Grega Bole je dobil Dirko po Južni Koreji. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Bole je dobil Dirko po Južni Koreji. Foto: www.alesfevzer.com

To je 16. profesionalna zmaga 30-letnega Gorenjca in druga letos. Bole je letos z zmago na veliki nagradi Etruščanov v Italiji vpisal prvo slovensko zmago.

Boljše nastope na prvem vrhuncu sezone dirki po Italiji mu je preprečila poškodba obraza na Amstel Gold Race, le nekaj dni po koncu Gira pa je s svojo ekipo odpotoval v Južno Korejo, kjer je spet našel prave občutke in formo.

Brez težav ubranil skupno vodstvo
Vrata do skupne zmage si je odprl v šesti etapi, ko je skozi cilj prišel na drugem mestu, s tem pa je oblekel rumeno majico. V preostalih etapah, ki sta bili ravninski, je brez težav ubranil skupno vodstvo; na koncu je imel pred drugouvrščenim Špancem Javierjem Megiasom 13 sekund naskoka. Zadnjo etapo s startom in ciljem v Seulu je dobil Novozelandec Brenton Jones, Bole je v času zmagovalca osvojil 36. mesto.

Gorenjec je točkovni seštevek končal na šestem mestu, njegov Nippo Vini Fantini pa je med ekipami osvojil drugo mesto. Bole bo sicer eden od osmih kolesarjev Nippa Vini Fantinija, ki bo od četrtka do nedelje kolesaril po slovenskih cestah.
Tratniku etapna zmaga na Slovaškem
Jan Tratnik, član avstrijske ekipe Amplatz-BMC, je zmagal na zadnji etapi Dirke po Slovaški. Tratnik je bil med najboljšimi že v tretji etapi, ko je zasedel drugo mesto. Skupni zmagovalec je postal Italijan Mauro Finetto, Tratnik je končal na sedmem mestu.