Hokej
Gaber Glavič je vodil Jeseničane od julija 2017. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Na Jesenicah po derbiju odstavili Glaviča

Ekipo bo začasno vodil Aleš Burnik
26. november 2018 ob 10:03
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vodstvo hokejskega kluba SIJ Acroni Jesenice je po porazu na derbiju proti Olimpiji odpustilo trenerja Gabra Glaviča. Ekipo bo na naslednjih dveh tekmah vodil Aleš Burnik.

Olimpija je v Tivoliju premagala železarje prvič po dveh letih in pol (4:3). Ljubljančani so zaostajali 2:3, nato pa je v 51. minuti izenačil Aleš Mušič. Srečanje je 53 sekund pred koncem odločil Sašo Rajsar.

"Že od začetka sezone govorim, da nismo nadomestili nobenega igralca v obrambi. Zelo težko nam je v obrambni tretjini, saj imamo težave pri izhodih," je po tekmi razlagal Glavič.

Pred sezono so Jesenice zapustili Miha Logar, Aleksandar Magovac in David Planko. "Imamo prekratko klop. Ko se je predsednik odločil, da bo nadaljeval zgodbo na Jesenicah, sem začel iskati igralce, ki bi nadomestili vse odhode. Do danes nismo dobili okrepitev na branilskih položajih zaradi financ. Z dvema napadalcema, ki sta celotno kariero igrala v napadu, se ne moremo primerjati z našo lansko ekipo. Zelo se pozna, da so nas zapustili trije odlični branilci. Tega ne moremo nadomestiti," je bil do vodstva kritičen Glavič.

Pogačar: Izgubili smo štiri derbije in tudi proti Crveni zvezdi
Manj kot 24 ur pozneje je Glavič že nekdanji trener. "Glavni razlog za menjavo glavnega trenerja so slabši izidi v letošnji sezoni. Štirikrat smo izgubili proti večneim tekmecem iz Ljubljane. Imeli smo tudi druge spodrsljaje, izgubili smo tudi proti Crveni zvezdi. Nivo igre ni na primerni ravni. Glavič je v zadnjih dveh sezonah sam sestavil ekipo. Ocenil je, da dveh branilcev ne potrebuje, Američan in Finec sta odšla domov. Trener je tisti, ki odgovarja za ekipo. Ne vem, če smo le zaradi težav z branilci izgubili vse štiri derbije," je pojasnil predsednik Anže Pogačar, ki je dodal, da je kandidatov veliko, eden izmed njih je tudi Burnik.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
mile952
# 26.11.2018 ob 10:34
Vodstvo kluba je zelo kooperativno in demokratično sprejema kritiko. Takoj odstavijo trenerja, če reče kakšno kritično.
Fetisov
# 26.11.2018 ob 11:22
@Kolupaila
Seveda, če pa kot glavni kadrovnik zraven pozabiš še, da moštvo potrebuje tudi kakšnega branilca... Seveda pa zraven sezone odpustiš še edinega igralca, ki dejansko je branilec pa zadeve izpadejo še za malenkost slabše.
Fetisov
# 26.11.2018 ob 11:58
@franko75
V vsaki normalni dvorani, si sodniki sporne situacije ogledajo, razen v terariju kjer vam kamere ne delajo že desetletje. Ste pač sramota z veliko nagnjenostjo k goljufijam.
Fetisov
# 26.11.2018 ob 11:18
Saj to vem, da je zate dominacija, da z veliko sreče premagaš nasprotnika v zadnji minuti tekme. Ampak kdor ni videl gradu se čudi svinjaku. Ste že poštimali kamere, ker vam v tisti vaši zeleni zimski gredi ne delajo že deset let. Sramota, na koncu bodo pa spet žalostne zelene učke.
fort knoX-D
# 26.11.2018 ob 12:22
Koliščarji se nimate kaj napenjat nad tole pirovo zmago. Jeseničani pridejo, ob 3h iz tekme, malo pospijo, pridejo na tekmo, igrajo brez najboljšega igralca, jim med tekmo razveljavijo gol in potem še v zadnji minuti dobijo en pocast gol, medtem se pa olimpija cel teden pripravlja samo na njih.

Iskreno povedano bom presenečen, če bo olimpija na koncu sezone višje od Jesenic, ker kvaliteta je definitivno na strani Gorenjcev. Poleg tega pa se napoveduje okrepitev v obrambi.
peter27dd
# 26.11.2018 ob 10:36
hvala Glaviču za vse in upam da ga bo Burnik dostojno zamenjal
dveter
# 26.11.2018 ob 10:29
No, malo vec spostovanja do drzavnih prvakov prosim.
Rocknrolla
# 26.11.2018 ob 12:43
Branko57 - A nekateri še vedno sanjate o kamerah, verjetno ste res imeli boljši pogled na situacijo z nekim počasnim posnetkom mobitel kamere iz povsem neprimernega kota od sodnikov ki so stali zraven.

E moj Branči, včeraj sem gledal prenos po netu... V dotični situaciji, ki jo omenjaš, bi sodnik "lahko priznal zadetek, AMPAK ker ga sodniki niso videli, (ti praviš, da so sodniki videli in zato razveljavili gol) se je zgodilo kar se je... Če bi bile kamerE in ne kamerA, ki od tam zgoraj komaj še kaj vidi, bi bil zadetek priznan, saj Kalan ni imel palico čez ramena od spreminjanju meri tistemu ploščku... Sudje SPLOH niso vidl, in ker je kr takoj razveljavil zadetek, tega ni šel več spreminjati... Škoda za nas, sreča za vas.... JESENICE 4 EVER!
Kolupaila
# 26.11.2018 ob 11:17
Velika napaka, Gaber je povedal resnico, če ti iz moštva odide 5-7 igralcev in ne najdeš ustreznih zamenjav ne moreš pričakovati pozitivnih rezultatov. Škoda Glaviča, prav škoda je da lansko leto ni odšel v Beljak, kamor so ga vabili sicer za pomočnika ampak vseeno. Na Jesenicah enostavno ni posluha več za hokej in bilo kateri šport na profesionalni ravni. Če ne znate peljati pozitivne zgodbe z rezultati naprej je bolje, da se stvar častno konča.
Fetisov
# 26.11.2018 ob 18:17
Iz klimo ni nobenih težav. Pokliči tršico za slovenščino iz prvega razreda OŠ, da uredita.
mr polh
# 26.11.2018 ob 12:57
Upravičen bes navijačev Jesenic in velika sramota za halo Tivoli.

Tudi tist enkran, na katerem se vrtijo prizori rezanja pršuta bi lahko počasi nadgradili. Še prenos na youtubu ima počasen posnetek, ne piše se več leto 1997...
fort knoX-D
# 26.11.2018 ob 17:08
@kurjac
Dresi so res dokaj grdi, vendar vseeno lepsi kot vaša glupa gol hupa. Ko ste dali prvi gol nisem bil prepričan a mate pokvarjene zvočnike, al mate res tako skropucalo za gol hupo
Fetisov
# 26.11.2018 ob 13:51
@franko75

Zdaj sploh ne razglabljamo o tem, če je bila visoka palica ali ne, ampak o tem zakaj v terariju že spet niste imeli delujočih kamer nad golom. Ker to niti slučajno ni bilo prvič. Potem bi se pa lahko pogovarjali.

@kurjaček

Tako kot Glaviča nisem imel za carja ga danes ne oblavljam. Ima potencial, samo ga je pa stolčka stala njegova lastna trma.
Kar se tiče Bajta ti pa verjetno dovolj pove to, da je edini sodnik za katerega so Jesenice zaprosile vodstvo lige, če jim ne sodi več, Lešnjak pa ni daleč od njega. Edino kar je mogoče razlika iz časov EBEL, da so sodniki še slabši. So pa ponavadi vsaj nepristransko zanič, nimaš občutka, da bi namerno kradli kot včasih recimo gospoda Jelinek in Fussi (+ostali), ampak so enostavno zanič za obe moštvi.
miranabr
# 26.11.2018 ob 11:30
Glede na to, da jeseniško zasedbo sestavljajo mladci, ki še nimajo kilometrine in se še učijo rabijo dobrega trenerja, ki bi jih učil. Je pa res, da je obramba podhranjena in s tako se ne da dosegati dobrih rezultatov. Vsak, ki se vsaj malo spozna na hokej ve, da se igra začne v obrambi.
lojal
# 26.11.2018 ob 18:38
Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje. Je še daleč do konca :-)
Fetisov
# 26.11.2018 ob 13:56
@Dleaguestar

Daj kakšen atlas v roke pa poglej v kateri smeri od močvirja je SV. Ali pa se raje ne čudi zakaj si zadnjič, ko si hotel v Portorož, pristal na madžarski meji.
fort knoX-D
# 26.11.2018 ob 13:36
@kolesar
Če bi bilo vse čisto bi z veseljem častno prenesli poraz. Pa saj se sploh ne sikiramo pretirano, ker vemo da smo boljsi od vas, kar se bo pokazalo v nadaljevanju sezone. Včerajšni poraz rdečih je bil bolj splet nesrečnih okoliščin, kot pa tega da bi bila olimpija boljša. Nihče ne govori o zaroti proti nam. Sodniki so se pač zmotili, razpored je pa nasploh trapast. Ko se ne bodo zmotili in ko se bodo fantje lahko vsaj naspali, vas bomo povozili.
Horst
# 26.11.2018 ob 11:42
Posebej Glaviču ni treba pasti v depresijo.Brez težav bo v tujini našel klub v katerem bo lahko pokazal svoje znanje.
Samo Zakes
# 26.11.2018 ob 13:56
Kr se kraje tiče, je zadeve zlo "prefinjeno" včeraj v Beljaku na U20 tekmi speljala avstrijska trojka proti Jesenicam.
Da bi človk kozlal!
Fleaa
# 26.11.2018 ob 13:39
škoda ga je.... je mel kul frizuro... :)
Semin
# 26.11.2018 ob 10:12
kar seješ,to žanješ.pejd nazaj v hd.
Fetisov
# 26.11.2018 ob 17:59
@kurjaček
Poraz z olimpijo je bil samo še kaplja čez rob. Drugače pa debakel na celinskem pokalu (razbil nas je Ritten, debakel proti CZ). Poraz doma proti Gardeni, poraz proti Kitzbühlu, razbil nas je Pustertal, olimpija ponižala doma. Porušena klima v garderobi, nedisciplina in ostalo. Od štirih sezonskih ciljev že neizpolnjena dva. Bil je glavni kadrovnik, samo se očitno ni zavedal, da ekipa rabi tudi beke, tako, da nam bo kmalu pol napadalcev igralo zadaj. Edinega resnega beka (ostalo so mladinci in Tawa) je zjagal, ne, da bi imel za njega alternativo. Nepotizem je bil pa tako ali tako rak rana. Vam je pa kar dobro sestavljal ekipo, za cel kup igralcev, ki zdaj dobro igrajo za vaše se lahko zahvalite temu, da jih je on označil za problematične. Zraven pa še izjave, da so za vse krivi drugi, čeprav je imel on škarje in platno. Leteti bi moral že po Gardeni pa mu je bila dana še ena priložnost. Toliko o tem koliko je za odstavitev kriv včerajšnji derbi. Malo, bil pa je kaplja čez rob.

Nisem dežurni šimfar in Glaviču je treba priznati tudi kar nekaj dobrih stvari. Ampak dejstvo je, da se je letos povsem zakalkuliral in druge možnosto kot, da se poizkusi z novim vetrom v garderobi niti ni.
slešer
# 26.11.2018 ob 11:36
Res zadnji čas, njegovo razmišljanje, da se reši oz. jim ne da možnosti izkušenim igralcem ni na mestu. Zakaj so morali Koblar, Rajsar, Jezovšek, Planko, Us itd drugam, zato da so zdaj vodilni igralci pri nasprotnem klubu za Jesenice so pa bili zanič!? Zdaj pa imate iz finferja drobiž!? Škoda no, da ste mu sploh dali možnost, da je bil trener.
oblaktom
# 26.11.2018 ob 10:36
Pa zopet laže in krivi druge.

V soboto izjavil,da kar zadeva branilce,da to ni nekaj drastničnega.
Za enkrat spremembe v obrambi dobro delujejo
(smo videli včeraj)

Trenutno ne vidi,da bi bili branilsko šibki ali podhranjeni!?

Pa dobro kdo je zdej tu nor.

Končno je esmeralda spregledala.
qwatebriga
# 27.11.2018 ob 00:22
Od Kurjaca ni bio mogoce izvleci odgovora glede razveljavljenega gola Jesenic.
Ima prevec dela z analizo jeseniske uprave. Ves kaj, ti, ki Pogacarja imenujes Kalimero. Jeseniski predsednik je zate GOSPOD.
KRPANI
# 26.11.2018 ob 18:43
kurjac,
S temi tvojimi izjavami si me pa razočaral.Močno.
Očitno le nimaš tako dobrih informacij kot sem mislil.
GG je sam sebe uničil s svojo trmo.
Hokeja brez branilcev ne moreš igrati.
To da je dal Sodjo za branilca je bil strel v svoje koleno.
Tip s plave pošilja balončke pred gol. Halo pa to jih pionirčki branijo.
Očitno je koga zavedel gol, ki ga je bolj po sreči dal v prvi tekmi, ki jo je odigral kot branilec. Branilec brez igre na telo? Halo?
Kurjac kako pa komentiraš igro Brusa v Olimpiji?
Semin
# 26.11.2018 ob 16:49
kurjac,kaj si vzel,dej se meni.marsikaj ne ves
j1n
# 26.11.2018 ob 14:02
Še dobro, da imamo Jesenice, da so lahko zeleni sploh konkurenčni... tako kot v celi zgodovini hokeja..
j1n
# 26.11.2018 ob 14:46
Pea kurjac sej ti pa use veš, kakšen poznavalec saj ne morem verjet.. si vsak dan v stiku z upravo ter trenerji Jesenic? Kakšne eni strelate...
Janko1973
# 26.11.2018 ob 14:44
Upam, da v Olimpiji ponudijo priložnost gospodu Gabru Glaviču za svetovalca v strokovnem štabu. Znanja ni nikoli odveč in vsak glas šteje.
kontrec
# 26.11.2018 ob 12:45
Gospodje politiki (Rakovec and Co) so odločili, da bo letos prvak
Olimpija. Vse sposobne (Glavič, Razingar, Kovač) pa je potrebno napoditi iz hokeja.
Rezultat je že in bo viden na reprezentačnem nivoju. Kupjeni mediji pa pišejo
hvalnice slepcem.
kiliboy
# 26.11.2018 ob 11:55
Trenerska je kar težka. Lahko te odstavijo kadarkoli, je pa res, da je treba biti previden z besedami in bolj kot na le-te, se moraš zanašati, da bodo tvoji varovanci na ledu uresničili tisto, kar si si zamislil. Štejejo le zmage in točke, k sreči ali žal, to je dejstvo. Na wins, no money, no fun. Brutalno do konca, a tak je pač poklic trenerja.
Kot sem zapisal že večkrat, je pa to dolgoletno rivalstvo in tako naj ostane še dolgo.
Branko57
# 26.11.2018 ob 11:47
A nekateri še vedno sanjate o kamerah, verjetno ste res imeli boljši pogled na situacijo z nekim počasnim posnetkom mobitel kamere iz povsem neprimernega kota od sodnikov ki so stali zraven.
zamudnik
# 26.11.2018 ob 10:42
Ode Glava! Kdo pride zdaj na vrat(a)?
fort knoX-D
# 27.11.2018 ob 17:00
Razlika med gd in ultrasi so, da gd spodbujajo samo tisti sport v ljubljani, ki slucajno laufa. ce ne laufa noben kao “bojkotirajo” vse. Medtem pride tistih 30-40ultrasov na vsako tekmo, pa ni vazno al je to derbi al Gardena, al so 1. al pa 10.
kurjac
# 26.11.2018 ob 18:45
fetisov
Sej to jst govorim glede sodnikov ..morda nisi seznanjen da po novem v eblu lahko sodijo zgolj tisti sodniki kateri so nekoc spilal v tej ligi ..
Omenil sem bajt- a sam zato ker ta moz resnicno nima pojma glede hokeja kakrsn se trenutno spila .pac ga je cajt povozu. Je pa v tej ligi neki sodnikov kateri pa si zasluzjo pohvalo predvsem so to tuji sodniki .....o lesnjaku pa nm pisu skoda besed ..
kurjac
# 26.11.2018 ob 18:37
Intervju pogacarja na siolu
Ni financ... zaenkrat okrepitev ne iscemo . o okrepitvah se bomo pogovarjali z novim trenerjem .matr a je komu kej jasn ...nimamo dovolj denarja za tujce (( ke bos potem provizijo dubu )) zakaj si jih prpelu ? liga je predraga, dolga potovanja .........neki novga je pogruntu ta vrli moz ..
Ta predsednik rdecih je resnicno kalimero kr naprej joka pred tv in cajtngi ..pa kaj hoce da se bo smilu celi SLO ..a loh kej za sebe zadrzi ? ce misl da se bo komu zasmilu se krepko moti ..javnost ga je precitala ..." dragi " predsednik rdecih zelo zelo si se spremenu v zadnjem casu .le kaj je temu vzrok ???
fort knoX-D
# 26.11.2018 ob 17:09
Glavič je mel res dobro vizijo, samo kaj ko je s takim egom ni mogoče doseči.
kurjac
# 26.11.2018 ob 16:41
j1n
Kaj sm kej takega napisu kr ni res .dej povej ...lan je bil Glavic bog ker je olimpijo 15 x stresu dons ko je zgubu 4 x je pa obglavljen ...kot jih je par napisal (( tud pogacar ) ni vazn poraz na celinskem pokalu pa blamaza proti c.zvezdi nc od tega ni vrgl Glavica ampak poraz z olimpijo to je pa visek vsega..
Zame je bil Glavic trener z vizijo prihodnosti in po dolgm casu spet edn tistih kateremu je hokejska igra popolnoma jasna... zal pa ni imel podpore pri tistmu kateri drzi vajeti ...najbols da bo novi trener rakovc kateremu so bol vazne nedelske volitve kjer upa na uspeh in potrditev zupana v kr..kokr pa hokej ....
pero2589
# 26.11.2018 ob 14:26
Sodnik za vrati, ki ne opazuje dogajanja pred golom in ne vid paka v golu, res ne more precent al je bla visoka palca al ne............čeprav je to njegova primarna naloga.
fort knoX-D
# 26.11.2018 ob 13:46
@DLeagueStar
Pa kakšna zarota!? Pač so se sodniki zmotili. Se zgodi. Odločitve pa tudi niso mogli spremenit, ker v vaši beznici kamere ne delajo. Bi bilo pa lepo, da bi to ti vsaj priznal.
Fleaa
# 26.11.2018 ob 13:44
drugač pa.... a se ni on vsem tem igralcem zahvalil za sodelovanje s pojasnilom, da zanje ne vidi mesta v ekipi?
gigi76
# 27.11.2018 ob 15:56
Jest GD nočem videt na nobeni tekmi z obnašanjem, kot je na njihovem fuzbalu.
Še večji problem pa so ultrasi jesenic, ki so tudi za na fuzbal tekme že kar nekaj časa....vse te primitivne osebke je treba odstranit iz hokejskih tekem.
bvb09-fan
# 27.11.2018 ob 13:46
Visoke palice tam ni bilo nikakor. Še zeleni Langerholz je povedu da je bil regularen gol. Penal pa težko rečt. Bil je že pred njim ne vem pa če dovolj za solo. Pri visoki palici pa ni nobena napaka sodnika enostavno je bil v dvomu, šel je pogledat posnetek oz. ga je želel pogledat in ker kamere še po vseh teh letih ne delajo je pač moral gol razveljavt ker so takšna pravila, da če kamere ne delujejo se gol razveljavi.
qwatebriga
# 27.11.2018 ob 13:38
A res GD spet hodijo na tekmo?
Kakšna čast, da so se spustili iz Olimpa na Zemljo.
Fetisov
# 27.11.2018 ob 13:11
No kurjaček, če razpravljamo o resnih zadevah, visoke palice ni bilo, je Kalan precej premajhen, da bi imel v takem položaju palico nad višino prečke. Kar se tiče penala, najprej sem mislil, da je čisti, če pogledam počasen posnetek je pa vprašanje, ali je bil naš že toliko "osvobojen", da se je šlo za samostojni prodor ali samo za klasično držanje...
kurjac
# 26.11.2018 ob 18:57
krpan
Si pozabu da sm ze nekajkrt napisu ..slabsga beka ze dolg cajta nismo imel ..pac sta gospe (( jurckova & brusova )) dobre frendice .to je razlog da ima ta fante taksno minutazo .da je v 1 petorki je pa tud jasn njegove felerja popravlja Kranc in Music ...
Kr zadeva g.g pa sm se vedno istga mnenja po dolgm cajtu edn kateremu je hokejska igra jasna ..

No najbl pomembn pa je da smo gledal gledljiv in borbn hokej .....
kurjac
# 26.11.2018 ob 14:28
brca Glavicu je totaln kiks , nekoga ki je trenersko podkovan se ne zbrca kr tko , tuki vidmo da je ponovno razlog poraz z olimpijo in to je resnicno butast ..
po dolgm cajtu smo loh vidl nekoga kateremu je vse jasn glede igre in taktike v hokeju zal so porazi z olimpijo tisti kateri tm ze od nekdaj le stejejo in to je res butast.
res da je on tist kateri zbere ekipo pred zacetkom sezone , sam brez podpore predsednika pa zal ne more . in tu se poraja vprasanje je predsednik rdecih imel mposluh kr mu je glavic povedu ? mislm da ne .. predsednik naj bi izpolnu zelje trenerja glede igralskega kadra , pa vsem je jasno da v tej sezoni predsednik rdecih tega ni storu , zakaj , privrzenci rdecih bodo ze vedl ...
stokanje da ni denarja je velka laz ,, denarja je res mal pa vseen 450.000 eu je cist dovolj da sestavis ekipo katera bo v vrhu te kmecke lige , samo treba je prsluhnt trenerju ne pa vlec na svoj mlin in prpelat nekoga kateri je problematicn igralc kr zadeva igro kakrsno je hotu imet Glavic z taksnim negativcem v ekipi pa tega ne zmore nihce , zal je tm tko ...
fort knoX-D
# 26.11.2018 ob 14:13
@Samo Zakes
Kaj se je zgodilo v Beljaku?
mr polh
# 26.11.2018 ob 14:05
Drugače pa zanimiv dres, men je všeč, malo raznolikosti.

Sicer je pa za moj okus še vedno daleč najlepši tisti iz sezone 2005/06.

Tudi Olimpijin je lepši, ker je zelena temnejša, lahko bi bilo več črne ali pa morda celo bež barve, v stilu Minnesotinega tretjega dresa (CCM, zdaj ko so Adidas ne vem, če ga sploh še imajo).
Kazalo