Eric Pance se je izkazal na uvodni pripravljalni tekmi. Foto: BoBo
Eric Pance se je izkazal na uvodni pripravljalni tekmi. Foto: BoBo
Fabian Dahlem
Fabian Dahlem pričakuje še prihod dveh branilcev. Foto: MMC RTV SLO


Angleži, ki bodo v petek začeli tekmovanje v Ligi prvakov, so igrali zelo grobo. Prislužili so si številne izključitve, v zadnji tretjini se je sledil celo pretep, v glavni vlogi pa je bil ljubljenec občinstva Boštjan Groznik.
Panterji so povedli v 12. minuti, ko je Evan Mosey spretno spravil plošček mimo Aleša Sile. Dve minuti zatem so gostitelji izvedli hiter protinapad. Anže Ropret in Matej Hočevar sta kombinirala in zaposlila Erica Panceta, ki je z močnim strelom z desne strani izenačil. V zadnji minuti prve tretjine so imeli gostje dva igralca manj na ledeni ploskvi, poleg tega pa je eden izmed branilcev ostal brez palice. Veliko prednost so zeleno-beli hitro unovčili, natančen je bil branilec Nejc Berlisk, ki se je v letošnji sezoni vrnil v Tivoli.
V drugi tretjini smo spremljali raztrgano igro, zadetkov ni bilo. Končni izid je postavil Matt White v prvi minuti zadnje tretjine po podaji Hunterja Bishopa. V ponedeljek se bosta ekipi ob 20.00 znova srečali v Tivoliju.
Trener Dahlem zadovoljen
Po srečanju smo pred garderobo srečali zelo zadovoljnega trenerja Fabiana Dahlema. "Hoteli smo pustiti dober vtis na prvi tekmi, to je zelo pomembno. Igralci so izpolnili moje zahteve. Za prvo tekmo je bilo vse skupaj že zelo dobro, popraviti bo treba še precej stvari, smo šele na začetku. Zelo sem zadovoljen, pričakujem pa še boljšo igro v ponedeljek," je pojasnil 48-letni Nemec, ki si je že med ogrevanjem na tribuni zapisoval vse podrobnosti.
White in Bishop se privajata na nove razmere
"Oba tujca sta se hitro vklopila v ekipo. Ni jima lahko, saj sta prvič v Evropi, kjer je večja ledena ploskev. Življenje je tu popolnoma drugačno. Treba se je navaditi na vse skupaj. White je prišel v ponedeljek, Bishop pa šele v četrtek, morata se še privaditi. Imamo zelo mlado ekipo," je prihod prvih dveh tujcev ocenil Dahlem.
Chiodo ni postavljal visokih finančnih zahtev
Najbolj zveneče ime še prihaja v Ljubljano. Vratar Andy Chiodo se je že izkazal pri KAC-u. "Skoraj dogovorjeni smo bili že z drugim vratarjem, ki je bil iz Evrope. Izvedeli smo, da je Chiodo še vedno prost igralec. Pozno zvečer sem ga poklical in imela sva dolg pogovor. Vse do takrat nisva imela nobenega kontakta. V normalnih okoliščinah ne bi imeli nobenih možnosti, da bi pripeljali tako izkušenega čuvaja mreže, a vse se je poklopilo. Andy ni postavljal visokih finančnih zahtev, želi si znova braniti v Ligi Ebel in pri nas bo imel lepo priložnost. Zelo sem vesel, da smo uspeli podpisati pogodbo," je še dodal Dahlem, ki je že uspel vcepiti nemško miselnost v garderobo Olimpije.
Prihaja tudi branilec Degon
Zeleno-beli dres bo v sezoni 2014/15 nosil Marvin Degon. 31-letni Američan je pred sezono 2007/08 podpisal enoletno pogodbo z Montreal Canadiensi, vendar priložnosti v Ligi NHL ni dobil. Sezono je prebil v Montrealovi podružnični AHL ekipi, Hamilton Bulldogs, kjer je bil najučinkovitejši branilec ekipe, po njej pa se je odločil za odhod v Evropo. Odšel je v Nemčijo, kjer je igral za Grizzly Adams Wolfsburg, Eisbären Berlin in Ingolstadt. Ob koncu sezone 2010/11 se je preizkusil tudi v Ligi Ebel, kjer je okrepil Beljak. Za orle je odigral 22 tekem in dosegel po tri gole in podaje. Glavnino sezone 2012/13 je igral v italijanski ligi za ekipo Milano Rossoblu, zaključil pa jo je pri Trenton Titans v Ligi ECHL. V tem tekmovanju je ostal tudi v lanski sezoni. Zaigral je za moštvi Elmira Jackals in Reading Royals.

Prijateljska tekma, Ljubljana:
TELEMACH OLIMPIJA - NOTTINHAM PANTHERS
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
500; E. Pance 14., Berlisk 20., White 41.; Mosey 12.