Alex Westlund je zbral 36 obramb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alex Westlund je zbral 36 obramb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

KAC, ki je v končnici dobil vseh pet tekem v sejemski dvorani, je začel zelo napadalno. Priigral si je številne priložnosti, a je bil vratar Linza Westlund vedno ne mestu. V 10. minuti so črna krila povedla prek Briana Leblerja. Celovčani so izenačili po četrt ure igre, ko je po podaji Tylerja Scofielda zadel Tyler Spurgeon. Ob koncu uvodne tretjine je Gregor Baumgartner poskrbel za novo vodstvo Linza.

V drugi tretjini sta mreži mirovali. V 48. minuti so gostje izpeljali hiter protinapad, Rob Hisey je našel Dannyja Irmena, ki je poslal plošček pod nogo Andyja Chioda v mrežo. Tri minute pred koncem je veteran Dieter Kalt ob prednosti igralca več z bližine poslal ploščlek med nogama Westlunda v mrežo (2:3). V razburljivem zaključku so Celovčani silovito pritisnili, v zadnji minuti je vrata zapustil Chiodo, a izenačenja ni bilo.

"Zares smo igrali precej bolje kot na prvi tekmi. V zadnjih desetih minutah je KAC zares zapretil, a smo odigrali dobro v obrambi. Zdaj smo se hitro vrnili v serijo, čeprav so nas mnogi že po prvi tekmi odpisali," je bil zadovoljen trener Linza Rob Daum.

Finale, druga tekma:
KAC Celovec - LINZ 1:1
2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Spurgeon 15., Kalt 57.; Lebler 10., Baumgartner 18., Irmen 48.

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku; igrajo na 4 zmage. Tretja tekma bo v torek v Linzu, četrta pa v četrtek v Celovcu.