Mike Ouellette je bil junak sedme tekme v Linzu. Foto: MMC RTV SLO
Mike Ouellette je bil junak sedme tekme v Linzu. Foto: MMC RTV SLO

Vseh sedem srečanj je dobila domača ekipa. Na odločilni tekmi se je kar 4.865 gledalcev nagnetlo v nabito polno dvorano v Linzu.
Bolzano, ki je lani v Salzburgu osvojil naslov z golom Žige Panceta v podaljšku, je začel sijajno. Marco Insam je že po 78 sekundah igre z močnim strelom z modre črte poslal plošček pod prečko. V 3. minuti je izenačil Andrew Jacob Kozek, a so Italijani že v naslednji minuti znova povedli, ko je Justin Keller v padcu z nogo potisnil plošček v mrežo. Po ogledu posnetka so sodniki določili, da zadetek velja. Pri tej akciji se je poškodoval vratar Michael Ouzas, v vrata je stopil mladi Thomas Dechel.
V drugi tretjini so Črna krila prevzela pobudo, Franklin MacDonald in Rob Hisey sta zrežirala preobrat. V 49. minuti je sijajni Keller izenačil na 3:3 z bližine. Ključni trenutek se je zgodil sedem minut pred koncem, ko je Hisey izza vrat podal do Mika Ouelletta, ki je zatresel mrežo.
Linz bo v nedeljo na prvi polfinalni tekmi gostil Dunaj. Capitalsi so po zaostanku z 0:2 ugnali Sapo Fehervar s 4:2 v zmagah. V drugem polfinalu bo Salzburg gostil KAC. Igrali bodo na štiri zmage.

Četrtfinale, sedma tekma:
LINZ - Bolzano 4:3
4:3 (1:2, 2:0, 1:1)

Že odigrano:
DUNAJ - Sapa Fehervar 4:2
* 2:1 (0:0, 0:0, 1:1)
* - po podaljšku

SALZBURG - Beljak 4:1
Orli Znojmo - KAC CELOVEC 1:4
Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrali so na štiri zmage.




Polfinale, nedelja ob 17.45:
SALZBURG - KAC CELOVEC

LINZ - DUNAJ