Heikki Mälkiä je z Olimpijo podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za leto dni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Heikki Mälkiä je z Olimpijo podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za leto dni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Mälkiä ima po končani sezoni možnost podaljšanja pogodbe še za dodatno sezono. Vlogo pomočnika trenerja bo še naprej opravljal Andrej Hebar. Treningi v Tivoliju se bodo začeli 1. avgusta.
"Po tehtnem premisleku smo se odločili, da to nalogo zaupamo drugemu Fincu v zgodovini Olimpije, Heikkiju Mälkiäju. V to nas je prepričalo njegovo dobro delo na Jesenicah, predvsem z mladimi igralci. Takšna bo tudi Olimpija v prihodnji sezoni, zato je pomembno imeti trenerja, ki je malce pozna razmere in verjame v razvoj mladih slovenskih igralcev. Obenem je prevladala tudi njegova želja, da v Sloveniji ostane tudi v prihodnosti. Tukaj smo našli skupni jezik in upamo, da bomo skupaj nadaljevali na temeljih, ki smo jih postavili v sezoni 2011/12," je bil zadovoljen direktor zmajev Matjaž Sekelj.
V Tivoliju nova napadalec in branilec
Poleg Finca sta v Tivoli prispela še Andrew Thomas in Scott Freeman. Thomas je 26-letni branilec, ki se je kalil predvsem v Ligi AHL, kjer je igral za Iowa Chops, Lowell in Albany Devils, Adirondack Phantoms ter Binghamton Senators. Leta 2005 se je udeležil nabora v Ligi NHL, kjer je bil pod zaporedno številko 109 izbran od Washington Capitals. Nazadnje je igral v Ligi ECHL, kjer je branil barve Trenton Titans. Freeman je 24-letni napadalec iz Ontaria, ki je vrsto let igral v njižjih kanadskih ligah, preizkusil pa se je tudi v Ligi ECHL, kjer je igral za Victoria Salmon Kings, nazadnje pa še za Bakersfield Condors. Oba sta z aktualnimi državnimi prvaki podpisala enoletno pogodbo.