Kolesarstvo
Jure Golčer in Gregor Gazvoda
Jure Golčer in Gregor Gazvoda zaključujeta pot profesionalnih kolesarjev. Foto: KK Adria Mobil

Dodaj v

Golčer in Gazvoda na kolo le še "rekreativno"

Mezgec podaljšal z Mitchelton-Scottom
30. oktober 2018 ob 17:38
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

Kolesarska ekipa Adria Mobil bo pred novo sezono pomladila ekipo, saj se bosta dva veterana in nekdanja reprezentanta Jure Golčer in Gregor Gazvoda, športno upokojila.

Spremembe v ekipi so se že dolgo kazale, še posebej ob napovedani upokojitvi Golčerja, zmagovalca dirke po Sloveniji v sezoni 2008 ter državnega prvaka v cestnem kolesarjenju iz leta 2006. Pri štiridesetih je čas za slovo od poklicnega kolesarstva, pravzaprav je malo kolesarjev, ki jim uspe dirkati več kot četrt stoletja.

Golčer s kolesa v zobozdravstveno ordinacijo
"Kolesarstvo je bilo ogromen del mojega življenja od 14. leta naprej. V tem času sem videl velik del sveta ter spoznal dosti ljudi, tudi prijateljev za življenje. Ker je kolesarstvo šport, ki zahteva celotnega človeka, stoodstotno predanega in velikokrat sebičnega, kar je pri mojih letih vedno teže, sem se že nekaj let boril z odločitvijo o koncu kariere. In letos je prišel ta trenutek. Ko se ozrem nazaj, nisem bil vesel samo svojih zmag in uspehov, ampak tudi dosežkov svojih kolegov, ki sem jim vedno pomagal po najboljših močeh. Rad bi se zahvalil vsem ljudem in ekipam, za katere sem tekmoval, vse od mojih začetkov v gorskem kolesarstvu do Adrie Mobila, kjer so mi omogočili, da končam kariero na način in ob času, ko si sam želim. Ne bom se pa še upokojil, ampak bom začel delati v zobozdravstveni ordinaciji. Ob tem bom vedno našel čas za kolo in bom še naprej navijal za kolesarstvo,"
je ob slovesu dejal Golčer.

Gazvoda se bo ukvarjal s kavo
Grega Gazvoda ni zmagal na slovenski pentlji, je pa leta 2011 slavil na dirki okoli jezera Činghaj (Qinghai) na Kitajskem, večkrat pa se je dokazal tudi v vožnji na čas. Zdaj mu bolj kot profesionalno kolesarstvo diši vonj po odlični kavi, skupaj z življenjsko sopotnico sta namreč ustanovila znamko Coffee Iconic.

"Vodstvo kluba se zahvaljuje obema kolesarjema za vso predanost in borbenost ter izreden prispevek k številnim zgodovinskim uspehom. Ob tem pa še dodajmo, da kluba le ne bodo čisto prevzeli mladi, saj v ekipi med drugim ostaja hrvaški prvak Radoslav Rogina, ki se po letih bliža Golčerju, a zadnje v dirkanju še ni rekel," so sporočili iz kluba.

Mezgec še dve leti za Mitchelton-Scott
Medtem pa je slovenski kolesar Luka Mezgec podpisal novo dvoletno pogodbo z avstralsko ekipo Mitchelton-Scott. Mezgec se je ekipi pridružil pred sezono 2016 iz ekipe Giant-Alpecin. "Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo, ki je zame več kot le-to. Medsebojni odnosi tukaj so izjemni in to je dobra popotnica za nadaljnje delo," je dejal Mezgec in dodal: "Kolesarstvo je težak šport, in če delaš v takem okolju, kot ga imamo v naši ekipi, potem lahko vedno trpiš malce dlje, pomagaš drugim, še več, kot sam misliš, da lahko, in dosegaš dobre izide s podporo, o kakršni lahko le sanjaš." Mezgec je imel najboljšo sezono leta 2014, ko je dobil zadnjo etapo dirke po Italiji, na dirki po Španiji pa je dobil tri etape.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
rokers
# 30.10.2018 ob 19:13
Golčer je bil klasa, mogoče kar zapostavljen in v klance se bi lahko boril tudi s top profiji.
Jutri pa predstavitev trase gira, obeta se res posebna trasa: 3 kronoti (sicer 2krajša), ter kar nekaj gorskih in težkih etap, vsaj tako se obeta. Rogla lahko na taki trasi naredi še korak naprej od letošnjega TdFja. No moram rečt, da sem s traso Toura 2019 za razliko od prejšnjih let kar navdušen, giro pa je ponavadi najboljši, upam da bo tudi drugo leto tako - kar se šušlja se obeta kar dobra trasa - bomo vidli jutri.
Golčerju in Gazvodi pa obilo sreče v prihodnosti.. Brajko bo še dirkal? Glede seniorjev se pa nekaj omenja, da naj bi Taffi (ex profi) pri 50 proval spet it na Roubaix (ki ga je če se ne motim nekoč tudi zmagal)
rdečinavijač
# 31.10.2018 ob 07:54
Bodoča zmagovalca Maratona Franja.
RGrojzde
# 30.10.2018 ob 19:17
In ima Tus team dva nova kolesarja za novo sezono med amaterji. Cccc
marvin42
# 30.10.2018 ob 21:26
Golčer se je malo prezgodaj rodil, danes bi dobil več priložnosti. V klanec je bil noro dober.
rokers
# 30.10.2018 ob 19:51
pa še to: lepo da je Mezgec vesel, a moram rečt, da jaz kot slo navijač nisem najbolj navdušen nad tem. Pri Giantu je imel močno konkurenco, a vseeno so mu dali priliko, odkar je pri Mitcheltonu - oz Orici ni še niti enkrat dirkal zase na resni dirki - sej tud pomočnik ni sramota, daleč od tega, ampak mislim da ima še vedno tolko kvalitete da bi lahko predvsem malo bolj razgibanih dirkah (ne prav šprinterskih) dosegel še kak odmeven rezultat..upam, vseeno da se mu ponudi tudi pri avstralcih kaka prilika (kar je malo možnosti saj na GTjih bodo dirkali na brata Yates)
johndeer
# 30.10.2018 ob 19:07
Grega (Gazvoda) bova pa na Kum in Lisco gnala ;) Šal oob stranm, naj ti začrtan posel uspe.
muzejčanka
# 31.10.2018 ob 10:28
Se strinjam. Mezgec je v prejšnji ekipi bil bolj viden in v ospredju. Ampak očitno mu paše ta vloga v ekipi in uživa z svojimi kolesarji. Morda so mu tudi kaj obljubili, čeprav se bojim, da sta brata Yates tako močno na vrhu v načrtih ekipe, da kaj veliko šans ne bo. Če je on zadovoljen potem sem tudi jaz. Morda pa nas še preseneti. Vsekakor je kolesar tudi za velike finiše na največjih dirkah in redko katera Protour ekipa bi se ga branila. Zdaj pa da vidimo traso Gira. Tour je že razveselil po nekaj bolj "revnih" letih.
janipapillon
# 31.10.2018 ob 10:33
rokers
# 30.10.2018 ob 19:51
... da se mu ponudi tudi pri avstralcih kaka prilika (kar je malo možnosti saj na GTjih bodo dirkali na brata Yates)
Tak ti je v kolesarstvu; kdaj je imel tak kaliber-supermašina ala Thomas prvo priliko @GT? Pa še takrat je bil eden od dveh adutov :-)
Tudi potem, ko nekdo presoja o športnmikih diametralno nasprotno, kot zadevo v realnosti doživljajo športniki sami, pove kar nekaj o pioscu.
A bi pustil Lukatu, da je tako, kot on pravi?*!
miško5lin
# 31.10.2018 ob 09:40
rokers
Golčer je bil klasa, mogoče kar zapostavljen in v klance se bi lahko boril tudi s top profiji.
--------------------------------------------------------------------------------------

Kako si pa to mislil? Bi se lahko boril tudi s top profiji...
šešerko
# 30.10.2018 ob 17:42
ja res je , čeprav mladi že prihajajo
Kazalo