Acroni Jesenice so propadle, klub v tej sezoni ne bo igral niti v novoustanovljeni mednarodni hokejski Ligi INL. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Acroni Jesenice so propadle, klub v tej sezoni ne bo igral niti v novoustanovljeni mednarodni hokejski Ligi INL. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

Predsednik nadzornega odbora HZS-ja Branko Terglav predlaga uvedbo postopka o prekršku na podlagi 13. člena disciplinskega pravilnika HZS-ja zoper nekdanje funkcionarje HK-ja Acroni Jesenice. Na tem seznamu so Slavko Kanalec, Tomaž Tom Mencinger, Zvone Šuvak, Matjaž Skube, Matjaž Mahkovec in Pavao Ivanković, za katere Terglav zahteva kazen prepovedi opravljanja vseh funkcij v hokeju.

"Omenjeni funkcionarji HK Acroni Jesenice so s svojim malomarnim, diletantskim in kriminalnim delovanjem uspeli uničiti najboljši športni kolektiv na Gorenjskem ter enega najboljših v Sloveniji. S tem so naredili tudi veliko škodo hokejskemu športu ter sedanjim in bivšim igralcem tega kluba, med njimi tudi reprezentantom, ki so zastopali barve naše države doma in po svetu," je v obrazložitvi predloga za uvedbo disciplinskega postopka zoper omenjeno šesterico zapisal Terglav.

Predsednik nadzornega odbora HZS-ja predlaga "izvedbo dokazov, zaslišanje prič, nekdanjih in sedanjih igralcev HK Acroni Jesenic ter pridobitev dokumentov o kazenski preiskavi, ki je v teku".

Moštvo Acroni Jesenic je zaradi neporavnanih dolgov in finančnih težav v prihajajoči sezoni ostalo brez prve članske ekipe, tako da železarji ne bodo tekmovali v avstrijskem razširjenem prvenstvu, Ligi Ebel, niti v novoustanovljeni mednarodni hokejski Ligi INL.