Robert Kristan se je izkazal z nekaj lepimi obrambami, mrežo je ohranil nedotaknjeno. Foto: EPA
Robert Kristan se je izkazal z nekaj lepimi obrambami, mrežo je ohranil nedotaknjeno. Foto: EPA
Mitja Šivic
Mitja Šivic je zadel v prazno mrežo 13 sekund pred koncem.
Selektor Kopitar debitiral z zmago

Madžari so na turnir poslali pomlajeno zasedbo, v kateri sta bili le prvi peterki iz ekipe, ki je konec aprila na SP-ju divizije I v Tivoliju izgubila s Slovenijo z 1:4.
Goličič kronal premoč
V prvi tretjini so bili Slovenci precej boljši (razmerje v strelih na gol 18:3). V 6. minuti je Matej Hočevar podal do Boštjana Goličiča, ki je z bližine poslal plošček v mrežo. Zaradi (nenamernega) udarca s palico je Marcel Rodman, ob bratu Davidu in Žigi Jegliču član prvega napada, že v sedmi minuti moral v slačilnico. Madžari petih minut prednosti niso izkoristili. Večino časa se je tako dogajalo pred madžarskim golom, najlepši priložnosti sta imela Edo Terglav in Jeglič.
Maloštevilni gledalci zmrzovali v drugi tretjini
V drugi tretjini je zelo malo gledalcev - v ledeno mrzli Podmežakli se jih je zbralo le kakšnih 400 - videlo pet prednosti igralca več domače ekipe, a niti enega gola. Slovenci so zaman pletli mrežo okrog Zoltana Hetenyija, ki je brez težav polovil njihove strele ali pa so ploščki leteli mimo vrat. Madžari so skušali Roberta Kristana presenetiti z nevarno akcijo ob igralcu manj, ko je meril Daniel Fekete, ter s strelom Tamasa Pozsgaia ob koncu tretjine, izid pa se ni spremenil.
Šivic potrdil zmago
Slovenci so bili boljši tekmec tudi v zadnjem delu, a še vedno so bili zelo neučinkoviti. Blaž Gregorc, Jeglič in Robert Sabolič so imeli priložnosti za povišanje vodstva, ki pa jih niso izkoristili. Madžari so imeli poldrugo minuto dva igralca več ob izključitvah Mitje Robarja in Goličiča, toda Kristan ni klonil. Tik pred iztekom dvoboja so skušali Madžari zadeti še brez vratarja in s šestimi v polju, kar pa je kaznoval Mitja Šivic z zadetkom na prazna vrata.
Najboljša igralca sta bila Greg Kužnik pri Sloveniji in vratar Zoltan Hetenyi pri Madžarih.

1. krog:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
0:1 (0:1, 0:0, 0:1)
400; Goličič 6., Šivic 60.

NORVEŠKA - AVSTRIJA
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Follestad 17., Solberg 19., Olimb 21., Koivu 35., Thoresen, 60.; Raffl 22., Mairitsch 59.

2. krog, petek ob 15.30:
AVSTRIJA - MADŽARSKA

Ob 19.15:

SLOVENIJA - NORVEŠKA

3. krog, sobota ob 15.30:
NORVEŠKA - MADŽARSKA

Ob 19.15:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Selektor Kopitar debitiral z zmago