Matej Mohorič tri etape pred koncem ostaja v skupnem vodstvu. Foto: EPA
Matej Mohorič tri etape pred koncem ostaja v skupnem vodstvu. Foto: EPA

Drugi je bil Nizozemec Marijn van den Berg in tretji Matteo Moschetti. Matevž Govekar je bil 13., Mohorič 40. Vsi so v cilj prišli v času zmagovalca.

Olav Kooij je zmagovalec četrte etape. Foto: EPA
Olav Kooij je zmagovalec četrte etape. Foto: EPA

Mohorič ima v skupni razvrstitvi deset sekund naskoka pred drugouvrščenim Portugalcem Joaom Almeido (UAE Team Emirates) in domačinom Rafalom Majko (UAE Team Emirates) na tretjem mestu.

V četrti etapi se je karavana spopadla s povsem ravninsko traso, a tudi težavami zaradi bočnega vetra, ki je za nekaj kilometrov razcepil glavnino. Obenem se je v etapi zgodil tudi padec 12 kolesarjev, od teh sta morala dva dirko predčasno končati.

Kljub vsemu je v zaključku pričakovano sledil sprint glavnine, ki ga je dobil 21-letni Kooij. Zanj je bila to že 22. zmaga v karieri in sedma letos. V prav tako sprinterski prvi etapi je bil Nizozemec v soboto drugi.

"Za nami je razmeroma mirna etapa. Upali smo, da bo veter prispeval k večjemu številu napadov, a ni bilo tako," je sprva današnjo etapo za organizatorje ocenil Mohorič.

Mohorič še vedno pred vsemi na Poljskem

"Jutrišnja etapa bo pomembna. Še vedno lahko naredimo razliko in zmagamo. V Bielsko-Biali sem bil pred dvema letoma že drugi za Nikiasom Arndtom, ki je zdaj moj moštveni kolega. Ta etapa se sicer zdi malce težja, a sem samozavesten, da lahko posežem visoko," je še dodal Mohorič.

V sredo bo na sporedu še zadnja zahtevna etapa, ki se bo začela v mestu Pszczyna in končala v Bielsko-Biali po 198,8 km. Kolesarje čaka nekaj več kot 3000 višinskih metrov in v zadnjih 25 km krožna steza s tremi krogi in trikratnim prečkanjem krajšega sklepnega klanca. Že prej bodo morali premagati pet daljših vzponov, najtežjega na Salmopol 56 km pred ciljem.