James Neal se je izkazal s tremi zadetki in eno podajo. Foto: Reuters
James Neal se je izkazal s tremi zadetki in eno podajo. Foto: Reuters
James Neal
Zadnja dva zadetka Neala sta bila pravi mojstrovini. Foto: Reuters

Blestel je James Neal, ki je zabil hat-trick: "Ko prideš do priložnosti, da serijo končaš doma, res želiš to izkoristiti. Na led smo prišli odločeni, da to storimo, kar se je videlo od prvega meta ploščice. Izkazala se je prav vsa ekipa. Kar nekoliko presenečeni smo bili, ker smo igrali tako hitro in ves čas napadali. Bili smo dovolj agresivni in šli na vsak izgubljeni plošček."

Gostujočo mrežo je sicer v sedmi minuti načel Brenden Morrow, ki je zadel po hitri akciji Matta Cooka in Marka Eatona. V drugi tretjini je najprej vodstvo z igralcem več povišal Neal, ki je bil najspretnejši v gneči pred Craigom Andersonom. Pet minut pozeje je hitro v protinapad zadrsal Tyler Kennedy, prepustil plošček Krisu Letangu, ki je po preigravanju povišal na 3:0

Milan Michalek je za tem znižal zaostanek Senatorsov, a je 30 sekund pred koncem po podaji Neala Jevgenij Malkin zadel, ko se je v protinapadu znašel sam pred Andersonom. V zadnji tretjini je najprej Neal, ki je za vrati ukradel plošček Sergeju Gončarju, gol dosegel s strelom iz zapestja. Kyle Turris je šest minut pred koncem Ottawi vlil še kanček upanja, ki pa ga je štiri minute pozneje dokončno z mojstrskim zadetkom razblinil Neal.

V finalu Vzhodne konference Pingvini zdaj pričakujejo boljšega iz dvoboja Bostona in Rangersov. Trenutno bolje kaže Bruinsom, ki vodijo s 3:1, priložnost za končanje serije pa bodo imeli v noči s sobote na nedeljo.

Konferenčni polfinale, vzhod
PITTSBURGH (1)
- Ottawa (7) 4:1
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Morrow 7., Neal 28., 52., 58., Letang 33., Malkin 40.; Michalek 37., Turris 54.

Obrambe: Vokoun 20; Anderson 17.

Sobota:
BOSTON (4) - NY RANGERS (6) 3:1

Zahod, sobota:
CHICAGO (1) - DETROIT (7) 1:3

Nedelja:
SAN JOSE (6) - LOS ANGELES (5) 2:3

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na 4 zmage po 2-2-1-1-1.