SP v hokeju 2007
(4)
Slovenski hokej slavi pomembni obletnici. Foto: RTV SLO
Rene Fasel
Rene Fasel je navdušen nad slovenskim hokejem. Foto: RTV SLO
Andrej Stare
Andrej Stare je objavil knjigo o zgodovini jugoslovanskega in slovenskega hokeja. Foto: RTV SLO
VIDEO
Hokejisti dobili hram slavnih

Dodaj v

HZS sprejel 60 imen v hram slavnih

Slavnostna akademija Hokejske zveze Slovenije
17. april 2007 ob 19:31
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Hokejska zveza Slovenije je ob 80. obletnici začetka igranja hokeja in 15. obletnici prve reprezentančne tekme pripravila slavnostno akademijo.

Akademije se je udeležil predsednik mednarodne hokejske zveze Rene Fasel, ki si je v Ljubljani v ponedeljek ogledal tekmo med Slovenijo in Madžarsko, ki so jo risi dobili s 4:1.

Fasel razume pomen hokeja za Slovenijo
"V veselje mi je, da sem tukaj z vami, kajti 80 let je dolgo obdobje. Prvič sem bil pri vas že leta 1991, takrat še pri jugoslovanski hokejski zvezi, in izredno je, da je državi z dvema milijonoma prebivalcev in 180 hokejisti uspelo narediti takšen napredek. Zdaj razumem, da je hokej v tej državi pomemben šport in včeraj sem na tekmi videl, koliko pomeni ljudem v vaši državi," je povedal Fasel.

Čas za praznik
Nekdanji predsednik HZS-ja Ernest Aljančič je žarel: "Danes je čas za praznovanje. Ena od besed, ki jo bomo pogosto slišali, je čudež, kajti pravi čudež je v državi s šestimi dvoranami in 1.500 hokejisti, od tega 120 člani, priti na rob skupine A." Hkrati je še povedal, da bo ustanovil fundacijo Mladi risi, ki bo pomagala mladim in nadarjenim hokejistom.

V hramu slavnih tudi novinar Andrej Stare
Na praznovanju so v novoustanovljen hram slavnih sprejeli prvih 60 igralcev, trenerjev, sodnikov in funkcionarjev, ki so zaslužni za razvoj slovenskega hokeja. To so Ernest Aljančič, Jože Kovač, Emil Ažman, Erik Krisch, Slavko Ažman, Srdjan Kuret, Igor Beribak, Franc Lešnjak, Mustafa Bešič, Dominik Lomovšek, Andrej Brodnik, Matko Medja, Vasilij Cerar, Janez Mlakar, Boris Čebulj, Drago Mlinarec, Matevž Čemažar, Murajca Pajič, Hans Dobida, Silvo Poljanšek, Anton Dremelj, Janko Popovič, Jan Ake Edvinsson, Cveto Pretnar, Stane Eržen, Ludvik Ravnik, Rene Fasel, Viktor Ravnik, Albin Felc, Andrej Razinger, Eldar Gadžijev, Drago Savič, Tone Gale, Matjaž Sekelj, Jože Gogala, Štefan Seme, Marjan Gorenc, Franc Smolej, Edo Hafner, Marko Smolej, Gorazd Hiti, Rudi Hiti, Roman Smolej, Dragan Stanisavljevič, Bogo Jan, Andrej Stare, Ivo Jan, Nebojša Stojakovič, Milko Janežič, Lado Šimnic, Marjan Jelovčan, Zvone Šuvak, Brane Jeršin, Toni Tišlar, Vlado Jug, Viktor Tišlar, Ingac Kovač, Ciril Vister, Rudi Knez in Matjaž Žargi.

C. R.

Prijavi napako
Komentarji
jodlzi
# 17.04.2007 ob 23:50
hokej je pomemben šport za nas, vsaj zame...meni osebno je najlbolši timski šport, veliko akcije, podajanj, energije...kar me najbolj fascinira pa je da so v NHL-u najboljši hokejisti stari tud skoraj 40 let medtem ko so pri fuzbalu za odpad pri 30-tih...
murry
# 17.04.2007 ob 23:04
sj ne d bi meu kej pripomb sam... usaj po abecednem redu bi jih lahk dal...
p3t3r
# 17.04.2007 ob 21:34
sam ful so nepregledno tale imena napisana ker jih je zgleda tko velik...
rdecman
# 18.04.2007 ob 08:27
KJE PA JE RAZA!?!?! pa se par igralcev bi bilo lahko...pac prvi in trenutno najbolsi igralec, najbolsi rookie itd. kopitar? pa vnuk...

vazn da je sekelj pa vsi ostali kur*i k so vec pokradl kt kej druzga!!!

BITCH*S!
Andrej Stare
link
Topničarji po zmagi v Southamptonu prehiteli rdeče vrage
18
10. maj 2017 ob 22:47 Nogometaši Arsenala so dobili preloženo tekmo 26. kroga v Premier ligi, na jugu Anglije so premagali Southampton z 2:0 in se zavihteli na peto mesto.
Več novic ...
Kazalo