Slovenski hokejisti do 20 let so izgubili vse štiri tekme v Megevu. Foto: HZS
Slovenski hokejisti do 20 let so izgubili vse štiri tekme v Megevu. Foto: HZS

Slovenci so tekmovanje končali na zadnjem mestu, izpadli pa niso, ker je Japonska odpovedala nastop. V nižji rang tekmovanja se bodo prihodnje leto tako preselili Japonci, ki jih na SP v Franciji ni bilo, Slovenija pa je po tekmovalni plati zasedla zadnje mesto. V štirih nastopih so Slovenci dobili eno točko za poraz proti Veliki Britaniji po podaljšku z 2:3, po rednem delu pa so izgubili tekme s Francijo (1:4), Poljsko (0:3) in danes še z Ukrajino.

Na zadnji tekmi je kazalo na polom Slovenije, saj so tekmeci v 41. minuti že vodili s 5:1. A v zadnjem delu sta nato Miha Mercina in Matic Jeklič v dveh minutah ob številčnih prednostih znižala zaostanek, prvi gol za Slovenijo je dosegel Rok Avsenek.

Barve slovenske izbrane vrste so v Megevu branili vratarji Mark Vlahovič, Urban Avsenik in Tilen Spreitzer, branilci Mark Čepon, Nik Grahut, Miha Mercina, Marko Tarman, Martin Rus, Žan Kuzman, Nik Unuk ter napadalci Miha Zajc, Luka Maver, Gašper Glavič, Matic Jeklič, Nik Simšič, Janez Orehek, Rok Avsenek, Blaž Tomaževič, Rok Macuh, Matjaž Šubic, Nejc Mašič, Žan Jezovšek in Aljaž Chvatal.