno boljša. Lahko sem zadovoljen, fantje so se dobro odzvali, včeraj je bilo več nediscipline v določenih elementih igre. Gotovo pa je vsaka tekma najboljši trening, fantje so to s pridom izkoristili. Imeli smo kratko klop in vem, da so bili tudi zelo utrujeni, a so pokazali veliko," je po porazu pomlajene ekipe z 1:0 povedal Kopitar, ki je bil zaradi klubskih obveznosti in poškodb prisiljen igrati le s tremi peterkami.

"Talenta je ogromno, manjkajo pa izkušnje in fizika. A veseli me, da fantje razumejo sistem, imajo željo, zmanjšali so število napak, bistveno pa je, da znajo igrati hokej," je črto pod prvi del priprav povlekel Kopitar.

V ponedeljek naj bi bila Slovenija že močnejša. Kopitar računa na prihod nekaterih standardnih članov ekipe, Blaža Gregorca, morda Andreja Tavžlja, spet se bo moštvu pridružil Sabolič, če bo finale slovenskega prvenstva med Ljubljančani in Založani končan v dveh tekmah, pa bosta v torek v Mariboru tudi Aleš Mušič in Žiga Pance. V ekipi pa bodo za zdaj ostali tudi vsi igralci, ki so bili doslej v Mariboru.

Priprave bodo Slovenci naslednji teden začinili z novima prijateljskima tekmama, nasprotnik bo Kazahstan, po slogu igre povsem drugačen kot Italija. "Za njih sta so zadnji pripravljalni tekmi, oni nato odpotujejo na SP. Mi pa smo v povsem drugi fazi priprav, ampak se bomo skušali čim bolje upreti ekipi Kazahstana, ki je močna, in to bo kar dober test za te mladeniče. Kazahstan je nasprotnik po meri, pokazati bomo morali vse znanje," pravi Kopitar.

Torek ob 18.30:
SLOVENIJA - KAZAHSTAN
Sreda ob 18.30:
SLOVENIJA - KAZAHSTAN
Petek, 19. aprila, ob 18.30:
SLOVENIJA - AVSTRIJA
Sobota, 20. aprila, ob 17.30:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Italijani risom zabili en, a usoden gol