Chris Froome bo poskušal julija četrtič zmagati na Dirki po Franciji. Foto: Reuters
Chris Froome bo poskušal julija četrtič zmagati na Dirki po Franciji. Foto: Reuters

"Največjo nevarnost predstavljajo fantje, ki niso dirkali na Giru: Richie Porte, Alberto Contador in Romain Bardet," je povedal trikratni zmagovalec (2013, 2015, 2016) največje kolesarske dirke na svetu. Letošnji Tour de France se bo začel 1. julija. Prenosi vseh etap bodo na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Naira Quintane Froome ne šteje za glavne favorite: "Za Naira bo težko, saj je bil že na Giru."

Razpleta italijanskega kroga Froome ni komentiral, ker si dirke ni ogledal, saj je treniral na Tenerifu, pričakuje pa, da bo Quintana na Touru vseeno v boljši formi, kot je bil na Giru.

Z izbranimi besedami je Froome govoril o nekdanjem moštvenem kolegu pri Skyu Richieju Porteju (zdaj BMC Racing Team): "Richie je to sezono izjemen, zmagal je na Dirki po Avstraliji in na Dirki po Romandiji. Mislim, da mu letošnji Tour zelo ustreza. Verjamem vanj."

Porte je bil lani na Dirki po Franciji peti, potem ko je imel v uvodnem tednu mehanske težave.

Froome bo za generalko pred Tourom pričakovano izbral kriterij Dauphine, ki se bo začel v nedeljo. Na tej dirki sicer ne bo njegovih ključnih pomočnikov na letošnjem Touru Gerainta Thomasa in Wouta Poelsa.

Ali se bo Froome udeležil tudi Dirke po Španiji (19. avgust-10. september), se še ni odločil, a vsekakor to je na seznamu želja.