Aleš Mušič je dosegel dva zadetka za zeleno-bele. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mušič je dosegel dva zadetka za zeleno-bele. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrew Thomas
Andrew Thomas je že v 2. minuti zatresel jeseniško mrežo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zmaji na Bledu ugnali železarje

Ljubljančani so začeli odlično. Branilec Andrew Thomas je bil natančen z modre črte v 2. minuti. V 9. minuti je ob prednosti igralca več Damjan Dervarič povišal na 0:2.

Železarji sploh niso bili v podrejeni vlogi. Prvi napad Miha Brus-David Sefič-Aleš Remar je bil zelo nevaren. Po prvi tretjini so imeli več strelov na vrata (13:11). Najlepšo priložnost je imel Peter Bizalj, a je streljal prek vrat. Gaber Glavič je v 17. minuti preprečil zadetek Andreju Hebarju.
Olimpija precej boljša v drugi tretjini
Drugi del so veliko bolje začeli Jeseničani, ki so prek Grege Pihlerja in Davida Sefiča zamudili veliko priložnost za znižanje. Tekma se je prelomila v 26. minuti. Najprej je bil ob "power playu" natančen Aleš Mušič. Le 15 sekund pozneje je popolno zmedo Jeseničanov izkoristil še Miha Verlič, ki je zadel po podaji Matevža Ermana. Za veliko navdušenje je poskrbel Urban Sodja, ki je v 28. minuti z igralcem več matiral Jerryja Kuhna. Chris D'Alvise in Mušič sta poskrbela za lepo prednost Olimpije po dveh tretjinah (1:6).
V zadnji tretjini Kuhn klonil kar trikrat
Na začetku zadnje tretjine je Gaberja Glaviča v vratih Jesenic zamenjal Jure Pavlič. V 46. minuti je Aleš Remar zadel po podaji Mihe Brusa ob prednosti igralca več. Nekdanji igralec Jesenic Jaka Ankerst je v 50. minuti povišal na 2:7. Izbranci legendarnega Albina Felca so očitno zares dobro trenirali "power play", saj so v 52. minuti zadeli še prek Brusa. Končni izid je postavil Miha Bremec dve minuti pred koncem. Po koncu tekme je 600 gledalcev s stoječimi ovacijami pozdravilo Jeseničane, ki so se prikazali zelo borbeno igro, motiva seveda ni manjkalo. Razmerje v strelih na vrata je bilo 38:34 v korist gostiteljev.
Termini finala odvisni od Slavije
Povratna tekma bo v petek ob 19.15 v dvorani Tivoli, napredoval bo boljši iz skupnega izida dveh tekem. Finale na dve dobljeni tekmi se bo začel prihodnji teden (5. ali 7. aprila), datumi bodo določeni po koncu Lige INL, kjer se merita Playboy Slavija in Bregenzerwald, izid v zmagah je 1:1, igrajo pa na tri zmage.

Polfinale, prvi tekmi:
JESENICE MLADI - TELEMACH OLIMPIJA
4:7 (0:2, 1:4, 3:1)
600; Sodja 28., Remar 45., Brus 52., Bremec 58.; Thomas 2., Dervarič 9., Mušič 26., 32., Verlič 26., D'Alvise 31., Ankerst 50.

Povratna tekma bo v petek.

Sreda ob 18.00:
TRIGLAV PROSPORT.SI - PLAYBOY SLAVIJA

Zmaji na Bledu ugnali železarje