Kolesarstvo
(4)
Tadej Pogačar
Kolesarska ekipa Rog Ljubljana (na fotografiji Tadej Pogačar, ki je na letošnji Dirki po Sloveniji osvojil belo majico), je dobila nova pokrovitelja. Foto: BoBo

Dodaj v

Rog dobil domačega in tajvanskega pokrovitelja

Ljubljanski kolesarski klub odslej z imenom Gusto Xaurum
16. november 2017 ob 20:44
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Kolesarska ekipa Rog Ljubljana se bo v prihodnji sezoni imenovala Ljubljana Gusto Xaurum, jedro ekipe pa bodo še naprej predstavljali mladi slovenski upi.

Ime je ekipa dobila po glavnih dveh pokroviteljih, ki sta podprla zamisel projekta Aussie - SLO Cycling project, v okviru katerega se povezujejo športni zanesenjaki iz Avstralije in Slovenije. Gusto je tajvanski proizvajalec koles, Xaurum pa je kriptovaluta, delno krita z zlato podlago. V projekt sta vključena tudi glavna podpornika kolesarskega športa v Ljubljani, družba BTC CITY in mesto Ljubljana.

Športnemu direktorju Roga Marku Polancu se bo v direktorski funkciji pridružil Tomaž Poljanec, idejni vodja projekta, poleg slovenskih in avstralskih kolesarjev bo v novi ekipi še nekaj tekmovalcev iz Azije in en Hrvat. Jedro ekipe in garancija za uspeh ostajajo mladi upi Roga na čelu s Tadejem Pogačarjem in Žigo Jermanom.

Sedež ekipe ostaja v prostorih KD Rog pod Šmarno goro.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
rokers
# 17.11.2017 ob 08:40
uštja...ne vem kaj to prinaša, a ne zgleda slabo. No Rogovci bodo skupaj z Avstralci dirkali na Tajvanskih kolesih plačanih od virtualne denarne enote. Ni kaj to je že nadgradnja globalizacije: virtualno kriptirana globalizacija, v športu kjer je trpljenje ena glavnih karakteristik: kjer se po dežju zmočiš, na spolzkem padeš in ti je na soncu vroče. Čimveč uspeha!
d_a_r_k_o
# 18.11.2017 ob 00:31
Rog je vključeval tudi ljubitelske kolesarje, ki so tekmovali v razredu turist. Reklo se jim je tudi kontraši zaradi koles brez prestav in z zadnjo zavoro na kontra.
Anfield1892
# 17.11.2017 ob 17:11
@mooodeeel

A ti tudi delaš zastonj? Aja, seveda ne delaš, si samo mlad pa brihten, medtem pa starši plačujejo vse kar je treba, kajne? Lahko je s polno zadnjico veliko potrebo opravljat... :)
mooodeeel
# 17.11.2017 ob 16:09
NE kapitalizmu! Dirkat zastonj, kaj pa rabijo!
Kazalo