Matej Mohorič v cilju v Bilznu. Foto: Reuters
Matej Mohorič v cilju v Bilznu. Foto: Reuters

Mohorič je prvi prečkal ciljno črto 187 km dolge etape od Riemsta do Bilzna. Drugo mesto je osvojil Italijan Matteo Trentin (UAE Emirates), tretji je bil Soren Kragh Andersen (Alpecin Deceuninck).

Ekipe so sredi današnje zadnje etape ustavile karavano in protestirale zaradi nevarnega zaključka na ozkih cestah, čeprav je bilo vreme suho. Organizatorji so po polurni prekinitvi sporočili, da bodo upoštevali čase 5,1 km pred ciljem, na voljo pa ni bilo ne bonifikacijskih sekund v cilju ne v tako imenovanem zelenem kilometru.

Tako Mohorič po etapni zmagi in napadalnem dirkanju v zadnjem delu trase ni pridobil sekund, v skupnem seštevku pa je z osmega napredoval na sedmo mesto. Za Wellensom je na koncu zaostal 33 sekund. Če bi štele bonifikacijske sekunde v cilju, bi v razvrstitvi stal na stopničkah za zmagovalce.

Za 28-letnika iz Podblice je bila to sicer 22. zmaga v karieri, od tega peta v zadnjih dveh mesecih in pol. Slavil je še na zadnji etapi domače pentlje, na 19. etapi Dirke po Franciji, dobil pa je etapo in skupni seštevek Dirke po Poljski.

Mohorič dobil zadnjo etapo Dirke po Beneluksu