Borut Božič je slavil na dveh etapah. Foto: RTV SLO
Borut Božič je slavil na dveh etapah. Foto: RTV SLO
Tadej Valjavec
Tadej Valjavec je slovenski krog izkoristil za dober trening pred Tourom.

Na zadnji, četrti etapi od Grosuplja do Novega mesta je Božič slavil v šprintu in poskrbel, da so slovenska moštva zmagala na vseh štirih preizkušnjah. Dve je dobil kralj letošnjega slovenskega kroga Tomaž Nose, ki je svojo premoč dokazal v gorskih preizkušnjah. S pomočjo moštvenih kolegov je ugnal favorita Jureta Golčerja in najboljšega tujca Przemyslava Niemieca.

Nose: Glavni cilj sezone
Nose je takole opisal dirko: "Vzpon na Sveto goro je kratek in strm, kar mi je ustrezalo, na Vršič pa sem le branil vodstvo, kar je tudi lažje kot napadati. Ni bilo lahko, a imel sem dobro pomoč, tako da sem zdržal vse napade. Za nas je bila domača dirka glavni cilj sezone."

Razočarala Štangelj in Valjavec
Na dirki sta razočarala z Gira utrujena Gorazd Štangelj in Tadej Valjavec, ki je dirko izkoristil za dober trening pred Tourom: "Nekaj takega sem napovedoval. Noge niso bile prave in na zmago nisem mogel računati. Seveda sem si želel biti najboljši, toda realno to ni bilo. Dirka mi je bolj koristila za trening."

4. ETAPA                               
Grosuplje - Novo mesto, 156 km:        
 1. B. BOŽIČ          SLO      3:59:18 
 2. M. GAVAZZI        ITA              
 3. A. AUG            EST          vsi 
 4. B. MERVAR         SLO              
 5. M. MARCATO        ITA         isti 
 6. Z. KLEMENČIČ      SLO              
 7. A. AREKEJEV       RUS          čas 
 8. J. ZRIMŠEK        SLO              
Končni vrstni red: 1. T. NOSE SLO 18:12:10 2. J. GOLČER SLO +0:27 3. P. NIEMEC POL 2:21 4. R. KIŠERLOVSKI HRV 2:37 5. M. KVASINA HRV 3:26 6. R. ROGINA HRV 3:42 7. M. ŠVAB SLO 3:44 8. T. VALJAVEC SLO 3:48