Nashville Predators so odigrali najdaljšo tekmo v klubski zgodovini in dobili sploh prvi podaljšek v končnicah. Foto: Reuters
Nashville Predators so odigrali najdaljšo tekmo v klubski zgodovini in dobili sploh prvi podaljšek v končnicah. Foto: Reuters
Logan Couture (San Jose Sharks) - Pekka Rinne in Mattias Ekholm (Nashville Predators)
Nashville na domačem ledu lovi izenačenje serije, San Jose pa visoko vodstvo s 3:1 v zmagah. Foto: Reuters
Dallas Stars
Dallas in St. Louis sta že v rednem delu bila oster boj za prevlado v Centralni diviziji in s tem za mesto 1. nosilca končnice na Zahodu. Če ne bo v tej seriji sedme tekme, bo to kar presenečenje. Foto: Reuters
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr je na 79 tekmah rednega dela za prvake Atlantika prispeval 27 golov in 39 podaj, v končnici pa je na 6 tekmah prispeval le dve podaji, kar je bil tudi eden izmed razlogov izpada Floride. Foto: Reuters

Domači Plenilci so s hokejskim maratonom ulovili izenačenje serije s San Josejem. Veliki junak 4. tekme Preds - Sharks je bil center Mike Fisher z dvema goloma, pri čemer je v 112. minuti pobral odbiti plošček po strelu branilca Matthiasa Ekholma in zaobšel Martina Jonesa za 4:3 in 2:2 v konferenčnem polfinalu.

Fisherjev napad zabil vse štiri gole
Fisherjev napad s Colinom Wilsonom in Jamesom Nealom je bil z vsemi štirimi goli Nashvilla nerešljiva uganka za Morske pse, Wilson je zadel že v 41. sekundi, Neal pa je v 56. minuti izenačil na 3:3 in izsilil podaljšek.

"Zdaj smo drugo tekmo igrali skupaj in res nam gre neverjetno dobro. Neal je izjemen strelec, Wilson pa neverjeten napadalec za vse naloge, tako da tudi meni gre dobro. Zdaj smo izenačili in gremo v San Jose po vodstvo," je bil evforičen veteran Fisher, sicer mož Carrie Underwood, s čimer sta pravi zvezdniški par prestolnice ameriške glasbe.

Na najdaljši tekmi letošnje končnice Lige NHL je Fisher odigral 37 minut in pol, glavni branilski par Predsov Shea Weber - Roman Josi sta odigrala kar 49 minut. Pri gostih je Brent Burns nabral 47 minut in pol igre.

Dallas udaril dvakrat v minuti
Obračun Blues - Stars je vnovič izenačen. Po dveh zmagah St. Louisa je Dallas strnil obrambne vrste. Vseeno je prvi zvezdnik not Vladimir Tarasenko s šestim golom v končnici povedel gostitelje v vodstvo. Sredi 2. tretjine je sledil preobrat z dvema goloma Zvezd v minuti: najprej je s samostojno akcijo izenačil Radek Faksa, nato je številčno premoč izkoristil Patrick Sharp. A tudi Blues so dosegli gol iz power-playja, šele prvič v končnici je bil natančen Paul Stastny.

S krvavim nosom odločil podaljšek
V podaljšku je odločil udarni napad gostov: Jamie Benn je popeljal plošček iz obrambne tretjine do napadalne, Sharp je z diagonalno podajo na levi strani našel Codyja Eakina, ki pa je v slogu ostrostrelca matiral Briana Elliotta. "Pred golom smo grdo odigrali našo izmeno. Močno so pritisnili, sam sem šel v nalet in se srečal z rokavico, zato malce krvav nos. Sledil je protinapad s štirimi, sledil sem Bennu in Sharpu ter našel malo prostora," je odločilni trenutek večera opisal 24-letni Kanadčan, ki je tako dosegel šele prvi gol v končnici.

Legendarna št. 68 vztraja v NHL-u
Velemojster Jaromir Jagr se pri 44 letih starosti še ne namerava posloviti z ledenih ploskev. Češki veteran je še za eno sezono podaljšal sodelovanje z moštvom Florida Panthers. Legendarna št. 68 je podpisal pogodbo v višini 1,5 mio. dolarjev, ob tem pa še kopico možnih bonusov.
Pri 44 letih še nič ne kaže, da bo konec njegovega zbiranja zadetkov in podaj v ligi NHL. Zdaj je pri 749 golih in 1.119 podajah ter 1.868 točkah, pri tej zadnji statistiki je na tretjem mestu na večni lestvici v NHL, zaostaja pa le za legendama Waynom Gretzkyjem in Markom Messierjem.

LIGA NHL - KONČNICA

ZAHOD, polfinale

ST. LOUIS - DALLAS - 2:2
* 2:3 (1:0, 1:2, 0:0) - v 1. podaljšku
Tarasenko 11., Stastny 34.; Faksa 25., Sharp 26., Eakin 63.

Obrambe: Elliott 25; Lehtonen 24.


NASHVILLE - SAN JOSE - 2:2
*** 4:3 (2:1, 0:1, 1:1) - 3. podaljšek
Wilson 1., Fisher 10., 112., Neal 56.; Burns 4., Donskoi 35., Burns 47.

Obrambe: Rinne 44; Jones 41.


VZHOD, polfinale

Petek:
NY ISLANDERS - TAMPA BAY 1:2

Sobota:
WASHINGTON - PITTSBURGH 1:3