Nashville je izločil Anaheim v preteklih dveh sezonah. Bo tako tudi tokrat? Foto: Reuters
Nashville je izločil Anaheim v preteklih dveh sezonah. Bo tako tudi tokrat? Foto: Reuters
Neal ukanil Gibsona za uvodno zmago Nashvilla

Predatorji, ki so redni del sezone na Zahodu končali na osmem mestu, so v končnici dobili devet od enajstih tekem, vključno z vsemi tremi otvoritvenimi dvoboji na gostujočem ledu.

Zgodnje vodstvo Anaheima sta v 13. in 23. minuti izničila Filip Forsberg in Austin Watson. Podaljšek je v 48. minuti izsilil Hampus Lindholm s svojim prvim zadetkom v končnici v dveh letih.

Hokejisti Nashvilla so bili drznejše moštvo. Na vrata nasprotnika so sprožili 46 strelov, Anaheim precej manj, 29. V podaljšku je bilo razmerje v strelih na gol 7:2. Blestela sta oba vratarja, Pekka Rinne s 27 in John Gibson s 43 obrambami.

Anaheim je v uvodnih 13 minutah v tarčo sprožil le en strel, ko je v 6. minuti zadel Jakob Silfverberg.

"Pripravili smo si veliko priložnosti, njim jih nismo dopustili. Gibson je imel izjemen večer, toda uspelo nam je spraviti še en plošček za njegov hrbet. To počnemo že vso končnico, kar je dober kazalec za naprej," je povedal Rinne.

Anaheim in Nashville se v končnici merita že tretje leto zapored. Predatorji so v prejšnjih dveh sezonah prav tako dobili uvodno tekmo in pozneje izločili Racmane. Lani se je to zgodilo v prvem krogu končnice, ko je odločala sedma tekma.

LIGA NHL
KONČNICA, konferenčni finale

ZAHOD:

ANAHEIM - NASHVILLE (0:1)
* 2:3 (1:1, 0:1, 1:0)
Silfverberg 6., Lindholm 48.; Forsberg 13., Watson 23., Neal 70.
Obrambe: Gibson 43; Rinne 27
* - v podaljšku

VZHOD, sobota:
PITTSBURGH - OTTAWA (0:0)

Neal ukanil Gibsona za uvodno zmago Nashvilla