Matjaž Kopitar se bo prvič preizkusil v vlogi selektorja. Njegova pomočnika bosta Nik Zupančič in Dejan Kontrec. Slednji bo skrbel bolj za organizacijsko plat. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kopitar se bo prvič preizkusil v vlogi selektorja. Njegova pomočnika bosta Nik Zupančič in Dejan Kontrec. Slednji bo skrbel bolj za organizacijsko plat. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan in Žiga Pavlin
Pod Kopitarjem bo slovenska vrata znova branil Robert Kristan. Foto: EPA
Kopitar predstavil svoje načrte

"Predlani so se fantje za Hannover zbrali čez noč, pa so bili pol koraka od iger. Sploh si ne predstavljamo, kako bi bilo, če bi reprezentanca igrala na OI. Zakaj pa nam ne bi uspelo?" je smele načrte razkril Kopitar, ki formalno še ni selektor, saj še ni podpisal pogodbe, poleg tega pa ga mora potrditi še predsedstvo HZS-ja. A to so zgolj formalnosti.

Kopitar je v nadaljevanju razkril, da je bil dogovor o njegovem imenovanju sklenjen tako rekoč čez noč: "Pogovori čez poletje so tekli bolj v smeri mlajše reprezentance, kjer imamo nekaj potenciala. Ti fantje so dobili priložnost in so jo izvrstno izkoristili, tako da je za nas zdaj lažje tudi na tej ravni, ker lahko 'skompletiramo' ekipo. Vse skupaj je šlo res na hitro in nepričakovano. Ne jaz ne Marcel in Robi nismo pravi sogovorniki, da bi razlagali, zakaj je do tega prišlo. Zbrali smo se, da bi naredili prvi korak na poti k uresničitvi uspehov."

Prvi cilj: Zgraditi kult reprezentance
Seveda je do Sočija še daleč. Najprej bo treba zgraditi kult reprezentance, saj so po Kopitarjevem mnenju igralci v zadnjem času bolj kot ne to jemali kot obveznost, ne pa čast. Prvo večje tekmovanje pa čaka "rise" maja - svetovno prvenstvo skupine A v Bratislavi.

M. Rodman: Nov začetek
Na novinarski konferenci sta bila tudi Marcel Rodman in Robert Kristan, ki sta manjkala na zadnji reprezentančni akciji pred enim mesecem. "Za nas kot igralce je to neki nov začetek. Ta turnir bo služil temu, da najdemo sami sebe. Začenjamo od začetka, sicer se pa poznamo, tako da to ni nič novega," je dejal Rodman.

"Ne bi šel v to, kaj se je dogajalo prej. A mislim, da je to velika pozitivna stvar za reprezentanco in za slovenski hokej. Zraven so prišli ljudje, ki imajo znanje, voljo in izkušnje. To nas lahko pripelje zelo daleč, igralci bomo pri stvari, da bomo lahko igrali samo hokej in se ne bomo obremenjevali z drugimi stvarmi," pa je povedal Kristan.

Prva preizkušnja za Kopitarjeve izbrance bo jeseniški turnir Euro Challenge, na katerem se bodo Slovenci od četrtka do sobote merili z Madžarsko, Norveško in Avstrijo.

TURNIR EURO CHALLENGE
JESENICE

1. krog, četrtek ob 15.30:
NORVEŠKA - AVSTRIJA

Ob 19.15:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

2. krog, petek ob 15.30:
AVSTRIJA - MADŽARSKA

Ob 19.15:
SLOVENIJA - NORVEŠKA

3. krog, sobota ob 15.30:
NORVEŠKA - MADŽARSKA

Ob 19.15:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Kopitar predstavil svoje načrte