Patrick Coulombe je prepričan, da se bodo Ljubljančani že v četrtek prikazali v pravi luči. Foto: MMC RTV SLO
Patrick Coulombe je prepričan, da se bodo Ljubljančani že v četrtek prikazali v pravi luči. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance
Žiga Pance ima dovolj suhih treningov in pripravljalnih tekem, zato komaj čaka četrtkov začetek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Brock McBride
Brock McBride ni dobil priložnosti na Dunaju, zato se bi lahko vrnil v Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ljubljančani so letos zelo mlada ekipa, povprečna starost je 23,9 leta, v tako močni ligi pa največkrat odločajo izkušnje in že pripravljalne tekme so nakazale težko sezono. Osem porazov in le ena zmaga ni najboljša popotnica za četrtkov začetek.

"Zelo sem vesel, da sta prišla Jaka Ankerst in Matevž Erman. Z njima sem že delal na Jesenicah in sploh ne vidim nobenih težav. Trenutno je najpomembneje, da tujci prikažejo pravo igro in že v četrtek odigrajo močno na telo, drugače nimamo nobenih možnosti proti Dunaju. Morajo se prebuditi, saj nekateri niso na pravi ravni. Na pripravljalnih tekmah niso prikazali dovolj, zdaj pa gre zares in čas je, da se izkažejo, zelo dobro vedo, kaj se pričakuje od njih," je po današnjem treningu dejal trener Heikki Mälkiä.

"Mislim, da je lepo začeti sezono doma, pritisk pa je vedno prisoten. Navdušen sem nad velikim potencialom mladih igralcev v Ljubljani, nekateri bi se lahko razvili v velike igralce," je še dodal finski strateg.

Coulombe: Treba je igrati preprosto
Srečali smo tudi Patricka Coulomba, ki ima največ izkušenj izmed vseh tujcev Telemacha Olimpije z igranjem na najvišji ravni. Sedem tekem je odigral tudi za Vancouver. "Nismo zadovoljni s svojo igro, morali smo se prilagoditi na nov slog igre in se uigrati. Zelo se pozna, da nikoli nismo igrali skupaj, treba je bilo spoznati soigralce. V obrambi moramo igrati precej bolje, ne smemo si privoščiti napačnih podaj v srednji tretjini, treba je igrati pametneje in disciplinirano. Že v četrtek proti Dunaju bomo igrali precej bolje kot na pripravljalnih tekmah," je povedal 27-letni Kanadčan.

"Dunaj je zelo težak tekmec, ki ima celo vrsto izkušenih igralcev. Predvsem bo treba igrati zelo preprosto, ne smemo se zapletati, posvetiti se je treba detajlom, možnost pa imamo samo, če bomo igrali fizično igro," je še pojasnil Coulombe.

Ž. Pance: Vse izhaja iz dobre obrambe
Žiga Pance
se ne obremenjuje preveč s slabimi igrami na pripravah: "Po težkih pripravah se bo zelo prileglo, da bomo končno igrali prave tekme. Na pripravljalnih tekmah nismo bili v pravi formi, a zdaj se gre zares in to je popolnoma druga zgodba. Vedno ko smo igrali odlično v obrambi, smo zmagali. To je ključnega pomena. Odbite ploščke je treba odbiti izpred vrat, kar nam na pripravljalnih tekmah ni uspelo. Dunaj se je v prestopnem roku zelo okrepil, le z agresivno in hitro igro jih lahko zaustavimo. Cilj je preboj med osmerico, v končnici pa se lahko zgodi veliko."

Dunajčani pokajo od samozavesti
Za Capitalse bo v obrambi igral Jamie Fraser, ki je lani blestel v Ljubljani. Benoit Gratton, Francois Fortier in kolegi bodo na uvodni tekmi nove sezone v vlogi favorita. Manjkala bosta Sven Klimbacher in Rafael Rotter, v vratih bo Fabian Weinhandl. Dunajčani so dobili štiri od šestih pripravljalnih tekem proti zelo močnim tekmecem.

"Odlično smo se pripravili, za začetek želimo zmagati v Ljubljani. Naša samozavest je zelo velika, saj smo na zadnjih pripravljalnih tekmah prikazali vrhunski hokej. Prepričan sem, da bomo v letošnji sezoni krojili vrh lige," je kar pokal od samozavesti kapetan Gratton.

McBride se želi vrniti
Brock McBride
ni dobil pogodbe pri Capitalsih, saj je trener Tommy Samuelsson dal prednost Marcusu Olssonu. McBride, ki je lani zelo dobro igral za zeleno-bele od božiča naprej, zdaj išče nov klub, njegov agent pa je že poklical tudi v tivolsko pisarno.
Direktor Matjaž Sekelj zeleno-belih je bil zelo sproščen pred začetkom lige, imel je sestanek z vsemi igralci, letos pa bo imel še precej več možnosti za menjavo igralcev, saj lahko do novembra vsak klub zamenja neomejeno število igralcev.

1. krog, četrtek ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - DUNAJ

Petek ob 19.15:
DORNBIRN - BELJAK
INNSBRUCK - GRADEC
SAPA FEHERVAR - MEDVEŠČAK
SALZBURG - ORLI ZNOJMO

Ob 19.30:
LINZ - KAC CELOVEC