Nacer Bouhanni je edini ugnal Mezgeca. Foto: EPA
Nacer Bouhanni je edini ugnal Mezgeca. Foto: EPA

Tretji je bil Italijan Giacomo Nizzolo. Etapa pa se je slabo končala za lanskega zmagovalca dirke Eneco Tour Čeha Zdeneka Štybarja. Tik pred ciljem je bil vpleten v padec več kolesarjev, ki sta ga povzročila Reinardt Janse van Rensburg in Andrea Guardini; tekmeci so se jima skušali izogniti, pri tem pa so Čeha stisnili v ograjo, tako da je padel s kolesa in na glavo poletel po tleh.

Potolčenega in krvavečega kolesarja so oskrbeli reševalci, Čeha pa so nato odpeljali z rešilnim avtomobilom.

Bouhannija ni bilo mogoče ujeti
Bouhanni je bil, ko se je zgodil padec, že v ospredju, kjer se je z Mezgecem boril za etapni uspeh. Francoz je, ko so se kolesarji prebili z ulic z nekaj ostrimi zavoji in kovinskimi ograjami ob pločnikih, imel ravno dovolj naskoka, da ga slovenski tekmec ni več mogel ujeti. "Našel sem rešitev prav na ciljni črti. Vesel sem, saj mi je prvič na tej dirki uspelo dobro odpeljati sprint," je bil po zmagi zadovoljen Francoz.

Mezgec: Zadnji kilometri nori
"Zadnji štirje kilometri so bili čisto nori, že prej sem porabil veliko energije in na koncu nisem mogel narediti več kot to, da sem sledil Bouhanniju. Seveda je vedno prostor za izboljšave, toda če pogledam, kje sem bil 1.200 metrov pred ciljem, je bilo drugo mesto danes moj maksimum," je za spletno stran svoje ekipe dejal Mezgec. V skupini kolesarjev, ki je etapo končala v času zmagovalca, so bili na 14. mestu tudi Borut Božič (Astana), na 40. Kristijan Koren (Cannondale) in na 81. Jan Polanc (Lampre-Merida).

Boom ostal v vodstvu
V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Nizozemec Lars Boom (Belkin), ki se mu je uspelo izogniti padcem v zadnjih metrih. Drugi je njegov rojak, Mezgečev sotekmovalec Tom Dumoulin s štirimi sekundami zaostanka, tretji pa Italijan Manuel Quinziato. Koren je z 19 sekundami zaostanka v deseterici kot deveti, Mezgec je skupno na 52. mestu z dobro minuto zaostanka, 58. je Božič, 118. pa Polanc.

V petek kolesarje čaka peta etapa, 160 km dolga preizkušnja v okolici Geraardsbergena.

Contador se bo vrnil na Vuelti
Alberto Contador, ki je moral odstopiti z Dirke po Franciji zaradi zlomljene golenice, je napovedal, da bo lahko nastopil na Vuelti, ki se bo začela 23. avgusta v Jerezu.

14. julija si je Contador med padcem na spustu zlomil golenico, zaradi česar je ostal brez možnosti za še tretjo zmago na Touru.

"Že deset dni sem nazaj na kolesu in včeraj sem prvič opravil gorski trening brez bolečin. To me motivira in razveseljuje, zato sem se tudi odločil, da bom na Vuelti nastopil," je dejal kapetan ekipe Saxo-Tinkoff.

V spodnjem videu si lahko ogledate ciljni šprint 4. etape.

Dirka po Beneluksu, 4. etapa

Koksijde-Ardooie, 183,3 km:           
  1. N. BOUHANNI       FRA     4:13:59
  2. L. MEZGEC         SLO         vsi
  3. G. NIZZOLO        ITA            
  4. M. VAN STAEYEN    BEL            
  5. J. DEBUSSCHERE    BEL        isti
 14. B. BOŽIČ          SLO            
 40. K. KOREN          SLO            
 81. J. POLANC         SLO         čas
                                      
Skupni vrstni red po 4. etapi:        
  1. L. BOOM           NIZ    12:45:53
  2. T. DUMOULIN       NIZ       +0:04
  3. M. QUINZIATO      ITA    isti čas
  4. A. GRIVKO         UKR        0:07
  9. K. KOREN          SLO        0:19
 52. L. MEZGEC         SLO        1:02
 58. B. BOŽIČ          SLO        1:07
118. J. POLANC         SLO        9:46