V Budimpešto sta pripotovala dva slovenska vratarja, Žan Us in Luka Kolin, danes je priložnost dobil Us, ki je ubranil 21 strelov. Foto: www.alesfevzer.com
V Budimpešto sta pripotovala dva slovenska vratarja, Žan Us in Luka Kolin, danes je priložnost dobil Us, ki je ubranil 21 strelov. Foto: www.alesfevzer.com

21-letni napadalec Bolzana je zadel v četrti minuti zadnje tretjine. Slovenci so ob koncu kljub kaznovanemu Binetu Mašiču poskusili izenačiti brez vratarja Žana Usa (21 obramb), a jim ni uspelo. 18-letni vratar Damian Clara je ustavil vseh 16 ploščkov, ki so jih Slovenci usmerili proti njegovim vratom.

Preveč izgubljenih ploščkov in premalo nevarni v napadu
"Veliko pozitivnih stvari je bilo na prvi tekmi kljub porazu. Energija je bila prava, so pa bile malenkosti, ki so naredile razlike. Izgubljali smo preveč ploščkov, bili smo premalo nevarni pred golom. Vratar je naredil, kar je moral narediti. So stvari, ki se jih da izboljšati," je dvoboj ocenil Terglav.

Žan Us v pomlajeni reprezentanci opaža veliko želje in energije

Glavna naloga: v ospredje potisniti mlade
Ker se generacija slovenskih hokejistov, ki je v zadnjem desetletju in pol dosegla številne uspehe, počasi poslavlja od reprezentance, mora Terglav v sodelovanju s pomočnikom in obenem selektorjem ekipe do 20 let Mitjo Šivicem z mladimi postaviti temelje za naslednja leta članske vrste. Rezultat v Budimpešti tako ni v ospredju.

Kdo igra v Budimpešti?
Terglav je za prvo akcijo v vlogi selektorja v Budimpešto odpeljal vratarja Žana Usa in Luko Kolina, branilce Aljošo Crnovića, Kristjana Čepona, Jana Čosića, Nejca Stojana, Bineta Mašiča, Nika Širovnika in Žigo Urukala ter napadalce Martina Bohinca, Žana Jezovška, Erika Svetino, Marcela Mahkovca, Roka Kapla, Žigo Mehleta, Jureta Povšeta, Nika Simšiča, Jako Sodjo, Jako Šturma, Roka Macuha, Luko Mavra, Blaža Tomaževiča, Matica Töröka in Miho Zajca.

Slovenija se bo v Budimpešti v petek ob 15.00 pomerila z Ukrajino, v soboto pa jo čaka še dvoboj z Madžari ob 17.00.

Sorodna novica Terglav: Če ne bomo pomladili reprezentance, bo kmalu nastala velika luknja

Turnir v Budimpešti:
SLOVENIJA – ITALIJA 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Brunner 44.

MADŽARSKA - UKRAJINA 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)

Petek ob 15:00:
SLOVENIJA – UKRAJINA

Ob 18.30:
MADŽARSKA – ITALIJA

Sobota ob 13:30:
ITALIJA – UKRAJINA

Ob 17.00:
MADŽARSKA – SLOVENIJA