Hokejisti Salzburga so potrdili premoč v Ligi Ebel. Foto:
Hokejisti Salzburga so potrdili premoč v Ligi Ebel. Foto:

Tudi na zadnji tekmi sezone so rdeči biki dokazali, da so z naskokom najboljše moštvo razširjenega avstrijskega prvenstva. Razmerje v strelih na vrata je bilo 24:38. Ekipa s Solnograškega se veseli petega naslova v Ligi Ebel in prvega po letu 2011. Dunajčani že od leta 2005 zaman lovijo drugi naslov.

Capitalsi so znova začeli sijajno. V 25. minuti je Rafael Rotter ob prednosti igralca več zadel za 3:1 in vse je kazalo, da bo na sporedu še peta tekma finala. Rdeči biki so znižali v 37. minuti, ko je Daniel Welser unovčil "power play".
Ključen je bil grob nalet Patricka Peterja v 43. minuti, prejel je pet minut kazni in še disciplinsko kazen igre. Četrt ure pred koncem je izenačil Kyle Beach, tri minute zatem pa je po strelu Matthiasa Trattniga palico pred vrati podstavil Brett Sterling. Matt Zaba v vratih Dunaja je bil nemočen.

Salzburg je bil najboljši že po rednem delu, tudi v drugem delu je bil razred zase, v končnici pa so izgubili le eno tekmo. V Beljaku so klonili po podaljšku na drugi tekmi četrtfinala, nato pa pometli s KAC-em in Dunajem.

Finale, četrta tekma:
Dunaj - SALZBURG 0:4
3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Ferland 9., Foucault 19., Rotter 25.; Raffl 12., Welser 37., Beach 45., Sterling 48.