Izbor šport
Roman Lisac je izjemno ponosen na prihod nadarjenega Issufa Sanona, zdaj je Olimpijo okrepil še nadarjeni Luka Šamanić, direktor pa je napovedal prihod še enega velikega talenta. Foto: www.alesfevzer.com
       Tako bom rekel, mogoče bi kdo rekel, ko smo si zagotovili Ligo ABA in nekako tudi nastop v Fibini Ligi prvakov, hkrati pa se pogovarjamo, da bi prišli v Evropski pokal, da je ta državni naslov nepomemben. Toda ni čisto tako. Te potegne in v končni fazi je bila tudi ena nagrada, da že dolgo na tekmi v slovenski klubski košarki ni bilo toliko ljudi, kot jih je bilo na peti tekmi seriji. Tudi v Novem mestu so mi rekli, da so po dolgem času napolnili dvorano.       
Olimpija je v torek 17. postala državni prvak. Najkoristnejši posameznik finala je drugič zapored postal Devin Oliver. Foto: www.alesfevzer.com
       Bolj me moti, da določeni ljudje in nekateri klubi ne razumejo, da potrebujemo Olimpijo. Pa ne govorim o Romanu Liscu. Lisca nobeden ne potrebuje. Danes jo vodi Roman, jutri Lojze, pojutrišnjem Francelj, vedno pa bo nekdo vodil Olimpijo, ki je institucija. Edina v Sloveniji, in to si upam vedno reči in vedno tudi bom tako govoril. Zakaj? To je klub, ki ima ogromno let tradicije, ki ima ugled in ime v Evropi, v nekdanji Jugoslaviji, skratka, ki nekaj pomeni. Tudi v NBA-ju vsi vedo za Olimpijo.       
Lisac je direktorsko mesto prevzel, potem ko je lani predsednik Olimpije postal Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola. Foto: www.alesfevzer.com
       Mi želimo pravo Olimpijo. Mislim, da si tega želijo tudi – v narekovajih – naši nasprotniki, torej Krka, Primorska, Rogaška in tako dalje, da ne naštevam vseh in ne pozabim koga. Vsi, ki igrajo prvo ligo, se mi zdi, da želijo, da pride prava Olimpija, konkretna, pa tudi če potem zmaga za 20 točk. Želijo Olimpijo, ki lahko nekaj naredil v Evropi.       
Po prihodu Sanona so bili vse pogosteje Ljubljano obiskali ogledniki, med njimi tudi nekdanji ostrostrelec CSKA-ja Trajan Langdon, ki zdaj deluje pri Brooklynu. Foto: www.alesfevzer.com
       Za denar, ki smo ga vrnili, se vpraša, ali smo vzeli kredit. Smo, ampak se točno ve, kako je programiran in kako se ga odplačuje, zato pa smo tudi pripeljali novega pokrovitelja. Ne, da kar vzamemo kredit in bomo videli, kaj bo. Zdaj morajo samo pokrovitelji to prepoznati, stopiti skupaj in povečati proračun. S tem denarjem, ki smo ga imeli zdaj, bi živeli na ničli. Če ne bomo okrepili ekipe, povišali proračuna in pripeljali boljše igralce, nismo naredili nič. To morajo pokrovitelji prepoznati in reči, da je zdaj res nova zgodba in se ve, kdo pije in kdo plača.       
Po besedah Lisca bo Olimpijo okrepilo še kakšno zveneče ime, kot je Mirza Begić, ki je prišel med sezono. Zanj računa, da bo pravi jeseni. Foto: www.alesfevzer.com
       Lahko vam povem, da prihod dveh imen je zelo realen. Murića sem hotel že pripeljati preden je šel na Poljsko, kjer je pač dobil več denarja. Če me že vprašate, ni skrivnost, da se pogovarjam z Nikolićem. Če bi prišel, bi igral na visoki ravni, imel veliko minutažo in bi bil prvi "play" Olimpije. O teh, bom rekel, "kapitalcih", pa bi še malo počakal, zagotovo pa si upam reči, da bomo kaj "kapitalnega" pripeljali.       
Lisac je bil pred prihodom k Olimpiji v košarkarskih vodah najbolj znan po dolgoletnem vodenju Lige ABA. Bil je tudi med njenimi ustanovitelji. Foto: www.alesfevzer.com
       Nedvomno nas vedno zanimajo košarkarji s slovenskimi potnimi listi. V prvi vrsti se zanimamo za te, je pa znova nekaj treba vedeti. Nekako moramo izvleči slovensko prvenstvo, ampak s štirimi tujci v mednarodnih tekmovanjih ne moreš igrati. Z osmimi Slovenci v evropskem tekmovanju lahko kar pozabimo. Nimamo kakovosti, da bi imeli le štiri tujce in bi v Ligi ABA napadali vrh. Če bomo kalili Sanona, Šamanića in še enega res izjemno, izjemno nadarjenega igralca, jim bomo dali veliko priložnosti v slovenski ligi in nekaj tudi v evropskem tekmovanju ter Ligi ABA, tako imamo že tri in ne bomo mogli biti tako odvisni samo od njih.       
VIDEO
Petrol Olimpija osvojila...
VIDEO
Košarkarska poslastica pr...
VIDEO
Podelitev medalj in pokal...

Dodaj v

Lisac: Kdo lahko igra tri lige? Vprašanje, kdo jih lahko gleda.

MMC-jev intervju z Romanom Liscem
1. junij 2018 ob 09:45
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Če ne bomo okrepili ekipe, povišali proračuna in pripeljali boljših igralcev, nismo naredili nič. Pokrovitelji morajo prepoznati novo zgodbo," je v intervjuju za MMC dejal direktor Petrola Olimpije Roman Lisac.

Lisac, ki je klub prevzel skupaj s predsednikom Tomažem Berločnikom, je potegnil črto pod prvo sezono na čelu zmajev. Ljubljančani so v torek postali državni prvaki, ko so v razburljivem finalu s 3:2 v zmagah premagali Krko. Zdaj je čas za novo zgodbo, pravi direktor najtrofejnejšega slovenskega košarkarskega kolektiva.

Napoveduje, da bo Olimpija v naslednji sezoni konkurenčna za prva štiri mesta v Ligi ABA, hkrati je želja, da klub dobi povabilo v Evropski pokal, blizu prihoda v zmajevo gnezdo so tudi nekateri slovenski reprezentanti, prišel je že nadarjenih hrvaški košarkar Luka Šamanić, posredno pa je Lisac napovedal prihod še enega velika talenta.


Za vami je uspešna, a kar stresna sezona, ki se je končala z dramatičnim finalom. Zagotovo ste pričakovali, da boste serijo lažje dobili. Vam je pošteno odleglo ob koncu?
Moram priznati, da kar. Res smo pričakovali in morda so s psihološkega vidika igralci po prvi tekmi in po prvem polčasu druge prehitro mislili, da je zadeva končana. Vendar je v življenju tako, v košarki pa še posebej, da ni konec, dokler se res ne konča. Enostavno je treba počakati in delo opraviti do konca.

Med sezono ste bili zelo dejavni, veliko se je dogajalo tudi v pisarnah, videli smo vas na vsaki tekmi … Kako naporna je bila za vas osebno?
Mislim, da smo odigrali 93 ali 94 tekem in nisem niti ene izpustil. To je res. Predvsem zato, ker sem nekako želel na hitro popraviti svoje videnje in čim prej dobiti vtis, kakšno je dejansko stanje ekipe in tega dela košarke. V košarki sem zadnjih 17 let zelo dejaven. Vodil sem Ligo ABA, imel kontakt z evropskimi klubi, Evroligo, drugimi evropskimi tekmovanji, jadranskimi klubi. V bistvu sem še najmanj poznal slovensko ligo. Nihče mi ne more očitati, da ne bi imel znanja in nekega občutka za košarko. Ampak vemo vsi, da se vse spreminja, in moral sem določene stvari videti. Že prej sem pred 20 leti neuradno pomagal pri Zmagu Sagadinu in Radovanu Lorbku, vodil pa sem tudi v bistvu prvi zaseben klub v Sloveniji, Bežigrad. Takrat smo začeli s kadeti in potem iz četrte prišli v prvo ligo. Nekaj že vem torej, za kaj gre.

Če potem podate oceno tej sezoni, kakšna bi bila?
Tako bom rekel, mogoče bi kdo rekel, ko smo si zagotovili Ligo ABA in nekako tudi nastop v Fibini Ligi prvakov, hkrati pa se pogovarjamo, da bi prišli v Evropski pokal, da je ta državni naslov nepomemben. Toda ni čisto tako. Te potegne in končno je bila tudi ena nagrada, da že dolgo na tekmi v slovenski klubski košarki ni bilo toliko ljudi, kot jih je bilo na peti tekmi seriji. Tudi v Novem mestu so mi rekli, da so po dolgem času napolnili dvorano. Seveda sem za to, da se igra državno prvenstvo in je tudi prisotna Olimpija, ampak treba je gledati, na kakšen način. Recimo, odigrati več kot 90 tekem je za prvo moštvo nemogoče. Zdaj, če bo to ostalo v takem smislu, kot je bilo do zdaj, da nič ne šteje, bomo tudi mi odreagirali malce drugače. Odigrali bomo z našim potencialom in igralci, ki bodo manj igrali v evropskih tekmovanjih.

Bolj me moti, da določeni ljudje in nekateri klubi ne razumejo, da potrebujemo Olimpijo. Pa ne govorim o Romanu Liscu. Lisca noben ne potrebuje. Danes jo vodi Roman, jutri Lojze, pojutrišnjem Francelj, vedno pa bo nekdo vodil Olimpijo, ki je institucija. Edina v Sloveniji in to upam vedno reči in vedno tudi bom tako govoril. Zakaj? To je klub, ki ima ogromno let tradicije, ki ima ugled in ime v Evropi, v nekdanji Jugoslaviji, skratka, ki nekaj pomeni. Tudi v NBA-ju vsi vedo za Olimpijo, saj je vendarle od tu šlo 11 igralcev v NBA. Druga zadeva je infrastruktura, ki jo Olimpija edina v Sloveniji ima za resno tekmovanje. Bonifika je na primer krasna dvorana, a ne odgovarja najvišjim evropskim tekmovanjem. Krka se je s tem borila že pred leti, ko so rekli, da je zgodba z evropskimi tekmovanji v tej dvorani končana. Praktično ni še ene dvorane, ki bi bila prava za najmočnejša tekmovanja.

Sta realni možnosti, da Olimpija naslednje leto igra v Evropskem pokalu in ne nastopa v prvem delu državnega prvenstva?
Bom začel s težjim, a zame lažjim odgovorom. V Beogradu smo imeli dober sestanek s prvimi tremi ljudmi Evrolige in Evropskega pokala. Prosti sta dve mesti, kandidatov pa je osem ali devet. Med njimi so tudi močni klubi, morda bi mi skromni Slovenci rekli, da večji od Olimpije, a niso, so pa zelo velika imena. Vseeno upam, da bodo upoštevali neke normative, recimo "zasluge za narod" in odnos z Evroligo v preteklosti, da bo tudi to pomagalo pri Jordiju Bertomeuu in se bo tehtnica nagnila v našo korist. Sicer pa ostaja Fibina liga prvakov, v katero s to sezono vstopajo tudi nekateri zelo konkretni klubi. Olimpija bi Fibino ligo prvakov igrala brez kvalifikacij, kar pa, kot so dejali vodilni možje tekmovanja, drugi klub iz Slovenije ne more.

Za državno prvenstvo pa upam na razum zveze, ker v končni fazi, res mi verjemite, da neka taka zgodba ni dobra. Zakaj? Mi hočemo pravo Olimpijo. Mislim, da si tega želijo tudi – v narekovajih – naši nasprotniki, torej Krka, Primorska, Rogaška in tako dalje, da ne naštevam vseh in ne pozabim koga. Vsi, ki igrajo prvo ligo, se mi zdi, da želijo, da pride prava Olimpija, konkretna, pa tudi če potem zmaga za 20 točk. Želijo Olimpijo, ki lahko nekaj naredil v Evropi. Če se bomo mi tu še dolgo "hecali" in skušali vsako leto uveljavljati neke stvari v Sloveniji, bomo kmalu uničili Olimpijo čez slovensko mejo. Tega ne potrebujemo. Kako tri resna tekmovanja? Kdo lahko to igra? Bom vprašal drugače, kdo lahko gleda to? Kdo ima čas in koga zanimajo tri tekme na teden? Samo nekoga, ki ne hodi v službo, nima otrok in družine, nima česa početi doma … Nemogoče je tako napolniti dvorano. Fizično in mentalno je že meni težko zbrano gledati tri tekme na teden, da bi nekaj posodobil, pa je to moj posel. Kako naj trener vodi tri tekme na teden? Mi sploh nismo imeli priprav. Videli ste, kako se je Olimpija spremenila, ko je imela le še državno prvenstvo. To je bila povsem drugačna zgodba. Potrebuješ dva dni treninga in priprav za vsako tekmovanje, torej dve, evropsko in Liga ABA, ko pa se to konča, pa se ob ABA-ligi začne še slovensko prvenstvo. Ne moremo pa vsega. Nemogoče je, da mentalno in fizično vsi, od trenerjev, igralcev, drugih zaposlenih in gledalcev prenesemo kaj takega.

Vidimo, kako je trenutno slovenska klubska košarka mednarodno nekonkurenčna …
Seveda, saj to je problem. Škoda, da je tako. Mi smo naredili zasuk s tem, kar se zdaj dogaja, in boste videli, kaj se bo še dogajalo v naslednjih dneh, tednih in mesecu. Ko smo pripeljali Issufa Sanona, smo že naredili strahovit preskok, ko so po toliko letih naenkrat začeli znova v Ljubljano hoditi ogledniki. Vsako tekmo jih je bilo tu nekaj iz NBA-ja. Da ne rečem, kako bo šele, ko bomo potegnili novo tako potezo in za njo še eno. To pomeni, da bo to kar naenkrat največja valilnica talentov. Zdaj bomo morali to samo znati skomponirati in držati, bo pa morala moja ekipa na parketu opraviti svoj posel.

S predsednikom Tomažem Berločnikom sta pred sezono dejala, da je glavni cilj te sezone odpis dolga. Zdaj Olimpija ne dolguje več nikomur. So bili te grehi še zelo stari?
Poglejte, plačali smo Vladimirju Boisu, ki že koliko let ne igra pri Olimpiji? Me razumete, kako je potem bilo. Ne vem, kako se je to mešalo stvari, a klicali so me ljudje, da jim je Olimpija še dolžna. Nekateri niti niso imeli računov, ali so jih izgubili, se dogovorili nekaj pred 20 leti, nekdo je skoraj na toaleten papir nekaj napisal in tako naprej. Bilo je ogromno enih problemov. Vsa stanovanja smo imeli v odpovedi. Lahko vprašate računovodkinjo, ki je tu že 20 let, kako je bilo. Ko sem prišel, nisem pričakoval, da bo tako. Mislil sem, da bom kar skozi okno skočil. Pa nočem več govoriti za nazaj. To je končana zgodba in ne želim govoriti o imenih, kaj in kako. Vse je bilo apatično. Zdaj se blazno trudimo, kako napolniti dvorano. Osvojili smo prvenstvo in že naslednji dan s polnimi močni začeli delati z ljudmi, ki nam pomagajo, da bomo naredili posel, napolnili dvorano in bo naslednjo sezono res nova zgodba. S to našo energijo, ki smo jo vložili, je vse skupaj videti drugače. Zadnja tekma je pokazala, da imajo ljudje radi košarko in Olimpijo. Temu primerno se bo vse odvilo.

Osvežiti in na pravo pot moramo postaviti tudi slovensko ligo. Če to želimo, moramo spoznati pravila igre. Moramo jo osamosvojiti in jo peljati na pot profesionalnosti, kajti v njej so praktično vsi subjekti profesionalni, v ostalih ligah pa so neprofesionalci. Ne more tako o sistemu lige odločati nekdo, ki je v četrti ligi, dvigne "tačko " in reče, zdaj bo pa Olimpija morala delati to in tako. Olimpija, Krka, Primorska, Rogaška, Helios in vsi, ki so v prvi ligi, morajo odločati sami o sebi, ker to so vsi klubi, ki imajo proračune in igralce pod pogodbami. To je profesionalna zadeva in temu primerna mora biti struktura v klubih in ligi. Treba je dobiti konkretnega sponzorja. Vedno pravim, vsa čast KZS-ju, ki ga popolnoma podpiram v zvezi z reprezentancami, mlajšimi selekcijami in vsem drugim, ampak to je pa druga zgodba. Poglejte si evropski zemljevid, kako je profesionalna liga ACB odcepljena v Španiji, srbska prav tako, tudi v Nemčiji … Naj zveza absolutno odloča o tehničnih stvareh in naj dobi neko participacijo, ne more pa odločati o načinu in stvareh, kako bo tekmovala liga in kakšen bo sistem. O tem morajo odločati klubi sami.

Dolg je odpisan, kot pravite, gledalci so se vrnili v dvorano … Torej greste po pred sezono začrtani poti?
Gre v tem smislu, a moram še enkrat poudariti, da ni nihče v Olimpijo pripeljal tovornjaka denarja. Denarja ni na pretek, kot pravijo: "Imamo vse, le denarja ne." Glavno je, da se denar zapravi na pravi način in da so se dolgovi povrnili. Zdaj se bo lažje pogovarjati s pokrovitelji in razlagati višje cilje, kajti mogoče te tako nekdo bolj resno vzame, če vidi, da si nekaj naredil in se trudiš. Lahko vidite, kaj se dogaja v mladinskih pogonih. To je čisto nova energija, kako je poskrbljeno za igralce. Za denar, ki smo ga vrnili, se vpraša, če smo vzeli kredit. Smo, ampak se točno ve, kako je programiran in kako se ga odplačuje, zato pa smo tudi pripeljali novega pokrovitelja. Ne, da kar vzamemo kredit in bomo videli, kaj bo. Zdaj morajo samo pokrovitelji to prepoznati, stopiti skupaj in povečati proračun. S tem denarjem, ki smo ga imeli zdaj, bi živeli na ničli. Če ne bomo okrepili ekipe, povišali proračuna in pripeljali boljše igralce, nismo naredili nič. To morajo pokrovitelji prepoznati in reči, da je zdaj res nova zgodba in se ve, kdo pije in kdo plača. Predsednik Berločnik je vrhunski podjetnik in gospodarstvenik. Jaz sem vesel, da imam takega nadrejenega. Ve, zakaj se gre. Morate vedeti, da so Olimpiji ob strani ostali stari pokrovitelji, kot so Spar, BTC, Triglav, Telekom … Ti bodo lahko videli, da je sprememba in da ne mečejo denarja skozi okno, ampak se nekaj dogaja in da se je že zdaj marsikaj zgodilo. Naredili bomo vse, da bodo dobili nazaj, kar so vložili. Zahvalil bi se tem ljudem, hkrati tudi županu Zoranu Jankoviću. Upam, da bodo podprli to.

Omenili ste, kako velika zgodba je bil prihod Sanona. Potrjen je torej tudi prihod Luke Šamanića, se lahko v kratkem nadejamo prihoda še kakšnega tako nadarjenega košarkarja?
Da in da.

Kaj pa slovenski mladi košarkarji, so že prepoznali zgodbo Olimpije, kot so jo nekoč, saj v zadnjih letih nadarjeni Slovenci niso ravno v velikem številu prišli med zmaje?
Še tretjič da. Pokažem vam listek z imeni fantov, ni treba sicer konkretno o imenih, ki nam jih ponujajo. Prihajajo mladi, pogovarjamo se s starši. Veliko je sprememb. Mislim, da bomo po veliko letih podpisali tudi novega opremljevalca. Spisek imen je, bomo pa v dveh tednih to zaključili in podpisali. A-Cosmos in Špan sta nam zagotovila avtomobile in kombije, ki jih imamo za mlajše selekcije. Pred tem se je najemalo vozila in samo s prevozi smo privarčevali 100.000 evrov ali celo več.

Gledalci bodo zagotovo pozitivno sprejeli mlade igralce, a glavni magnet so zveneča slovenska imena. Do nas so prišla imena, kot so Edo Murić, Aleksej Nikolić, Jaka Blažič in celo Zoran Dragić. Kako realen je prihod katerega izmed omenjenih?
Lahko vam povem, da je prihod dveh imen zelo realen. Murića sem hotel že pripeljati preden je šel na Poljsko, kjer je pač dobil več denarja. Če me že vprašate, ni skrivnost, da se pogovarjam z Nikolićem. Če bi prišel, bi igral na visoki ravni, imel veliko minutažo in bi bil prvi "play" Olimpije. Tu moram povedati, da še vedno upam, da se bo vrnil Jan Barbarič, ki je bil operiran in naj bi bil pripravljen do začetka priprav. Nekaj jih ima še vedno pogodbo. Zagotovo bodo priložnost dobili nekateri mlajši, eden tak je za slovensko ligo Alen Malovčič. O teh, bom rekel, "kapitalcih", pa bi še malo počakal, zagotovo pa si upam reči, da bomo kaj "kapitalnega" pripeljali. Tak je tudi Mirza Begić, ko bo pripravljen. Upam si reči, da je prišel res v slabem stanju, v Iranu je izgubil kar nekaj kilogramov, bil je še poškodovan … To smo naredili zavestno. Pogovorila sva se in vemo, da bo pravi po resnih pripravah. Pravi bo šele jeseni za začetek tekmovanj, takega pa ga zelo potrebujemo in lahko še marsikaj naredi.

Lani ste ekipo sestavili razmeroma zelo hitro, sicer ste potem med sezono dodali še nekaj okrepitev. Verjetno je cilj, da jo tudi letos sestavite že dovolj zgodaj in kaj bo z igralci, ki jim potečejo pogodbe? Je želja, da s kom podaljšate sodelovanje?
Absolutno je to cilj. Vidite, da, če ne bi pripeljati teh fantov, bi bilo težko. Recimo Igorja Tratnika, ki je bil poškodovan, pa potem Domna Lorbka, ki je bil prav tako, pa vidite, kakšen posel je naredil. Potem je pisalo, da vlačimo invalide in take stvari. Treba je imeti tudi spoštovanje do teh fantov, ki so veliko dali slovenski košarki in reprezentanci. Brez teh in Begića bi bilo težko. Dober zadetek je bil prihod Mitcha McCarrona, ki je prišel namesto Talorja Battla. Njemu so se ponavljale poškodbe in je bil povsem na tleh. Izgubil je vero v košarko. Ko je igral, je bil vrhunski. Me je po naslovu poklical in čestital. Se je pa recimo v zelo solidnega košarkarja razvil Jan Špan, prav tako Gregor Hrovat, Roko Badžim, ki ima tudi pogodbo, je dobil veliko izkušenj … Z nekaterimi se bomo pogovorili kmalu, saj Devin Oliver in Jordan Morgan že v petek odhajata domov, z ostalimi pa v ponedeljek, ko na pogovore pride pet igralcev. Povedali bodo svoje želje, jaz svoje, kaj lahko dam in kaj ne, potem pa bomo videli.

Tudi zaradi omejitve tujcev so za vas še posebej zanimivi slovenski košarkarji. Vas recimo zanimajo tudi taki, ki imajo slovenski potni list, kot sta na primer Rašid Mahalbašić in Ivan Marinković?
Nedvomno nas vedno zanimajo košarkarji s slovenskimi potnimi listi. V prvi vrsti se zanimamo za te, je pa znova nekaj treba vedeti. Nekako moramo izvleči slovensko prvenstvo, ampak s štirimi tujci v mednarodnih tekmovanjih ne moreš igrati. Z osmimi Slovenci v evropskem tekmovanju lahko kar pozabimo. Nimamo kakovosti, da bi imeli le štiri tujce in bi v Ligi ABA napadali vrh. Če bomo kalili Sanona, Šamanića in še enega res izjemno, izjemno nadarjenega igralca, jim bomo dali veliko priložnosti v slovenski ligi in nekaj tudi v evropskem tekmovanju ter Ligi ABA, tako imamo že tri in ne bomo mogli biti tako odvisni samo od njih. Naštel sem tri in tako ostane še mesto za enega tujca. V ABA ligi tako ne moremo igrati. Poleg teh morajo biti še trije ali štirje tujci, da lahko konkretno odigramo v teh tekmovanjih.

Kakšna je usoda trenerja, kdo bo o njej odločal in kako ste zadovoljni z delom Zorana Martića?
Predlagal bom upravnemu odboru, ki bo potem odločal. Z Zoranom se bova v teh dneh usedla in analizirala zadevo. Tak je dogovor in tako poteka vsako leto po sezoni. Gledam na vse opcije, še vedno pa trdim, da je bil Martić prava izbira. Zaslužil si je priložnost na klopi Olimpije, ki jo do zdaj še ni dobil. Resne zgodbe tu ni imel. Prepoznal sem to v njem in prepričan sem bil, da zmore, zato sem ga pripeljal, pa sem imel ogromno nasprotnikov. Bil je toliko let v Olimpiji kot sekretar, trener mlajših, pa potem trener reprezentance … Zaslužil si je, da poskusi tudi tako in se nauči, kako je odgovorno voditi prvo ekipo v državi in kako je voditi ekipo za resno zgodbo v ABA ligi. Tu sicer nima izkušenj, ampak mislim, da bo vsako leto boljše in upam, da ja, je pa seveda odvisno tudi od njega, kako se bova pogovorila.

Večkrat ste že omenili, kakšen bi moral biti proračun in ekipa za naskok na prva štiri mesta v Ligi ABA. Bo Olimpija to sposobna že naslednjo sezono?
Absolutno se bomo v ABA ligi poskušali boriti za končnico. Mogoče za kaj več, za zmago sicer ne vem, a zagotovo se ne bomo borili za sedmo, osmo, deseto mesto, ampak nedvomno za zgornji del oziroma za vrh lestvice.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Pjanc
# 01.06.2018 ob 09:53
Da Petrol Olimpija igra domače prvenstvo poleg ABA lige in preostalega evropskega tekmovanja je totalna bedarija. Prvenstvo v formatu, kjer redni del ni pomemben, kjer se točke ne prenesejo naprej je bedasto! 3/4 sezone gre v nič.

Če pa res mislite, da se POL ne bi uvrstila med 8 se pa gladko motite.
nerro32
# 01.06.2018 ob 10:55
Pohvale za dober intervju!

Takole se vse sliši lepo, (verjetno) prelepo. Dejansko pa je za dolgoročen uspeh in obstoj kluba potrebno upoštevati nekaj pomembnih načel, ki so pri nas pogosto neznanka, npr. ne zapravljati več denarja, kot ga imaš, redno plačevati igralce in vse zaposlene, klub postopno krepiti in izboljševati. Krediti so sicer uporabna zadeva, toda le-ti morajo biti premišljeni, sorazmerni s klubskim proračunom in dovolj ugodni. Prinesti morajo več koristi kot gorja.

Gospodu Liscu in Olimpiji iz srca želim vse dobro in uspešno, predvsem na mednarodni sceni. Naj uspešno zastopajo slovensko klubsko sceno na Balkanu in drugod, s tem prinašajo korist ne le sebi, temveč vsem slovenskim klubom in državi nasploh. Upam tudi, da se uspešno dogovorijo o neigranju v prvem delu slovenskega državnega prvenstva, naj bodo dovolj spočiti in pripravljeni na pomembne obračune po Evropi.

Prosim, ne spet zavozit zgodbe,
LP, povprečen slovenski navijač
Voly
# 01.06.2018 ob 11:35
Ej, fantje, zakaj toliko zavisti? V klubu se očitno res dela na tem, da bi Olimpijo postavili na noge in da bi spet nekaj v Evropi pomenila. Koga to moti in zakaj?
Kot navijač Olimpije si želim tudi močno Krko in Primorsko, pa še koga, si pa želim tudi močno Olimpijo, potem pa naj zmaga tisti, ki je boljši! Pustimo sedaj Lisca na miru, če se bo pokazalo, da je govoril tja v tri dni, no potem ga bomo pa vprašali kaj se gre!
Če bi bilo slovensko prvenstvo dovolj kakovostno, potem ne bi bilo treba igrati v ABA ligi. Pa na žalost ni. Torej, Olimpija mora igrati to ligo in če bo igrala še evropsko ligo, potem res ne more igrati še prvega dela državnega prvenstva. To je menda že logično, ali ni? Tudi za Krko velja isto, na treh frontah klub v eni sezoni ne more igrati, enostavno je tekem preveč. Pri večjem vložku denarja, pa je menda logično, da je naše prvenstvo v prvi fazi možno izpustiti in da je bolj pomembno, da Olimpija (in mogoče tudi Krka) igrata v močnejši evropski konkurenci!
Olimpija je v pretekli sezoni odigrala toliko tekem kot recimo Boston v NBA! Se vam to zdi normalno, ni čudno, da je sredi sezone začela serijsko izgubljati, ker so bili igralci sesuti do konca! Šele, ko je bilo konec ABA lige, so pričeli igrati bolje in zmagovati.To res nima smisla.
Rockos
# 01.06.2018 ob 10:34
Perun: Če hočejo igrat zaradi mene 17 tekmovanj naj pač igrajo ampak v DP so pravila za vse enaka.

Saj ne, da ga ne bi igrali, ampak ne bi igrali celega, samo zaključek.Tudi veliki nogometni klubi izpustijo boje v juniju, juliju in avgustu in se ligi prvakov priključijo ko se prične skupinski sistem. Ve se kdo je za koga magnet - ne gre enako v obe smeri. Lahko se to uredi tudi s koeficienti ali kako drugače, je čisto vseeno, ampak po eni zdravi kmečki pameti. Logika "če mi moramo, naj pa še oni", pa tu ne gre skozi. V hokeju so npr. z vstopom Jesenic in Olimpije v EBEL v naslednjem momentu spremenili DP in sta se kluba pridružila šele na koncu. Sicer so vmes parkrat pravila spremenili, ampak vseeno - jasno je bilo, da gresta kluba v polfinale, dva druga najboljša pa se priključita. Za večino klubov pač velja (še celo v ABA ligi), da od prodanih vstopnic še luči v stožicah ne plačaš. To je realnost. Gre pač za posel in tako ga je potrebno vzet.
Fs
# 01.06.2018 ob 10:30
Mislim, da smo odigrali 93 ali 94 tekem in nisem niti ene izpustil.

Pohvalno.
Kotnik90
# 01.06.2018 ob 11:14
Letos je bilo kar nekaj napredka, pogledal sem ogromno tekem, pohvale Planet TVju za ureditev prenosa. Kdo mogoče ve ali imajo pogodbo tudi za naslednjo sezono?

Kar se pa tiče Romana Lisca. Saj se vsi strinjamo da model resnično dela? Da končno nekdo ni samo povn besed potem pa tema. Zaenkrat je vse super. Samo tako naprej.
Lesinar
# 01.06.2018 ob 10:48
Rečte kar čte ampak Roman je res en Lisac
pan
# 01.06.2018 ob 13:07
Nekajkrat sem že napisal....pa bom še enkrat!
Sredi tedna sem se vozil na tekme Evrolige v LJ, več kot 100km daleč. Prihajal domov šele nekaj čez polnoč - čeprav vstajam, zaradi službe, še vedno ob 5.00 vsako jutro
Četrt ure smo - po končani tekmi - v Tivoliju skandirali "Olimpija, Olimpija", ko je Milko v zadnji sekundi "nategnil" Smokija v tisti epski tekmi proti CSKA-ju (Tudi G.Dragič je takrat igral).
Zdaj me v Stožice pripelje samo še uvrstitev med prve štiri v ABA.....in, morda, posledično - zaključni turnir, te iste, ABA, lige.
Dokler se to ne zgodi, ne pričakujte navijačev iz ostalih delov Slovenije!!!
In če mislite, spoštovani Mr.Fox narediti nekaj konkretnega na to temo, potem se zagotovo vidimo,.....če ne pa........sanjala svinja o pomladi!!!
Robiland
# 01.06.2018 ob 10:29
Ni Evrolige, ni zanimanja.
Tiati, ki je izgubil Evroligo je odgovoren.
davison20
# 01.06.2018 ob 11:11
Edino kar se res strinajm z njim, da bi morali prvoligaši sami odločati o formatu tekmovanja in o vseh ostalih zadevah, KZS naj se pa umakne
berg
# 01.06.2018 ob 12:47
Olimpija,kakor koli vzameš ,če nima podpore v slovenskem prostoru nikoli ne bo inštitucija.Seveda za slovenske klube...včasih sta Lorbek in Sagadin dobr vodila klub.Res sta svoje pokasirala,vendar je tudi klub relativno dobro živel.Spomnim se časov pred letom 2000 kako smo čakali v vrsti za karte.5000 tolarjev je bila karta...in vesel si bil če si jo dobil.Takrat smo vsi navijali za Olimpijo....pa sem novomeščan...ponosen dolenc.Odkar pa imamo našo Krko pa smo seveda vsi ratali lokalpatrioti.In prav je tako...ker če ni močne Krke,Sixta,Rogaške Heliosa in zelo bi rad videl da bi bla zraven tudi Laško....ni močne Olimpije.Za Lisca pa sem mnenja...pustite človeka da dela.....ko bo končal mandat se pa naj potegne črta in ocenjuje kako je delal.Vse za dobro slovenske košarke.
fc11
# 01.06.2018 ob 12:30
Pa lepo vas prosim se lahko nekateri zadrzite svojih "izjemnih" komentarjev.
Namesto,da bi bili veseli da se Olimpija konco prebuja in postaja mogoce celo ekipa iz leta 2010/2011,ki je mesala strene v evroligi( vem da je se dalec do tam pa vseeno) vi tukaj nekaj blatite Lisaca in use. Bodite veseli,da je tako kot je sedaj. Ko je bil proracun 400-500k je bilo use narobe sedaj ko se omenja okoli 1M pa spet ne.Nemorete ,kar naenkrat pricakova, da bo proraxun 5-6M malo potrplenja pa bo. Lisac dobero ve kaj dela oz. kaj narediti,da bo Olimpija spet zasijala.
Jaz bom samo to rekel,da so na pravi poti,da se spet uvrstijo v evroligo samo prave igralce morajo pripeljati za kar me pa ne skrbi,ker vem da bodo.
Fleaa
# 01.06.2018 ob 10:34
tipo ima pravi priimek...
drugač pa, če je to taka inštitucija, naj pa z mladinci igrajo DP bo koristlo in enim in drugim
Perun
# 01.06.2018 ob 11:07
Rockos: Tudi veliki nogometni klubi izpustijo boje v juniju, juliju in avgustu in se ligi prvakov priključijo ko se prične skupinski sistem.

Tu pa mešaš hruške pa jabolka. V katerem državnem prvenstvu v nogometu se katerikoli klub priključi kasneje? To se ne dogaja. Kvotni sistem je pa narejen na podlagi državnih lig, ne pa klubov.

Sej smisel tega kasnejšega priklopa je. Ampak ne moreš to zdaj uvest, na argumentaciji, da pa vsi v Sloveniji hočemo gledat kako nam bo Olimpija nabila 20 pik razlike... What?
Smiselno bi bilo naredit pravilo zdaj, da z sezono 2019/2020 se npr. 2 ekipi pridružita v drugem delu - ekipi ki sta v sezoni 2018/2019 zasedli prvi 2 mesti in igrata v vsaj 2 evropskih tekmovanjih recimo. Ni pa fer, da kr zdej si izmislijo, da naj Olimpija, ker je kao inštitucija, pride kasneje v DP.
Hardworker
# 01.06.2018 ob 13:18
Košarka se igra za gledalce. In če je dvorana prazna, potem je to krivda vodstva in napačnega načina vodenja kluba.
pistacija
# 01.06.2018 ob 12:15
V katerem državnem prvenstvu v nogometu se katerikoli klub priključi kasneje?
Se strinjam, samo drzavno prvenstvo v nogometu nima playoffa in usak igra z usakim 2x, to je to. Poleg tega ima UEFA pod okriljem drzavna prvenstva IN evropska tekmovanja, v kosarki ni tako.

Smiselno bi bilo naredit pravilo zdaj, da z sezono 2019/2020 se npr. 2 ekipi pridružita v drugem delu - ekipi ki sta v sezoni 2018/2019 zasedli prvi 2 mesti in igrata v vsaj 2 evropskih tekmovanjih recimo

Se strinjam samo to ni mogoce, ker kot ze povedano, FIBA nima pod okriljem najpomembnejsih evropskih tekmovanj in DP ne odloca o napredovanju v ABA/Euroleague/Eurocup. Torej bi to pravilo bilo veljavno samo za klube ki igrajo ligo prvakov, kar bi spet povzrocalo nejasnosti za klube, ki igrajo ABA/euroleague/eurocup

''klub ki ima … ugled in ime v Evropi'' ... koga??, kdaj je bil zadnji odmevnejši rezultat v Evropi? Ali zna kdo povedati (od navadnih spremljevalcev) na hitro iz glave kdo je bil letos v najmočnejši evropski ligi na koncu peti? ugled in ime v Evropi, c'mon

Nihce, ki zagovarja/predlaga argumente kako resit situacijo ni izrekel kaj takega. To kar si napisal so furstracije Olimpija haterjev. Je pa dejstvo da ima Olimpija edina dvorano, ki dosega Euroleague/Eurocup standarde v Sloveniji, ce ne drugega.

Edino kar se res strinajm z njim, da bi morali prvoligaši sami odločati o formatu tekmovanja in o vseh ostalih zadevah, KZS naj se pa umakne

Klubi imajo jasno stalisce: zanima jih Euroleague. FIBA sedaj po 15ih letih nekaj hoce prevzemati nadzor nad evropskimi tekmovanji in izsiljuje zveze z prepovedjo nastopanja na EP in SP. Kje je bila FIBA takrat, ko so klubi sami morali ustanovit evropsko ligo? Sedaj ko se najvec denarja in gledanost pretaka v tej ligi hoce pa FIBA nadzor, ja seveda. Ena od resitev bi bila da klubi formirajo tudi zveze na drzavnih nivojih in se dogovorijo z ULEBom in povsem izlocijo zvezo, ce zveza tega noce storiti, vendar se to ne bo zgodilo.

Navijam za Primorsko. Če Olimpije naslednje leto ne bo na Bonifiki noben ne bo jokal - vseeno nam je. In moram rečt, da mi je takšna naduvanost glavnega mesta že znana, je pa v športu nepravična. Če hočejo igrat zaradi mene 17 tekmovanj naj pač igrajo ampak v DP so pravila za vse enaka.

Saj ravno to je problem. Zveza ni kompatibilna z ULEBom, in dp bi se moralo formirati v taki obliki, da bi bile stvari jasne za klube z najvecjimi ambicijami (ambicije za ULEBova tekmovanja). In dokler bo status quo, kot je sedaj bo obstajal ta problem

Problem FIBE je pa da bi imeli nadzor, dali ne bi pa nic. Recimo Euroleague izplaca 40k za zmago v rednem delu, 70k za zmago v playoff, 200k za 4. mesto, 300k za 3., 500k za 2. in 1000000 za prvaka. Medtem ko FIBA poslje cestitko prvaku po posti.
doncic7
# 01.06.2018 ob 16:24
Eko super okrepitev, Luka Samanic, ogromen talent, odlicen podajalec, bloker, skakalec in zelo dober met za 3! Za naslednjo sezono bodo zagotovo igrali v Petrol Olimpijo: Roko Badzim, Yusuf Sanon in Mirza Begić!
Za ostale se bodo se pogovorili. Sam bi obdrzal Oliverja ali Morgana od tujcev, od slovencev pa Spana in pa Domna Lorbka.
Od okrepitev se omenjajo še slovenski reprezentantje Edo Murić in Aleksej Nikolić, ki sta blizu podpisa, morda se Zoran Dragić, ko sanira poskodbo. Če bodo pa igrali v Eurocupu pa se naj bi pogovorili z Jako Blažičem, vsaj tako pravi Roman Lisec! Zeli si, da bi v olimpiji igrali slovenski igralci. Torej jaz bi dodal se enega dobrega centra ali krilnega centra - tujca! Upam pa le, da so igralci tipa Bubnic, Radulovic, Kastrati in Tratnik preteklost kluba. Vse dobro(predvsem poskodbe) pa zelim Janu Barbaricu! 
Za Mitcha McCarrona pa bi ga, ce je le mozno obdrzal, saj je pokazal, kaj pomeni on predvsem v organizaciji napada!

Zelim srecno in zelo uspesno novo prihajajoco sezono, z veliko obiska na tekmah! Nestrpno cakam na naslednje okrepitve!
MiD
# 01.06.2018 ob 11:55
Lisac se mora sprijazniti in zavedati, da Olimpija že dolgo ni več edina "institucija" v slovenski košarki! Tako kot to v sosednji Hrvaški ni Cibona, Split ali Zadar.
Olimpija je kljub z najbogatejšo tradicijo, lepimi uspehi in nerazumnimi padci zaradi slabega in neodgovornega (da ne napišem kaj hujšega) dela odgovornih v klubu.
Jasno, da je v interesu vseh v slovenski košarki, da je Olimpija konkurenčen in stabilen klub, ne strinjam pa se, da to pomeni, da bi vsi morali delati za njega!
Moj občutek je, da Olimpija premalo in preslabo dela s slovenskimi mladimi igralci, oz. še bolj konkretno, raje pripelje mladega talenta iz tujine, kot da bi se potrudila zadržati svoje (Mesiček, Šiško, Kralj, ...). V ekipi je premalo Ljubljančanov, zato je Ljubljančani nimajo povsem za svojo, po drugi strani ne morejo pričakovati, da bodo na tekmah državnega prvenstva za njo navijali ljubitelji košarke iz drugih kraje. Nekaj povsem drugega je, ko Olimpija igra mednarodne tekme in hodimo navijat iz vseh koncev Slovenije.
Da skrajšam; če se bo KZS skupaj z Združenjem prvoligašev odločila za spremembo tekmovalnega sistema DP potem je prav, da Olimpija v prvem delu ne nastopa. Toda ne samo Olimpija, ampak mora to veljati tudi za Krko, Sixt Primorsko in Rogaško!
P!nk
# 01.06.2018 ob 11:19
Haha, klakšna aroganca, vsi rabijo Olimpijo, Olimpija je svetlobna leta pred vsemi, a naslov so komaj osvojili po podaljšku pete tekme. Olimpija kljub sanjarijam vodstva in KZS-ja ni v ničemer pred ostalimi, razen seveda v forsiranju na rtv.

Olimpija ima edina veliko dvorano, ha, nobene dvorane nima, vse dvorane v Sloveniji so občinske, Stožice so ravno toliko od Olimpije, kot tudi od Ilirije, Slovana... Sploh pa je pogoj za Evroligo (najvišje možno tekmovanje za slo. klube) 5000 sedišč, tako da bi se lahko igralo tudi v Celju in Kopru.

Slovenija ne rabi močne Olimpije, ampak močno ligo, več močnih klubov brez privilegijev. Prvak pa naj bo najboljši, ne tisti, ki je vnaprej zato določen s strani košarkarskih veljakov.
profich
# 01.06.2018 ob 11:15
O mahalbasicu govori kot da je to novi radulovic in ne enbo boljsih centrov nemske lige. To bi bila res top okrepitev.
troha
# 01.06.2018 ob 11:09
Js mam pa občutek, da iz te olimpije še nekaj bo ... me pa zanima, zakaj dragonsi ne hodijo več na tekme? kje je fora ...
piresica
# 01.06.2018 ob 21:02
Meni se zdi neumno , da bi morala Olimpija igrati s starta državno ligo . Po moje bi morala Olimpija in Krka , ki igrata v 1. ABA ligi upravičeni , da sta oproščeni igranja v prvem delu in da dobita enake možnosti kot srbski klubi . Tri igre na teden je tudi za močnejše klube kot sta Krka in Olimpija preveč . Želim . da bi bili naši klubi uspešni v mednarodnih tekmovanjih.
Voly
# 01.06.2018 ob 11:58
ntbul@
Kdo bo pa potem vlagal v Olimpijo, če bo igrala samo ABA ligo in DP?
Pač, prvo sezono bo vsaka evropska liga dobra, če bodo imeli več denarja, bodo imeli boljše igralce in potem bodo v Evropi hitro opaženi in v naslednji sezoni bo mogoče prišlo povabilo od Eurocupa. Ne gre kar čez noč, važno, da bo večji proračun in močnejša ekipa, potem bodo že prišli na višjo raven in v višje tekmovanje.
Payton20
# 01.06.2018 ob 11:18
Se morda komu sanja, kdo bi lahko bil tretji zelo talentiran košarkar (tujec) v Olimpiji?
lopez
# 02.06.2018 ob 20:03
Za vrhunski mednarodni šport potrebuješ troje: močno bazo navijačev, velik kapitalsko zaledje in primerno velik bazen igralcev.

Ko se pogovarjamo o prvi stvari, mislim da ni napačno reči da ima Olimpija večinoma TV navijače, ki obiskujejo tekme v živo samo, kadar so rezultati boljši od pričakovanih. Pa poglejmo zadevo še malce širše - Slovenija je res majhna, v smislu tega je naprimer Maribor bil najbrž najmanjše mesto v ligi Prvakov, kadar jo je igral, kjer seveda štejejo samo športni rezultati, nasproti pa mu stojijo mesta, ki imajo lahko več prebivalcev kot cela Slovenija.

Ko se pogovarjamo o drugem, nekje sem bral da je sedaj 8 od 10 najuspešnejših slovenskih firm po povečanju obsega prometa pripravljeno vlagati dobiček v razvoj podjetja, predvsem v nove tehnične kadre, s katerimi so lahko konkurenčnejši, ne pa v metati denar z lopato v športne klube. Ti časi so minili in vidimo kje so podjetja, ki so to počela.

Kar se tiče bazena igralcev se vračam na prejšnji komentar - brez regionalnih produkcijskih centrov v smislu klubov, ki pokrivajo recimo Dolenjsko, Primorsko, Gorenjsko, dele Štajerske itd.... in so hkrati stabilni prvoligaši nima tudi Olimpija kaj praskat. Iz Olimpijine košarkarske šole še nobeden igralec ni šel čez vse selekcije in končal v NBA.
Gandhi1
# 02.06.2018 ob 15:55
MiD a si ti pijan? To je najveci slovenski trener, clovk zart kerga je sploh kdo povohu NBA, Evroligo. Pa dej zdrav ti svoje frustracije prot olimpiji kje drgje..en bi ti mogu usta z milnco umit, kake tross..
Drz se unih svojih zalostnih esejev o (ne)kvaliteti spodnga doma slo lige..kera bruka joj
MiD
# 02.06.2018 ob 11:43
V današnji Ekipi sem prebral pogovor s trenerjem, ki samega sebe postavlja ob bok Obradoviću, trenerjem, ki v svoji karieri razen z enim klubom (ki je imel vso državno podporo) v svoji trenerski karieri z nobenim klubom (zaradi slabih rezultatov so ga odslovili iz Beograda, Splita, Zadra in Skopja) in tudi z izjemno močno reprezentanco, ni dokazal svojega "know how". Ta se je še najbolj pokazal v veliki finančni luknji, ko je klub zapustil!
Človek, ki si ni ogledal (razen finalnih tekem) nobene tekme državnega prvenstva, posredno ponižuje vse, ki delajo v slovenski košarki!
Gospod Zmago Sagadin, sami pravite, da uživate v penziji. To tudi nadaljujte, v Olimpiji in slovenski košarki pa vas ne potrebujemo!
piresica
# 01.06.2018 ob 21:08
Martič je soliden trener . Bi bil zadovoljen , da ostane . Subotič je blefer in ne paše v Olimpijo . Ta rabi delovnega trenerja . Glede na to , da bo precej mladih igralcev mora biti trener tipa Sagadin .
alberta
# 01.06.2018 ob 12:51
S predsednikom Tomažem Berločnikom sta pred sezono dejala, da je glavni cilj te sezone odpis dolga....
Ali so dolg vrnili ali odpisali?
Če pravi, da so za poplačilo dolga najeli kredit, pomeni, da so se na novo zadolžili!
Ja, pravi lisjak je ta Lisac!
pistacija
# 01.06.2018 ob 12:23
@ MiD

ok nisem vedel za nagrado, ampak bistvo je nespremenjeno- gledanost,sponzorji,denar je na strani ULEBa
MiD
# 01.06.2018 ob 12:01
@davison20

Očitno si pozabil, da so klubi in ne KZS zahtevali, da vsi klubi brez izjeme igrajo državno prvenstvo že od začetka!
KZS pa je klubom, ki igrajo v drugih tekmovanjih naredila uslugo s tem, da se rezultati iz prvega dela niso prenašali v ligo za prvaka! Kar je bila po mojem mnenju napačna odločitev.
davison20
# 06.06.2018 ob 21:44
Gandhi1, sedaj si končno dokazal, da si kre.en. Človek se je v svoj klub vrnil končati kariero - tako se dela ti pa budališ o odsluženem veteranu. Kaj je pa Begič, pa oba Lorbka polomjena v POL, okrepitvi?? Res si na kubik
Gandhi1
# 03.06.2018 ob 09:50
Mi se mormo primerjst s Heliosom, Rogasko, klubi na isti ravni z nami. Ne pa z eno Olimpijo, Partizanom, CZ, Cibono..k so 10x vecji klubi od nasga in niti ne mormo konkurirat, tud nikol ne bomo
lopez
# 02.06.2018 ob 19:49
Gandhi1 lahko nehaš s svojimi nebulozami ker je vsem jasno da nimaš s Krko nič. Oglaša se ti ljubitelj košarke iz okolice Ljubljane.

Krka je "sproducirala" poleg Smodiša še Zorana Dragića, Jako Lakoviča, Eda Murića, Simona Petrova in Jureta Balažica.

Če pa štejemo produkcijo od začetka, je Olimpija sproducirala Jako Daneva.
Gandhi1
# 02.06.2018 ob 16:55
Steve..to ves da je tud najveci klubski uspeh v zgodovini slo kosarke? Nvm no, mal ti spet zavist do lublane seka. Zmago Sagadin je naredu vec slo top igralcev, k smo jih mi (krka) in vsi ostali klubi skup uspel sproducirat v vseh letih obstoja.
Fantje so na kolenih hotl pridt v Olimpijo predvsm zart njega, ker je bla to skor edina garancija da uspes. To kar par zafrustruranih navijacev rece, nima veze s poznavanjem basketa, ker ce ga kao poznad in nisi sam nek navijacek z bobni, je tvoja izjavca sramota..
sestenadva
# 01.06.2018 ob 20:26
Nekaj vas omenja, da bi Olimpija lahko odigrala DP z mladinci. To je pa res podcenjevalno do ostalih klubov. Kakorkoli, strinjam se, da se klubi, ki igrajo v ABA in se enem tujiem tekmovanju, DP-ju pridruzijo v drugem delu. In o sistemu naj odlocajo mostva prve lige.
Fleaa
# 01.06.2018 ob 13:20
Rašid Mahalbašić še en iz Jeseniške košarkarske šole...
šport fanatik
# 01.06.2018 ob 12:32
Kar se tiče ABA lige so že tam razlike saj nekatere ekipe ne igrajo DP od začetka če se ne motim. Tak primer sta bila Mega in Budučnost, kjer je bila slednja veliko bolj obremenjena saj je Mega igrala le ABA ligo in šele kasneje DP. Združenje naših prvoligašev, ki ga vodi Kristijan Novak iz Rogaške Slatine bo težko doseglo složnost klubov glede določitve sistema tekmovanja. Prizadevajo si tudi, da bi se direktno dogovarjali glede sodnikov brez KZS.
pistacija
# 01.06.2018 ob 12:21
Haha, klakšna aroganca, vsi rabijo Olimpijo, Olimpija je svetlobna leta pred vsemi, a naslov so komaj osvojili po podaljšku pete tekme. Olimpija kljub sanjarijam vodstva in KZS-ja ni v ničemer pred ostalimi, razen seveda v forsiranju na rtv.

Ne rabimo Olimpije, rabimo pa klub, ki ima ambicijo priti v Euroleague, trenutno se pa zdi da je edini tak klub Olimpija, ce je sploh kateri. Ce pa hoces urejenost DP za vse klube enako in enake moznosti, moras pa urediti DP sistem tako da bo omogocal vstop v Euroleague na kakrsn koli nacin ze, in ce tega ne omogoca je sam obstoj DP v taki obliki vprasljiv. Ce vam pa zadostuje derbi s Skofjo loko v solski telovadnici potem pa OK.
ntbul
# 01.06.2018 ob 11:45
pa naj igra Olimpija DP z mladimi, oz. igra toliko, da ne izpadejo iz lige.
je pa kvazi liga prvakov (FIBA), čist brez veze, če ne bodo igrali Eurocup-a, potem naj igrajo zgolj ABA in DP
timoti
# 01.06.2018 ob 11:37
Lastna hvala cena mala.

Podobne stvari se o Olimpiji govorijo po vsaki sezoni...

DOLGA NI VEČ, ampak kredit je... cmon !

Vse je to lepo slišati v intervjuju, ampak samo to, vsebinsko pa enako kot prejšnja leta. Lisac spretno govori.

Bomo videli kaj bo, ko država proda Petrol, Telekom, itn.
P.S. O Sagadinu in Lorbku se je marsikaj govorilo v povezavi z takratnim dolgom. Lisac pa se tu kar sam pohvali, da je sodeloval tudi on.

Koliko ima pa gospod plače, glede na to da gre denar na koncu iz naših žepov.

Olimpiji pa vse dobro. Upam da bojo stožice spet nabito polne in taka neosvojljiva trdnjava v Euroligi, kot je bila Hala Tivoli v 90ih.

Slovenci si zaslužimo kvalitetno košarko. Edino Olimpija lahko igra vlogo, kot jo ima trenutno v nogometu Maribor.
felsner
# 01.06.2018 ob 10:23
dolga ni, je kredit, kdo ma tu koga za norca, jao nobene kmecke pameti ne v politiki, sportu, novinarstvu
Gandhi1
# 06.06.2018 ob 21:04
Davison..to je bruka, vozmo nazaj 40 letnika, pa podalsal se bo isto ekipo, hkrati bi pa oni radi v vrh lige aba? Brez se 3 josilov smo gladko favoriti za izpad..jao jao
davison20
# 06.06.2018 ob 19:24
To, da se je v Krko vrnil Balažič in da so podpisali večletno pogodbo z Jošilom MMC ne zanima. Aja ni POLimpija
Kotnik90
# 06.06.2018 ob 09:36
Kwaj zj, kr tiho vse skupaj.
davison20
# 05.06.2018 ob 13:34
Nekaj je govora, da se Barič iz Laškega seli v Krko. Je kaj na temu?
Gandhi1
# 03.06.2018 ob 09:47
Lopez..bl sm navijac Krke k si ti kadarkol bil. Zoran Dragic je produkt Slovana in Mira Alilovica!! Muric produkt Parkljev, realno nm ostane Smodis..ce ne stejs razne Balazice, Petrove k niso vrhunski igraci. Pac jst res ne razumm, kako smo lahk tko zaplankani da ne priznamo Olimpiji superiornosti..dvorano maho, denar, zgodovino tako o keri lahk mi sam sanjamo..pa ne mi s temi primerjavami Barcelona-Real, ker v tem pogledu smo mi prej ena Andorra pa oni Real. Preprost bomo mogl se velik delat, menat upravo itd, da jih dosezemo.
Edin minus je pr Olimpiji zadnih 8 let ko se ni placval igrace, je vse blo diletantsk, ampak pr ns je tko se zdej. Sramota za dolenski basket smo, eni pa mecete ludem pesk v oci, da neb tega vidl!
piresica
# 02.06.2018 ob 23:03
Za tisti čas je bil Sagadin odličen trener. Pri njemu mi je bilo najbolj všeč njegova delavnost . Ne vem koliko je bil kriv za finančno luknjo . Toda sedaj se igra hitra košarka in ne vem kako bi se sedaj znašel Sagadin . On je igral dobro obrambo in počasno košarko . Evropska košarka se počasi približuje NBA ampak je še vedno ogromna razlika .
davison20
# 02.06.2018 ob 18:15
Gandhi1, mene nic ne peče, če maš ti take probleme, se obrni na proktologa. Vsak klub v Sloveniji bi ob taki pomoči zveze in države kaj sproduciral, mogoče več in bolje. Mogoče bi bilo manj poškodb in uničenih kolen, pa še kaj bi se našlo
Gandhi1
# 02.06.2018 ob 18:05
Davison..pece a? Vaski klub Krka, ni sproduciral nic, osovrazena lj pa prakticno celo repko. EDINI JE BIL SMODIS, pa se tega smo zavrgli kot psa, oz nasa uprava. Ce kdo, smo glih mi, Krka tisti k v zadnih letih nismo sproduciral nic, Sagadin pa je zame kot ex igralcu pojem dela z mladimi..mojster poklica.
Kazalo