Hokejisti Washingtona se bodo v naslednjem krogu končnice pomerili s Pittsburghom. Foto: Reuters
Hokejisti Washingtona se bodo v naslednjem krogu končnice pomerili s Pittsburghom. Foto: Reuters

Dovolj smo zreli, da lahko pozabimo na to serijo in se osredotočimo na naslednjo. Obračuni s Pittsburghom bodo zelo težki

Alex Ovečkin
John Tavares
John Tavares je poskrbel, da so se New York Islandersi prvič po 23 letih uvrstili v 2. krog končnice. Foto: Reuters

Ta je edini zadetek na tekmi dosegel sredi druge tretjine, ko je po podaji Marcusa Johanssona z desne strani vratarja Michala Neuvirtha premagal s strelom iz zapestja. Češki vratar je prejel sploh prvi zadetek po 110 minutah oziroma kar 72 zaporednih strelih.

Washington se bo v naslednjem krogu končnice pomeril z visoko letečim Pittsburghom, ki je v petih tekmah izločil New York Rangerse. "Dovolj smo zreli, da lahko pozabimo na to serijo in se osredotočimo na naslednjo. Obračuni s Pittsburghom bodo zelo težki," je po tekmi dejal Alex Ovečkin.

Tavares reševal in rešil Islanderse
Vroče je bilo tudi v Brooklynu, kjer so New York Islandersi šele po dveh podaljških strli odpor Floride in se - tako kot Washington - uvrstili v naslednji krog. Prvo ime srečanja je bil John Tavares, ki je najprej 54 sekund pred koncem zadnje tretjine izid poravnal na 1:1, nato pa mrežo zatresel še v drugem podaljšku. Florida je vodila večji del tekme, za vodstvo je v 19. minuti poskrbel Jonathan Huberdeau, ki je sprožil iz padca in nekako premagal Thomasa Greissa. Ko je že kazalo, da se bodo morali domači navijači sprijazniti s porazom, je Tavares izkoristil kaos pred vrati gostujoče ekipe in plošček zbezal v prazno mrežo za 1:1.

Trenutek odločitve o zmagovalcu je napočil v 91. minuti, ko je prav Tavares po lastnem strelu prišel do odbitega ploščka, zadrsal za Luongov hrbet in izza gola zadel za veliko zmago.

Liga NHL, končnica, 1. krog

Vzhod:
Philadelphia - WASHINGTON 2:4
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Bäckström 29.

Obrambe: Holtby 26; Neuvirth 28.

NY ISLANDERS - Florida 4:2
* 2:1 (0:1, 0:0, 1:0)
Tavares 60., 91.; Huberdeau 20.

Obrambe: Greiss 42; Luongo 51.

* - po dveh podaljških


Zahod:
Minnesota - DALLAS 2:4
4:5 (0:3, 0:1, 4:1)
Spurgeon 44., 49., Brodin 45., Pominville 56.; Klingberg 6., Spezza 10., Sharp 19., Benn 40., Goligoski 51.

Obrambe: Dubnyk 19; Lehtonen 25.

Ponedeljek:
NASHVILLE - ANAHEIM 2:3
ST. LOUIS - CHICAGO 3:3

Dovolj smo zreli, da lahko pozabimo na to serijo in se osredotočimo na naslednjo. Obračuni s Pittsburghom bodo zelo težki

Alex Ovečkin