Mohorič se je veselil tretje zmage v sezoni. Foto: EPA
Mohorič se je veselil tretje zmage v sezoni. Foto: EPA

Etapa je bila sploh v drugi polovici precej razgibana (imela je več kot 2300 višinskih metrov razlike), začela se je v kraju Leszno, končala pa v Karpaczu, dolga je bila skoraj 203 kilometre. Vse se je odločalo v zadnjih petih kilometrih, ko je bila cesta zelo strma (ni pa šlo za kategoriziran vzpon). Najprej je približno tri kilometre pred ciljem poskusil Rafal Majka (UAE Team Emirates), pridružil se mu je Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny).

Sorodna novica Mohorič in Govekar bosta nastopila na Poljskem, Novak pa v San Sebastianu

Ujeta približno 100 metrov pred ciljem
Skupaj sta vztrajala kar nekaj časa, a sta bila ujeta vsega sto metrov pred ciljem. Spet je pravi hip potegnil Matej Mohorič in se veselil zmage. Drugo mesto je osvojil Joao Almeida (UAE Team Emirates), ki je bil edini, ki je v cilj prišel v času zmagovalca. Sledila je osmerica, ki je zaostala štiri sekunde.

Po Touru se je te dirke zelo veselil
"Danes sem imel zelo dobre noge. Od Toura se pravzaprav počutim noro dobro. Dirke po Poljski sem se zelo veselil, saj sem bil hkrati brez pritiska po etapni zmagi na Touru. Kljub temu si tu želim dati vse od sebe," je za svoje moštvo v prvi izjavi dejal 28-letnik.

Ekipa opravila sijajno delo
"V zaključku sem bil že kar malo nervozen, saj ob koncu takšnih etap nisem vajen tako dobrih nog. Vedel sem, kaj moram storiti, dal sem vse od sebe do ciljne črte. Pričakoval sem, da bo kdo še prišel mimo, a tokrat ni bilo tako. Ekipa je opravila res sijajno delo. To je bila najbrž najboljša predstava ekipe, odkar sem se ji pridružil," je še dodal dvakratni slovenski prvak.

Sorodna novica Matej Mohorič

Trojica imela že skoraj deset minut prednosti
Etapo je sicer zaznamoval beg trojice Jacopo Mosca, Lorenzo Milesi in Sam Brand, ki so se za akcijo odločili le nekaj minut po začetku etape. Kolesarili so zelo složno, saj so si nabrali že okrog deset minut, ko se je glavnina končno zganila in začela topiti zaostanek.

Sosnowka razredčila glavnino
Približno 50 km pred ciljem je popustil Brand, preostala dva pa sta bila ujeta 25 km pred ciljem, ko se je začel zadnji kategorizirani vzpon dneva na Sosnowko (dolžina 4,9 km, povprečni naklon 5,6 odstotka). Na tem klancu se nihče ni izdvojil, a glavnina se je precej razredčila.

Navijači ostali brez domače zmage
Zaključek etape je bil konkretno našpičen, cesta se je zadnjih šest kilometrov ves čas vzpenjala (na nekaj mestih tudi približno deset odstotkov). Na najbolj strmem delu je dobre tri kilometre pred ciljem potegnil Majka. Marsikateri navijač je upal na domače slavje, a zadnjo besedo je imel spet Mohorič.

Mohoriču etapa in vodstvo na Dirki po Poljski

80. Dirka po Poljski

2. etapa, Leszno−Karpacz, 202,9 km