Marjan Manfreda je deset sekund pred koncem rednega dela izenačil na 2:2. Foto: Drago Cvetanovič
Marjan Manfreda je deset sekund pred koncem rednega dela izenačil na 2:2. Foto: Drago Cvetanovič

Železarji so nastopili oslabljeni. Poleg Žana Usa, Davida Sefiča in Mihe Brusa sta manjkala še Aleš Remar in Miha Pesjak.

Jeseničani so pred 550 gledalci v Podmežakli bolje začeli tekmo, a so imeli zgolj terensko premoč brez pravega strela na gol. Gostje so zadeli iz prve priložnosti na tekmi, v 14. minuti je bil uspešen Kevin Essmann. Po prekršku gostujočega vratarja Bernharda Böcka so imeli železarji v zaključku prve tretjine številčno premoč. Streli Marjana Manfrede, Anžeta Terlikarja in Nejca Berliska niso našli poti v mrežo.

Na začetku druge tretjine je po strelu Urbana Sodje vratar Böck s težavami odbil plošček. V zaključku druge tretjine so imeli železarji dvakrat prednost igralca več. V prvem poskusu je proti vratom ustrelil Gašper Cerkovnik, Sašo Rajsar je ploščici spremenil smer, Böck pa je preprečil izenačenje. V 39. minuti je Andrej Židan s strani podal pred vrata, kjer je Sodja preusmeril ploščico v mrežo med nogama nemočnega Böcka. V zadnji minuti druge tretjine so gostje prišli do protinapada. Jure Pavlič je bil na mestu po strelu Daniela Feketeja, odbitek pa je v novo vodstvo gostov pretvoril Martin Mairitsch.

Manfreda prehitel sireno
Oster ritem Jeseničanov v zaključku tekme so gostje prekinjali s prekrški. V zadnjih tridesetih sekundah so železarji napadali z dvema igralcema več, Pavlič pa je svoje mesto prepustil šestemu igralcu v polju. Deset sekund pred zadnjim piskom sirene je podaljšek izsilil Manfreda.

Puschnik odločil "loterijo"
Jeseničani so imeli na začetku podaljška še vedno prednost igralca več, vendar niso dosegli zmagovitega zadetka. Tekmo je z mojstrsko izvedenim kazenskim strelom odločil Kevin Puschnik.
Zmaga Kitzbühela v Zalogu
Brez točk so ostali Založani, ki so dobro začeli proti Kitzbühelu in z zadetkom Janeza Orehka tudi povedli. Toda odgovor Kitzbühela je bil hiter, le pol minute pozneje je bilo 1:1, po drugi tretjini pa so že vodili gostje. Domači so se z golom Enesa Goršeta še približali, dramatično končnico pa so gostje preprečili z zadetkom v zadnji minuti, zmago pa potrdili še s petim golom v nebranjena vrata.

26. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - FELDKIRCH
* 2:3 (0:1, 1:1, 1:0)
550; Sodja 39., Manfreda 60.; Essmann 14., Mairitsch 40.
* - po kazenskih strelih

PLAYBOY SLAVIJA - KITZBÜHEL
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Orehek 12., Gorše 42.; Augstkalns 13., 30., Ullrich 42., Lenes 59., 60.

BREGENZERWALD - ECE CELJE
8:2 (0:1, 4:1, 4:0)
Kurath 27., 32., Macierzynski 31., Schettina 35., 47., Lundstöm 42., Schwinger 54., Putnik 55.; Knez 20., Ogrizek 30.

LUSTENAU - KAPFENBERG
11:3 (1:1, 8:1, 2:1)

Vrstni red: Feldkirch 61, Lustenau 57, SIJ Acroni Jesenice 42, Bregenzerwald 42,Kitzbühel 31, Zell am See 30, ECE Celje 21, Kapfenberg 13, Playboy Slavija 9.